Facebook Pixel Το πήρατε χαμπάρι; Αυτός είναι ο σημαντικότερος παίκτης για τις ΗΠΑ
Life
| 2023-07-09 06:35:00

Το πήρατε χαμπάρι; Αυτός είναι ο σημαντικότερος παίκτης για τις ΗΠΑ

του Γεωπόλδου
Το πήρατε χαμπάρι; Αυτός είναι ο σημαντικότερος παίκτης για τις ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναβάθμισαν τη χώρα σε στενότατο συνεργάτη τους.

Η Ινδία είναι ένας από τους πιο περιζήτητους παίκτες στην παγκόσμια σκηνή και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κάνει το δικό τους βήμα για να αναπτύξουν πολύ περισσότερο τη σχέση μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023 ο Κερτ Κάμπελ,  συντονιστής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ για τις υποθέσεις Ινδο-Ειρηνικού.

Χαρακτηρίζοντας την κρατική επίσκεψη του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στις ΗΠΑ ως «απολύτως ιστορική», ο Κάμπελ είπε ότι η Ινδία και οι ΗΠΑ ανέβασαν με επιτυχία τη διμερή σχέση στο επόμενο επίπεδο.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο ινδικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Κάμπελ, ο οποίος συχνά αναφέρεται ως ο τσάρος του Ινδοειρηνικού στην κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν, χαρακτήρισε τους δεσμούς μεταξύ ΗΠΑ και Ινδίας ως την «πιο σημαντική σχέση στον πλανήτη» και τόνισε ότι οι σχέσεις τους έχουν αναβαθμιστεί.

«Στον απόηχο αυτού που σκεφτόμαστε είναι μια απολύτως ιστορική επίσκεψη του πρωθυπουργού Μόντι στις Ηνωμένες Πολιτείες με επίσημο κρατικό δείπνο, με εβδομάδα εορτασμού της σχέσης ΗΠΑ-Ινδίας. Νομίζω ότι μαζί μεταφέραμε με επιτυχία αυτήν την κρίσιμη διμερή σχέση στο επόμενο επίπεδο», ανέφερε αρχικά.

«Και νομίζω ότι, χωρίς αμφιβολία, για μένα, είναι η πιο σημαντική διμερής σχέση στον πλανήτη. Όμως, είναι ξεκάθαρα ανεβαθμισμένη στο ανώτερο επίπεδο αλλά και σε ανώτατο επίπεδο», πρόσθεσε τονίζοντας την ύπαρξη «μεγαλύτερης αίσθησης εμπιστοσύνης για το τι μπορούμε να κάνουμε μαζί» οι δύο χώρες.

Νωρίτερα τον Ιούνιο, ο πρωθυπουργός Μόντι ταξίδεψε στις ΗΠΑ για κρατική επίσκεψη. Ο πρωθυπουργός Μόντι προσκλήθηκε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και την Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν. Η επίσκεψή του ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη, όπου ο Πρωθυπουργός ηγήθηκε των εορτασμών της Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα στα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις συμβολικές νίκες της επίσκεψης του πρωθυπουργού Μόντι, ο Κάμπελ είπε: «Πρώτα απ' όλα, δεν νομίζω ότι είναι μυστικό ότι η Ινδία είναι ένας από τους πιο περιζήτητους παίκτες στην παγκόσμια σκηνή. Βλέπετε μια σειρά από χώρες επιδιώκουν να οικοδομήσουν βαθύτερες, πιο συνεπακόλουθες σχέσεις στο εμπόριο και την τεχνολογία και μεταξύ ανθρώπων με την Ινδία. Και είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν το δικό τους βήμα για να αναπτύξουν πολύ περισσότερο τη σχέση μεταξύ των δύο πλευρών», επεσήμανε.

«Έχω εμπλακεί στις σχέσεις ΗΠΑ-Ινδίας για σχεδόν 30 χρόνια και μπορώ να σας πω την περίοδο πριν από την άφιξη του πρωθυπουργού Μόντι εδώ στην Ουάσιγκτον, το επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ των ΗΠΑ και Ινδών συνομιλητών ήταν απλώς σημαντικά διαφορετικοί. Νομίζω ότι υπήρχε μια στιγμή όπου εμπλεκόμασταν με λίγο τρόμο, ο οποίος έφυγε. Υπήρχε μια πραγματική αίσθηση του κοινού σκοπού της συνεργασίας, της οικοδόμησης και της οικοδόμησης μιας διμερούς σχέσης για το μέλλον».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, ο Πρωθυπουργός Μόντι έτυχε τελετουργικής υποδοχής και τιμητικής φρουράς στον Λευκό Οίκο κατά την άφιξή του. Φιλοξενήθηκε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καθώς και την Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν για ένα κρατικό δείπνο στον Λευκό Οίκο, καθώς και σε Κρατικό γεύμα από τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις.

Ο πρωθυπουργός Μόντι παρευρέθηκε σε διάφορες εκδηλώσεις και συνάντησε κορυφαίους Ινδούς και Αμερικανούς CEO. Είχε αλληλεπίδραση με την ινδική διασπορά στο κτήριο Ronald Reagan στην Ουάσιγκτον DC.

ΠΗΓΗ: infognomonpolitics.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags