Facebook Pixel Ανησυχία στην Τουρκία με το ενδεχόμενο αμερικανικών βάσεων στα νησιά
Life
| 2023-08-11 19:08:00

Ανησυχία στην Τουρκία με το ενδεχόμενο αμερικανικών βάσεων στα νησιά

Sportdog Team
Ανησυχία στην Τουρκία με το ενδεχόμενο αμερικανικών βάσεων στα νησιά

Σχόλια στην Τουρκία ότι οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν δράση για τα νησιά του Αιγαίου μετά την Κρήτη και την Αλεξανδρούπολη.

Το άρθρο που προστέθηκε στο προσχέδιο του αμυντικού προϋπολογισμού του 2024 προκάλεσε σχόλια στην Τουρκία ότι οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν δράση για τα νησιά του Αιγαίου μετά την Κρήτη και την Αλεξανδρούπολη. Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, τις οποίες επικαλείται η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα Milliyet, δεν άργησαν να προβούν σε σχετική δήλωση.

Τα στελέχη του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν: «Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις γύρω από τη χώρα μας σε θέματα άμυνας και ασφάλειας. Και τις αξιολογούμε. Προς το παρόν δεν υπάρχει οριστική απόφαση για τη δημιουργία βάσεων. Αλλά παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις».

Η θετική διάθεση συνεχίζεται

Εφιστώντας την προσοχή στις συναντήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Ελλάδα, οι πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας δήλωσαν: “Και οι δύο πλευρές καταβάλλουν προσπάθειες να διατηρήσουν το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί πρόσφατα με την Ελλάδα”.

Η διπλωματία συνεχίζεται για το διάδρομο σιτηρών

Αναφέροντας ότι οι διπλωματικές προσπάθειες σχετικά με την πρωτοβουλία για τα σιτηρά συνεχίζονται επίσης, οι πηγές δήλωσαν: «Όσον αφορά τον διάδρομο σιτηρών, όλα τα αρμόδια υπουργεία και θεσμικά όργανα, ιδίως ο πρόεδρός μας, συνεχίζουν να εργάζονται συντονισμένα. Κάθε θεσμικό όργανο διεξάγει συνομιλίες με τους δικούς του συνομιλητές».

«Ως μία από τις χώρες με τις μακρύτερες ακτές στη Μαύρη Θάλασσα, πάντα εκφράζουμε την υποστήριξή μας προς τις παρόχθιες χώρες να ζουν με ειρήνη, διάλογο, ηρεμία και ευημερία και πιστεύουμε ότι η σημερινή ισορροπία ασφαλείας πρέπει να διατηρηθεί στο πλαίσιο της ‘Αρχής της Περιφερειακής Ιδιοκτησίας», τόνισαν οι αξιωματούχοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας.

Πηγή: Έθνος

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags