Facebook Pixel Κοινό δόγμα Τουρκίας-Πακιστάν
Life
| 2023-09-16 06:35:00

Κοινό δόγμα Τουρκίας-Πακιστάν

του Γεωπόλδου
Κοινό δόγμα Τουρκίας-Πακιστάν

Τουρκία και Πακιστάν έρχονται πιο κοντά. Η Ελλάδα θα πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή συναγερμό, καθώς Τουρκία & Πακιστάν με ”όπλο” τους μετανάστες, θα προσπαθήσουν να αποσταθεροποιήσουν την χώρα μας.

Τουρκία και Πακιστάν έχουν αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις σε στρατιωτικό επίπεδο, με πακιστανικές ειδικές δυνάμεις να συμμετέχουν σε ασκήσεις σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο!

Πακιστανικά μαχητικά αεροσκάφη μετέχουν επίσης στη Διεθνή αεροπορική άσκηση ¨ΑΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ” όπου συνεκπαιδεύονται με την τουρκική πολεμική αεροπορία.

Τέλος, το Πακιστάν είναι πυρηνική δύναμη και είναι γνωστό ότι ο Ερντογάν επιθυμεί να καταστήσει την Τουρκία επίσης πυρηνική δύναμη.

Όλα αυτά, την στιγμή που πριν λίγες ημέρες, ο ινδός πρωθυπουργός επισκέφθηκε την χώρα μας.

Δείτε τι είχαμε αναφέρει:

Η συνάντηση που καθορίζει την νέα εξωτερική πολιτική

Ο αρχηγός του στρατού του Πακιστάν στρατηγός Σιέντ Ασίμ Μουνίρ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στη χώρα για να συζητήσουν την αμυντική συνεργασία!

Το Πακιστάν και η Τουρκία έχουν καλλιεργήσει ισχυρές στρατιωτικές και εμπορικές σχέσεις όλα αυτά τα χρόνια. Όταν ένας καταστροφικός σεισμός έπληξε την Τουρκία τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, σκοτώνοντας χιλιάδες, το Πακιστάν έστειλε αεροπλάνα με είδη βοήθειας για να βοηθήσει τα θύματα της φυσικής καταστροφής.

Στην ανακοίνωσή του, η πτέρυγα μέσων ενημέρωσης του πακιστανικού στρατού, ανέφερε ότι ”η επίσκεψη του Munir στην Τουρκία αποτελεί μέρος αμοιβαίων επισκέψεων υψηλού επιπέδου και των δύο χωρών για να ενισχύσουν τους «ιστορικούς διπλωματικούς και στρατιωτικούς δεσμούς τους».

«Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, ο COAS (αρχηγός επιτελείου στρατού) έδωσε έμφαση στην ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας και της συνεργασίας εκπαίδευσης», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο αρχηγός του στρατού πραγματοποίησε επίσης επίσκεψη στο Αρχηγείο Χερσαίων Δυνάμεων της Τουρκίας όπου του παρατέθηκε τιμητική φρουρά. Στη συνέχεια, ο Munir έλαβε το βραβείο «Legion of Merit» από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας και διοικητή των χερσαίων δυνάμεων της Τουρκίας σε αναγνώριση των υπηρεσιών του για την προώθηση των αμυντικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ανέφερε το ISPR.

«Ο στρατός του Πακιστάν είναι πάντα πρόθυμος να παράσχει πλήρη υποστήριξη στις τουρκικές χερσαίες δυνάμεις σε πολλούς τομείς», φέρεται να είπε ο αρχηγός του στρατού. «Το Πακιστάν στάθηκε πάντα στο πλευρό των Τούρκων αδελφών του σε περιόδους συμφοράς και στιγμές θριάμβου και θα συνεχίσει να ενισχύει τους αδελφικούς δεσμούς μεταξύ των δύο εθνών».

Δείτε εικόνες και βίντεο:

ΠΗΓΗ: Directus.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags