Facebook Pixel Συναγερμός από Σταθακόπουλο για Μέση Ανατολή! Η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει ρόλο
Life
| 2023-10-18 15:30:00

Συναγερμός από Σταθακόπουλο για Μέση Ανατολή! Η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει ρόλο

του Γεωπόλδου
Συναγερμός από Σταθακόπουλο για Μέση Ανατολή! Η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει ρόλο

Ο ρόλος του Ιράν και της Τουρκίας στη σύγκρουση Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Τη διαχρονική διαμάχη Ισραήλ – Παλαιστίνης με αφορμή την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 ανέλυσε στην  εκπομπή LEADERS τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 ο Δημήτρης Σταθακόπουλος.

Ο διδάκτωρ  του Παντείου, Νομικός και Οθωμανολόγος Δημήτρης Σταθακόπουλος υποστήριξε, ότι πρέπει να γίνει η αναζήτηση του ηθικού αυτουργού, φωτίζοντας το ρόλο του Ιράν και της Τουρκίας στη στήριξη της Χαμάς, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η γειτονική μας χώρα (η Τουρκία δηλαδή) θεωρεί ότι έχει ιστορικούς λόγους να ενδιαφέρεται για την περιοχή (προτείνει παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ).

Παράλληλα όμως ο κ. Σταθακόπουλος έστειλε το μήνυμα, ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει άπραγη. «Ο Ερντογάν ακολουθεί την κοινή γνώμη. Παίρνει σιγά σιγά το μέρος της Χαμάς. Η Ελλάδα πρέπει να το δείξει αυτό στη διεθνή κοινότητα», είπε και πρότεινε να γίνει επικοινωνία μέσω του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων με το Ισραήλ και τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής αρχής Μαχμούτ Αμπάς και οι συζητήσεις να πραγματοποιηθούν σε ελληνικό έδαφος.

Στο τέλος αναφέρθηκε σε ένα πρόβλημα που αναμένεται να προκύψει από τη σύρραξη που είναι η έκρηξη του μεταναστευτικού. «Υπάρχει σύγκρουση ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τόνισε με νόημα και πρόσθεσε: «Είναι πρόβλημα για την Ευρώπη οι πολλοί (πολίτες των ευρωπαϊκών κρατών) να υποτάσσονται στους λίγους (μουσουλμάνους μετανάστες)».

Δείτε την εκπομπή Leaders, η οποία προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21:00 στο StarX.gr:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags