Ρεπορτάζ για την έρευνα που γίνεται στην Ελλάδα για τη χρηματοδότηση της Χαμάς έδωσε στην εκπομπή “LEADERS”, τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023, ο δημοσιογράφος του Sportdog, Χρήστος Κωνσταντινίδης.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων μέσω Εγκληματικών Δραστηριοτήτων, γνωστή σε όλους και ως Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος, έχει καταστεί τον τελευταίο χρόνο ως εργαλείο για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας.

Αυτή η δραστηριότητά της είχε ξεκινήσει από τον πόλεμο στην Ουκρανία, όταν η Αρχή έβαλε στο στόχαστρο μία λίστα 1.000 φυσικών και νομικών προσώπων, τα οποία περιλαμβάνονταν σε παραρτήματα κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.  Η Αρχή εφάρμοσε τα μέτρα δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων, που επιβάλλονται με αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και με αποφάσεις και τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τότε ξεκίνησε επισταμένη έρευνα για τον εντοπισμό περιουσιακών στοιχείων πάσης φύσεως για νομικά και φυσικά πρόσωπα, ενώ ακολούθησαν δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων προσώπων, που αναφέρονταν στη λίστα με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Μία ανάλογη έρευνα έγινε παραμονές των βουλευτικών εκλογών του 2023 σε μοναστήρια και μοναχούς του Αγίου Όρους. Η έρευνα εστίασε τότε στο εάν, μέσω των μοναχών του Αγίου Ορους, γίνεται ξέπλυμα παράνομου ρωσικού χρήματος. Αυτές οι προσπάθειες έγιναν προκειμένου να ελεγχθεί η χρηματοδότηση κομμάτων από τη Ρωσία μέσω μονών του Αγίου Όρους. Αν θυμάστε, είναι την εποχή που μονή του Όρους που ανήκει στο φιλορωσικό μπλοκ είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία διέψευδε οποιεσδήποτε σχέσεις με το κόμμα ΝΙΚΗ για την άνοδο του οποίου είχε μεγάλη ανησυχία προεκλογικά στην κυβέρνηση.

Τώρα η Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου χρήματος εισέρχεται σε αχαρτογράφητα νερά! Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της έμπειρης δημοσιογράφου του δικαστικού ρεπορτάζ, Μαίρης Μπενέα, στo blog Δικογραφίες, o Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, ε.τ. Αντεισαγγελέας ΑΠ, Χαράλαμπος Βουρλιώτης ερευνά επιχειρηματίες και άλλα πρόσωπα, γιά το ενδεχόμενο να συνδέονται με χρηματοδότηση της Χαμάς ή άλλων προσώπων, που συνδέονται με τον πόλεμο στο Ισραήλ.

Εκτός της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, η αρχή έχει αρμοδιότητα και για την καταπολέμηση της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, όπως και της χρηματοδότησης της διάδοσης όπλων μαζικής καταστροφής, αντλώντας εξουσία από τον νόμο 4557/2018.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι στα χέρια του κ. Βουρλιώτη έχει φτάσει, πάλι μια λίστα με περισσότερα από 1000 πρόσωπα (απ’ ότι φαίνεται είναι ο μαγικός αριθμός), που δραστηριοποιούνται ή δραστηριοποιήθηκαν στη χώρα μας και ελέγχονται, για το ενδεχόμενο να έχουν σχέσεις με χρηματοδότηση της Χαμάς, ή με χρηματοδότηση προσώπων, που φέρονται να συνδέονται με την επίθεση στο Ισραήλ.

Η Αρχή ερευνά όλους τους τρόπους μεταφοράς χρημάτων. Στο στόχαστρο έχουν μπει όχι μόνο τραπεζικές συναλλαγές και εναλλακτικοί τρόποι μεταφοράς χρημάτων όπως κρυπτονομίσματα, αλλά και λεγόμενο σύστημα HAWALA, το οποίο είναι ένα ιδιόμορφο σύστημα που χρησιμοποιούν οι διακινητές μεταναστών προκειμένου να αποφεύγουν τραπεζικά ιδρύματα.

Ο αντιεισαγγελέας, Χαράλαμπος Βρυώνης, ερευνά Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες. Στην κορυφή της λίστας όμως βρίσκονται ονόματα αλλοδαπών που διαμένουν σε δομές μεταναστών σε διάφορα σημεία της Περιφέρειας. Καταλαβαίνετε εδώ γιατί φωνάζουμε για το μεταναστευτικό, για τον έλεγχο των συνόρων, αλλά και την αυστηροποίηση των κριτηρίων χορήγησης ασύλου. Και επίσης να σταματήσει αυτή η καραμέλα που υπάρχει στη χώρα μας, που όσοι εκφράζουν ανησυχία για σοβαρά εθνικά θέματα βαφτίζονται ακραίοι.

Για να διευκολύνουμε το έργο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες και τον κ. Βουρλιώτη, θα του συνιστούσαμε να αφιερώσει χρόνο στη Θράκη, όπου οι εγκάθετοι του τουρκικού προξενείου κάνουν… πάρτι, προωθώντας τα σχέδια της Άγκυρας στην περιοχή.

Η ιστοσελίδα komotinipress σε πρόσφατο ρεπορτάζ, με αφορμή τον πόλεμο στο Ισραήλ, υπενθύμισε τη σχέση παραγόντων της μουσουλμανικής μειονότητας με την ΙHH, Ιnsan Hak Hurriyetleri ve Insan Yardim Vakfi, μία τουρκική ισλαμιστική οργάνωση, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως φιλανθρωπική, στην ουσία όμως είναι μία ΜΚΟ που με τον μανδύα της φιλανθρωπικής οργάνωσης υποστηρίζει με όπλα και αγαθά τρομοκρατικά στοιχεία. Η IHH δεν έχει απλά σχέση με τη Χαμάς και το στρατιωτικό της παράρτημα. Φέρεται πως είναι η εταιρεία που οργάνωσε την ιστορία με το Mavi Marmara, το 2010 για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στην αποκλεισμένη Γάζα… Θυμάστε ότι έγινε ντου ισραηλινών δυνάμεων και σκότωσαν 6 Τούρκους πράκτορες εντός του πλοίου.

Η IHH μέσω εγκάθετων στη Θράκη έχει πραγματοποιήσει φιλανθρωπικούς εράνους για τη Σομαλία και το Τσαντ της Αφρικής. Κομβικός είναι ο ρόλος του κ. Ali Tahir Cambaz από την Γλαύκη της Ξάνθης, ο οποίος διαμένει στο Ηνωμένο Βασίλειο και ειναι πρόεδρος του αγγλικού παραρτήματος της ΙΗΗ.  Ως τοπικός ανταποκριτης της συγκεκριμένης ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης φέρεται ο Σύλλογος Πλάτανος ο οποίος ιδρύθηκε το 2008, έχει στην κατοχή και το ομώνυμο ραδιόφωνο Cinar, συνδέεται με την εφημερίδα Millet και με πρόεδρο τον δημοσιογράφο κ. Τζενγκίζ Ομέρ.