Facebook Pixel Ποιοί είναι οι όροι της συμφωνίας Ελλάδας-Τουρκίας για χορήγηση βίζας σε Τούρκους
Life
| 2023-12-06 17:00:00

Ποιοί είναι οι όροι της συμφωνίας Ελλάδας-Τουρκίας για χορήγηση βίζας σε Τούρκους

του Γεωπόλδου
Ποιοί είναι οι όροι της συμφωνίας Ελλάδας-Τουρκίας για χορήγηση βίζας σε Τούρκους

Προβλέπει συγκεκριμένα την χορήγηση 7 ημερών βίζα σε Τούρκους πολίτες, στις συζύγους τους και στα παιδιά τους, την οποία θα την εξασφαλίζουν, μετά από αίτησή τους στον νησιώτικο προορισμό τους.

Ολόκληρη τη συμφωνία για την βίζα των Τούρκων σε δέκα νησιά έδωσε στη δημοσιότητα ο "Βηματοδότης".

Αναφέρεται συγκεκριμένα, ότι αυτή η συμφωνία είναι ίσως η σημαντικότερη που θα υπογραφεί την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία κατά την παραμονή του Ερντογάν στην Αθήνα. Πρόκειται για μια συμφωνία που αφορά την βίζα των Τούρκων πολιτών σε δέκα νησιά του Αιγαίου.

Προβλέπει συγκεκριμένα την χορήγηση 7 ημερών βίζα σε Τούρκους πολίτες, στις συζύγους τους και στα παιδιά τους, την οποία θα την εξασφαλίζουν, μετά από αίτησή τους στον νησιώτικο προορισμό τους. Τα δέκα νησιά στα οποία οι Τούρκοι μπορούν να παίρνουν 7ήμερη βίζα για ένα χρόνο είναι η Λέσβος, η Λήμνος, η Σάμος, η Χίος, η Λέρος, η Κάλυμνος, η Κως, η Σύμη, το Καστελλόριζο και η Ρόδος.

Για την συμφωνία αυτή εργάστηκε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος πήρε ήδη το «οκ» και η ευρωπαία επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον, η οποία να σημειώσω ότι είναι Σουηδή και συμφώνησε σε αυτό παρά το γεγονός ότι η Τουρκία δεν άρει το βέτο της για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Έτσι η χώρα μας γίνεται η πρώτη χώρα στη ζώνη Σένγκεν που χορηγεί βίζα στους Τούρκους πολίτες, παρά το γεγονός ότι οι αιτήσεις για άσυλο από Τούρκους όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη έχουν πολλαπλασιαστεί. Σε αντάλλαγμα η Τουρκία θα ελέγξει τις ροές μεταναστών προς την χώρα μας.

Η συμφωνία αναμένεται δώσει νέα οικονομική ώθηση στα δέκα νησιά, αφού οι Τούρκοι τουρίστες θα μπορούν να έρχονται όλο τον χρόνο ακόμα και τον χειμώνα και θεωρούνται τουρίστες που ξοδεύουν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags