Facebook Pixel Απόφαση για νέο αεροπλανόφορο από Ερντογάν!
Life
| 2024-01-05 05:34:00

Απόφαση για νέο αεροπλανόφορο από Ερντογάν!

του Γεωπόλδου
Απόφαση για νέο αεροπλανόφορο από Ερντογάν!

Η Τουρκία θα αποκτήσει αποβατικά πλοία και 10 πυραυλακάτους, ενώ θα ναυπηγηθούν και 8 ακόμα φρεγάτες.

Με απόφαση του Τούρκου προέδρου η Τουρκία θα αποκτήσει αποβατικά πλοία και 10 πυραυλακάτους.  Οι αποφάσεις ελήφθησαν στην συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής αμυντικής βιομηχανίας υπό την προεδρία του Ερντογάν και το πρόγραμμα αρχίζει να «τρέχει».

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν αποφάσισε την ναυπήγηση νέου αεροπλανοφόρου και συνολικά οκτώ φρεγατών κλάσης ISTIF.

Ανησυχία για τα εξοπλιστικά

Τούρκοι αναλυτές υποστηρίζουν πως η τουρκική αεροπορία έχει μείνει πίσω από την ελληνική. Ισχυρίζονται, ότι τα F-16 BLOCK-70 θα μπορούν να καταρρίπτουν τα δικά τους πριν τα εντοπιστούν καν στα ραντάρ! Γι'αυτό αναφέρουν, ότι πρέπει να πάρουν Eurofighter, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα ελληνικά Rafale. Ανησυχία υπάρχει και για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αποκτήσει F-35.

Ο πτέραρχος εα Ερντογάν Καρακούς ανέφερε: «Εμείς θέλουμε να αποκτήσουμε τα Eurofighter για να αντιμετωπίσουμε τα ελληνικά μαχητικά Rafale. Περίπου τα Εurofighter.είναι ισάξια με τα Rafale τα οποία και τα δυο εντοπίζονται απο τα ραντάρ. Όμως σκεφτείτε την ενόχληση της Τουρκικής Αεροπορίας σε περίπτωση που η Ελλάδα αποκτήση και τα F-35. Eπίσης υπάρχει και το άλλο θέμα ένα νέο F-16 Block-70 μπορεί και εκτοξεύει τον πύραυλο αέρος- αέρος σε εμβέλεια 161 χιλιομέτρων, ενω τα παλιά μαχητικά F-16 έχουν τη δυνατότητα περίπου να κάνουν το ίδιο στα 100 χιλιόμετρα. Δηλαδή όταν τα δυο μαχητικά ερθουν αντιμέτωπα, το παλιό θα το καταρρίψουν πριν εντοπίσει καν το F-16 Βlock-70. Eίναι τόσο απλό!».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags