Facebook Pixel Σημαντικές ειδήσεις από Γρίβα! Επιταχύνθηκαν οι εξελίξεις - Έρχεται ρομποτοποίηση αμυντικών συστημάτων
Life
| 2024-01-26 06:35:00

Σημαντικές ειδήσεις από Γρίβα! Επιταχύνθηκαν οι εξελίξεις - Έρχεται ρομποτοποίηση αμυντικών συστημάτων

του Γεωπόλδου
Σημαντικές ειδήσεις από Γρίβα! Επιταχύνθηκαν οι εξελίξεις - Έρχεται ρομποτοποίηση αμυντικών συστημάτων

Μπορεί η Ελλάδα να παράξει υποκατάστατα όπλων μαζικής καταστροφής;

Η ανάγκη παραγωγής εγχώριων οπλικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας και ρομποτοποίηση της αμυντικής λογικής έρχεται στο προσκήνιο, σύμφωνα με τον  Κωνσταντίνο Γρίβα. 

Πρόκειται για κάτι που η Ελλάδα έχει χάσει χρόνο και αυτό αποτυπώνεται σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Αμυντικών Συστημάτων στις δηλώσεις Δένδια, ο οποίος εμφανίζεται πλήρως εναρμονισμένος με τις εξελίξεις, οι οποίες επιταχύνθηκαν με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Κατά τον αναλυτή, ο τελευταίος δεν παρήγαγε καινοτομίες, αλλά ώθησε στη μαζική παραγωγή τέτοιων συστημάτων μη επανδρωμένων αμυντικών φορέων, χαμηλού κόστους.

Η δυναμική που έχει δημιουργηθεί είναι σημαντική και η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει απέξω, αλλά να κερδίσει χρόνο και να μπει στη γραμμή παραγωγής υποκατάστατων όπλων μαζικής καταστροφής. Για παράδειγμα, όπως ανέφερε ο κ.Γρίβας, σμήνη από χιλιάδες drones μεγέθους ακρίδας μπορούν να επιφέρουν τεράστια πλήγματα…

Για την ακρίβεια η Ασία προηγήθηκε των εξελίξεων γιατί η Δύση διακατέχεται από το σύνδρομο του Φρανκεστάιν. Υπάρχει λοιπόν η δυνατότητα ανάπτυξης δυναμικών ασύμμετρων σε τεχνολογικό επίπεδο. Είναι τεράστιες οι δυνατότητες από το να αποκτούμε όπλα από το ράφι και να γινόμαστε αμυντικοί καταναλωτές. Το παγκόσμιο σύστημα αλλάζει, αλλάζει και η μορφή του πολέμου όχι η ουσία του. Ποια είναι αυτή; Να μπορείς να επιφέρεις καίρια και καθοριστικά πλήγματα στον αντίπαλο και να καταφέρεις να προστατευτείς. Τόσο απλά. Να έχεις δηλαδή την καινοτομική ικανότητα την οποία ο αντίπαλος δεν έχει άμυνες να αντιμετωπίσει. 

Ακούστε την παρέμβαση Γρίβα:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags