Facebook Pixel Βουτιά στην αυτοκριτική από Παπανικολάου! «Πώς καταντήσαμε! Κλαίμε σαν τις χήρες για τα F-16 των Τούρκων»
Life
| 2024-01-30 14:03:00

Βουτιά στην αυτοκριτική από Παπανικολάου! «Πώς καταντήσαμε! Κλαίμε σαν τις χήρες για τα F-16 των Τούρκων»

του Γεωπόλδου
Βουτιά στην αυτοκριτική από Παπανικολάου! «Πώς καταντήσαμε! Κλαίμε σαν τις χήρες για τα F-16 των Τούρκων»

«Αν είμαστε άξιοι, όταν έρθει η ώρα, γιατί κάποια στιγμή θα έρθει αυτή η ώρα, θα πάμε ο καθένας μας εκεί που πρέπει, θα βοηθήσουμε όπως πρέπει, κοινωνία και στρατός και αν τα καταφέρουμε, θα κρατήσουμε την πατρίδα όρθια», το μήνυμα του διευθυντή σύνταξης του δελτίου ειδήσεων του STAR.

Βουτιά στην αυτοκριτική έκανε ο Ηλίας Παπανικολάου με αφορμή την απόφαση των ΗΠΑ για πώληση στην Τουρκία 40 F-16 Viper και εκσυγχρονισμό 79 πεπαλαιωμένων μαχητικών ιδίου τύπου, η οποία έγινε ταυτόχρονα με την έγκριση απόκτησης των F-35 από την Ελλάδα. Ο διευθυντής σύνταξης του δελτίου ειδήσεων του STAR, κατά την προσφιλή του συνήθεια στην αποφώνηση της εκπομπής LEADERS, η οποία μεταδίδεται κάθε Δευτέρα στις 21:00 μέσα από τη συχνότητα του starx.gr και μεταφέρεται δορυφορικά στην ελληνική ομογένεια στον κόσμο, αναφέρθηκε σε μία ηττοπαθή στάση που υπάρχει στη δημόσια σφαίρα, κάτι που δεν συνάδει με την ελληνική νοοτροπία διαχρονικά.

Δείτε την παρέμβαση του Ηλία Παπανικολάου:

@leadersstar Πώς καταντήσαμε! Κλαίμε σαν τις χήρες για τα #F-16 των Τούρκων #defence #Turkey #USA #Türkiye #Greece #Leaders ♬ πρωτότυπος ήχος - Leaders

«Βλέπω στα ΜΚΔ, στον δημόσιο λόγο και σε ανακοινώσεις κομμάτων την εξής τρομερή συλλογιστική. Να ζητηθούν εγγυήσεις από τις ΗΠΑ, ότι οι Τούρκοι που πήραν αυτά τα F-16, δεν θα τα χρησιμοποιήσουν εναντίον μας. Μα τι κλάψα είναι αυτή; Πως καταντήσαμε έτσι ως Έλληνες; Να παρακαλάμε κάποιον που πήρε ένα όπλο, να μην το χρησιμοποιήσει εναντίον μας και τον μπαμπά του να τον κάνει νταντά. Αν είμαστε άξιοι, όταν έρθει η ώρα, γιατί κάποια στιγμή θα έρθει αυτή η ώρα, θα πάμε ο καθένας μας εκεί που πρέπει, θα βοηθήσουμε όπως πρέπει, κοινωνία και στρατός και αν τα καταφέρουμε, θα κρατήσουμε την πατρίδα όρθια. Αν δεν τα καταφέρουμε, θα λυγίσουμε και θα πέσουμε. Θα παρακαλάμε σαν τις χήρες μην πετάξουν τα F-16; Είναι σοβαρή πολιτική αυτή; Είναι σοβαρό κράτος αυτό; Φανταστείτε τους Ισραηλινούς στη δική μας θέση, θα έλεγαν τέτοιες μπούρδες; Επίσης σας παρακαλώ τι γράφετε και τι λέτε, γιατί όλα μεταφράζονται και ο νοών νοείτο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ηλίας Παπανικολάου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πρώτος που εξέφρασε τη συγκεκριμένη άποψη ήταν ο γερουσιαστής και πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του Κογκρέσου, Μπομπ Μενέντεζ. Ο Αμερικανός νομοθέτης, ο οποίος έχει κάνει μεγάλο αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Ελληνισμού, ήτοι Ελλάδας και Κύπρου, είχε αναφέρει ως όρο για να πάρει η Τουρκία τα F-16, να μην μπορεί να τα χρησιμοποιήσει εναντίον συμμάχων των ΗΠΑ.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags