Facebook Pixel Έλληνας πιλότος τα λέει χύμα για τα F-35!
Life
| 2024-02-03 06:35:00

Έλληνας πιλότος τα λέει χύμα για τα F-35!

του Γεωπόλδου
Έλληνας πιλότος τα λέει χύμα για τα F-35!

Τα στοιχεία που παρουσιάζει δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση τις «θριαμβολογίες» που ακούμε αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα.

Μετά από την επιστολή Μπλίνκεν για τις εξοπλιστικές αμερικανικές προμήθειες στις οποίες περιλαμβάνονται και τα F-35, καλό είναι να μιλούν αυτοί που ξέρουν και να τους ακούμε. Ο κ.Στέφανος Καραβίδας είναι Αεροπόρος. Από τους ικανότερους πιλότους που πέρασαν από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Πέταγε με F-16. Μετά από την παραίτηση του συνεχίζει να πετά στο εξωτερικό και έχει άμεση σχέση με τις εξελίξεις στα μαχητικά αεροσκάφη νέας γενιάς.

Μιλά στο militaire channel και λύνει με στοιχεία, όχι με εκτιμήσεις, όλες τις απορίες που λογικά έχει ο μέσος πολίτης. Όχι μόνο για το F-35 ,για το οποίο ο κ.Καραβίδας εδώ και ένα χρόνο με πολύ ξεκάθαρο λόγο έχει τοποθετηθεί σε άλλη συνέντευξη του στο militaire channel. Μιλά συνολικά για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία και το πως πρέπει να εξοπλιστεί για να αντμετωπίσει την τουρκική απειλή.

Μιλά για το παράδοξο ,να θρηνούμε από τη μια έναν Αεροπόρο μας,τον Επαμεινώνδα Κωστέα, που πέταγε με Τ-2 και από την άλλη να πανηγυρίζουμε για τις ανακοινώσεις αγοράς των F-35. Τα όσα λέει για την πτώση του T-2 στην Καλαμάτα, είναι συγκλονιστικά. Το αεροσκάφος έπεσε αφού «ξεριζώθηκε» η μία του πτέρυγα!

Παραμένει κυρίαρχη η τουρκική απειλή στους σχεδιασμούς μας ή μήπως εξοπλιζόμαστε πια με άλλες προτεραιότητες;

Ποια θα είναι η εικόνα Ελλάδας-Τουρκίας μέχρι το 2030; Τα στοιχεία που παρουσιάζει ο κ.Καραβίδας δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση τις «θριαμβολογίες» που ακούμε αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα. Μήπως το καθεστώς Ερντογάν δεν δυσκολεύθηκε να αποχωριστεί τη «λύση» του F-35 και επέλεξε να «χτίσει» έναν ισχυρό και πάνοπλο αεροπορικό στόλο που όπως προκύπτει από τα δεδομένα που υπάρχουν θα μας προβληματίσει πολύ τα επόμενα χρόνια;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags