Facebook Pixel Η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει στην Τουρκία
Life
| 2024-02-16 04:33:00

Η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει στην Τουρκία

του Γεωπόλδου
Η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει στην Τουρκία

Η defacto κατάσταση που έχει δημιουργήσει η γείτονα χώρα, μπαίνει σε τροχιά αποδοχής και επισημοποίησης, κάτι ανάλογο που συνέβη και στην κατεχόμενη Κύπρο.

Ως τη μεγαλύτερη πρόκληση της Τουρκίας, που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη από ελληνικής πλευράς, χαρακτηρίζει την έκδοση navtex που δεσμεύει το μισό Αιγαίο από Σαμοθράκη μέχρι Καστελόριζο, θέτοντας εμφατικά, θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών μας, ο υποπτέραρχος Δημήτρης Δρόσος. Μέσα από τον star fm και την εκπομπή "Ήρθε η Ώρα", εκτιμά ότι εάν δεν υπάρξει απάντηση από ελληνικής πλευράς, στην "άλωση" του Αιγαίου από την Τουρκία, την ώρα που ετοιμάζει τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα με τις ευλογίες των ΗΠΑ, τότε η defacto κατάσταση που έχει δημιουργήσει η γείτονα χώρα, μπαίνει σε τροχιά αποδοχής και επισημοποίησης, κάτι ανάλογο που συνέβη και στην κατεχόμενη Κύπρο τονίζει.

Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός του τεράστιου εξοπλιστικού προγράμματος, συμπληρώνει ο κ.Δρόσος, εκτός από τα 23 δις που θα κοστίσουν τα 119 f16, 40 καινούρια και 79 με αναβάθμιση, μιλάμε και για άλλα 18 δις, δηλαδή 41 δις που αφορούν στην αγορά ελικοπτεροφόρου από την Ισπανία, υποβρύχια από την Γερμανία και ναυπήγηση ναυτικών μονάδων επιφανείας σε Τουρκικά ναυπηγεία. Σε όλο αυτό προσθέτουμε και τους φρενήρεις ρυθμούς για παραγωγή πυρομαχικών, βαλλιστικών πυραύλων και drones. Εναντίον ποιων; ρωτά ο κ.Δρόσος. Όχι βέβαια εναντίον των ανταρτών της Συρίας, απαντά. Επίσης όπως τονίζει, δεν έχει σημασία που είναι ασκήσεις χωρίς πυρά, σημασία έχει, ότι μας αγνοεί επιδεικτικά και όλα αυτά, θα τα βρούμε μπροστά μας στο άμεσο μέλλον.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags