Facebook Pixel Τουρκία: Προσπαθεί να επιβάλλει τη θέλησή της
Life
| 2024-03-01 07:06:00

SOS από Έλληνα στρατηγό! Προσπάθεια της Τουρκίας να επιβάλλει τη θέλησή της

του Γεωπόλδου
SOS από Έλληνα στρατηγό! Προσπάθεια της Τουρκίας να επιβάλλει τη θέλησή της

Εναι απόρροια της γενικότερης τακτικής της Τουρκίας που θέλει να επιβάλει τα συμφέροντά της στο Αιγαίο, εμμένοντας στην γραμμή για αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Προβληματισμό προκαλεί η στοχευμένη επίθεση σε προσβλητικό ύφος, κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια από μερίδα του Τουρκικού τύπου, όπως αναφέρει στον star fm και την εκπομπή Ήρθε η Ώρα με την Όλγα Λαθύρη, ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Λάζαρος Καμπουρίδης. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι πρέπει να τεθεί οπωσδήποτε το θέμα, στις ελληνοτουρκικές συνομιλίες, τον Μάρτιο στην Άγκυρα. Κατά τον αντιστράτηγο, είναι απόρροια της γενικότερης τακτικής της Τουρκίας που θέλει να επιβάλει τα συμφέροντά της στο Αιγαίο, εμμένοντας στην γραμμή για αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Για τον Ρωσο-Ουκρανικό πόλεμο που συνεχίζεται για δυο χρόνια τώρα, προβλέπει ότι θα συνεχίζεται ως πόλεμος φθοράς, καθώς η Ρωσία έχει την εμπειρία από τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Αυτή τη στιγμή έχει, σύμφωνα με τον κ. Καμπουρίδη, το εδαφικό και ηθικό πλεονέκτημα έναντι της Ουκρανίας που έχει υποστεί ανυπολόγιστες καταστροφές. Για την ώρα και στο άμεσο μέλλον δεν φαίνεται ότι οι αντιμαχόμενες πλευρές θα καθίσουν στο τραπέζι με την προοπτική επίλυσης των διαφορών τους, χωρίς την εμπλοκή τρίτων. Αυτό που διαφαίνεται ξεκάθαρα, είναι η κόπωση των Δυτικών να παρέχουν οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στους Ουκρανούς και η δυσαρέσκεια των ευρωπαίων πολιτών που πληρώνουν ακριβά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και τις συνέπειες του πολέμου. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags