Facebook Pixel Βασίλης Σκουντής: Τεράστια έκπληξη στις εκλόγές - Ούτε ο Γιώργος Αυτιάς!
Life
| 2024-03-11 10:07:00

Τεράστια έκπληξη με Βασίλη Σκουντή στις ευρωεκλογές - Ούτε ο Γιώργος Αυτιάς - Αναβρασμός με Σάκη Αρναούτογλου!

Sportdog Team
Τεράστια έκπληξη με Βασίλη Σκουντή στις ευρωεκλογές - Ούτε ο Γιώργος Αυτιάς - Αναβρασμός με Σάκη Αρναούτογλου!

Πολλοί είναι οι δημοσιογράφοι που ετοιμάζονται να θέσουν υποψηφιότητα για τις κάλπες του καλοκαιριού. Πόσοι όμως θα εκλεγούν;

Ο Μάρτιος είναι ο μήνας που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τα ψηφοδέλτια των ελληνικών κομμάτων στις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Οι ζυμώσεις είναι έντονες το τελευταίο διάστημα και ήδη έχουν κλειδώσει πολλές υποψηφιότητες. Από το ρεπορτάζ διαπιστώνεται πως σε αυτή την εκλογή αναμέτρηση τα κόμματα επιδιώκουν να συνθέσουν ψηφοδέλτια που θα δείξουν στους πολίτες ότι παίρνουν στα «σοβαρά» τις ευρωεκλογές.

Το ΠΑΣΟΚ, που έχει... διαρροές εδώ και χρόνια προς τη ΝΔ θα προσπαθήσει να αναδείξει νέα πρόσωπα. Η επιτυχημένη συνταγή του Χάρη Δούκα στην Αθήνα δείχνει ουσιαστικά το δρόμο στον Νίκο Ανδρουλάκη που θέλει νέα πρόσωπα με άρτια επαγγελματική κατάρτιση και διάθεση να υπηρετήσουν το κοινό καλό και όχι το κόμμα.

Από τους εν ενεργεία ευρωβουλευτές ο Νίκος Παπανδρέου αναμένεται να είναι εκ νέου υποψήφιος. Επίσης δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η υποψηφιότητα του Φίλιππου Σαχινίδη, που υπενθυμίζεται πως στο παρελθόν είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών.

Το ΠΑΣΟΚ έχει προσεγγίσει επίσης τον Γιάννη Μανιάτη, αλλά και τον Κώστα Χρυσόγονου που ήταν ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά πλέον ανήκει στο δυναμικό της Χαριλάου Τρικούπη.

Έντονα ακούγεται επίσης ο δημοσιογράφος, Βασίλης Σκουντής, αλλά και ο οικονομολόγος, Ηλίας Κικίλιας, γραμματέας του τομεά ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ. Όσον αφορά τον δημοσιογράφο, οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως τα... μαντάτα από τις δημοσκοπήσεις είναι πολύ ευχάριστα και δεν αποκλείεται τελικά αυτή τη φορά να τα καταφέρει να εκλεγεί!

 

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, υπήρξε χρόνια συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη στην ευρωβουλή και πιθανότατα να επιλεγεί ως υποψήφιος για να συνεχίσει το έργο του.

Τέλος, δύο γυναίκες έχουν σοβαρές πιθανότητες να είναι υποψήφιες. Η Έφη Κουτεντάκη, η οποία εξελέγη πρώτη περιφερειακή σύμβουλος στην Κρήτη, αλλά και η Ελένη Χρονοπούλου, με μακρά θητεία στις Βρυξέλλες (ήταν και στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές).

Από την τηλεόραση παίζει δυνατά ο μετεωρολόγος, ΣάκηςΑρναούτογλου!

Δημοσκόπηση Alco: Ψήφος διαμαρτυρίας για τους αναποφάσιστους οι ευρωεκλογές - Ποιοι υπουργοί θεωρούνται επιτυχημένοι

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco παρουσίασε απόψε ο Alpha, με τα ευρήματα να δείχνουν τις συσπειρώσεις των κομμάτων, την ψήφο των ευρωεκλογών καθώς και την αξιολόγηση των υπουργών της κυβέρνησης.

Όπως φαίνεται στις παρακάτω κάρτες, οι αναποφάσιστοι βλέπουν τις ευρωεκλογές ως μια ευκαιρία για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, την ώρα πολλοί "γαλάζιοι" υπουργοί καταγράφουν χαμηλές πτήσεις στις αυθόρμητες απαντήσεις των ερωτηθέντων.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση "ποιοι θεωρείτε ότι είναι οι δύο πλέον επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης" οι περισσότεροι (34%) απάντησαν "κανένας", με τον Νίκο Δένδια να ακολουθεί στη δεύτερη θέση (30%) και τον Κυριάκο Πιερρακάκη στην τρίτη (15%) με μεγάλη διαφορά. Έπεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 12%, ενώ όλοι οι υπόλοιποι υπουργοί παίρνουν μονοψήφια ποσοστά.

Η εικόνα δεν αλλάζει ιδιαίτερα όταν η ερώτηση απευθύνεται σε ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος.

Όσον αφορά τη συσπείρωση της ΝΔ, αυτή κινείται στο 65%, παρουσιάζοντας όμως πτωτική πορεία.

Ελαφρώς προς τα πάνω φαίνεται πως είναι η συσπείρωση στον ΣΥΡΙΖΑ (56%), ο οποίος όμως χάνει ψηφοφόρους προς τη Νέα Αριστερά.

Τέλος, οι περισσότεροι αναποφάσιστοι (40%) ψήφισαν ΝΔ στις εκλογές του Ιουνίου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags