Facebook Pixel Τουρκία: Έρχεται ο "θάνατος" του Ερντογάν; (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2024-03-10 16:42:00

Έρχεται ο "θάνατος" του Ερντογάν;

του Γεωπόλδου
Έρχεται ο "θάνατος" του Ερντογάν;

Κάποιοι λένε, ότι αυτό που είπε ο Τούρκος πρόεδρος ήταν το κύκνειο άσμα του. Ισχύει όμως;

Τη δήλωση του Ερντογάν ότι το 2028 τελειώνει η πολιτική του σταδιοδρομία σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης. Μιλώντας στους νεολαίους του Ιδρύματος Νέων Τουρκίας (TUGVA) που πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα, ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε πως «αυτό για μένα είναι ένα τέλος, αυτές οι εκλογές είναι οι τελευταίες μου εκλογές με την εξουσιοδότηση που δίνει ο νόμος» και πρόσθεσε πως «το αποτέλεσμα που θα βγει θα είναι η μεταβίβαση μιας κληρονομιάς στα αδέλφια μου που θα έρθουν μετά από μένα», μεταδίδει το Anadolu.

Ο Τούρκος πρόεδρος που ηγείται της χώρας από το 2003 αναφερόταν στις δημοτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 31 Μαρτίου που θα είναι και οι τελευταίες που θα λάβει μέρος ως επικεφαλής του AKP με τη νόμιμη θητεία ως πρόεδρος της χώρας να λήγει το 2028. Ο Ερντογάν έχει βρεθεί νικητής σε δώδεκα εκλογικές αναμετρήσεις από το 2003, επανεξελέγη για πενταετή θητεία τον Μάιο του 2023.

Ο Σάββας Καλεντερίδης όμως έχει αντίθετη άποψη για το τέλος του Ερντογάν, οπότε μην προετοιμάζεστε να του φτιάξετε τα κόλλυβα!

Γιατί αναγκάστηκε να πει κάτι τέτοιο; Γιατί πήρε επάνω του τις εκλογές; Τί ρόλο παίζει ο παράγων Ιμάμογλου που τον χαρακτηρίζουν στην Τουρκία "νέο Ερντογάν". Πού προσανατολίζονται οι Τούρκοι; Ποιά είναι η ένδειξη αδυναμίας του ηγέτη της γειτονικής χώρας; Θα είναι το 2028 το τέλος του Τούρκου προέδρου από την πολιτική ζωή της χώρας του; Ποιός θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας;

Δείτε την παρέμβαση του στρατηγικού αναλυτή στην εκπομπή «Zoom powered by XAK».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags