Facebook Pixel Σμήνος drones του Ιράν καταστρέφουν πόλη στο Ισραήλ!
Life
| 2024-04-15 05:34:00

Σμήνος drones του Ιράν καταστρέφουν πόλη στο Ισραήλ!

του Γεωπόλδου
Σμήνος drones του Ιράν καταστρέφουν πόλη στο Ισραήλ!

Με Deep fake news προσπάθησε η Τεχεράνη να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Με κομμένη την ανάσα η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Το βράδυ του Σαββάτου έως τα ξημερώματα της Κυριακής, το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ισραήλ, ως αντίποινα για το ισραηλινό χτύπημα στην ιρανική πρεσβεία, στη Δαμασκό.

Σχεδόν 400 πύραυλοι, 250 drones, 36 πύραυλοι κρουζ και 110 πύραυλοι εδάφους-εδάφους υπολογίζεται ότι εκτοξεύτηκαν σε τρία κύματα επιθέσεων  κατά του Ισραήλ, το οποίο κατάφερε να εξουδετερώσει τις απειλές χωρίς υλικές και ανθρώπινες απώλειες.

Και όμως, την ώρα της επίθεσης, σύμφωνα με την τουρκική Yeni Şafak , κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, στο Ιράν, βίντεο, το οποίο απεικόνιζε σμήνη μη επανδρωμένων αεροσκαφών να καταστρέφουν μια πόλη. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Οι επιθέσεις του Ιράν δεν προκάλεσαν καταστροφές ή απώλειες ζωών σε κανέναν ισραηλινό οικισμό και το βίντεο που κυκλοφόρησαν οι Ιρανοί ήταν προϊόν Τεχνητής Νοημοσύνης.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μαζική επίθεση από drones και το Ισραήλ έγραψε στην ιστορία όσον αφορά την αντιμετώπισή της. Κατά τους Ισραηλινούς το 99% (185) των drones αναχαιτίστηκε κυρίως μέσω της αεροπορίας  (F-35 Adir) και λιγότερο με το Iron Dome, τον σιδερένιο θόλο.

Γιατί όμως κυκλοφόρησε από το Ιράν ένα τέτοιο βίντεο; Προφανώς πρόκειται για Deep Fake News. Τα κατάφωρα ψέματα αποτελούν ένα τρομακτικά επικίνδυνο εργαλείο, το οποίο εντάσσεται στον τομέα των ψυχολογικών επιχειρήσεων. Είναι ένα κατασκευασμένο βίντεο, στο οποίο υπάρχει συνδρομή ηθοποιών και της τεχνητής νοημοσύνης.

Στην περίπτωση λοιπόν που χρησιμοποιείται κάποιο άτομο, αντικαθιστούν το πρόσωπο του ηθοποιού με αυτό ενός άλλου ανθρώπου, με απόλυτη ακρίβεια στην αποτύπωση της εικόνας και της φωνής, για να εξαπατούν και να χειραγωγούν το κοινό, αφήνοντάς το να πιστεύει ότι πρόκειται για μία αληθινή παρουσίαση.

Στόχος των Deep Fake News είναι να δημιουργήσουν εντυπώσεις και σιγά αλλά σταθερά να αλλάζουν την κοινή γνώμη, να τη χειραγωγήσουν, να κάμψουν το ηθικό του λαού…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags