Αν και η εβδομάδα που πέρασε ήταν χαλαρή εντούτοις δημοσκοπήσεις γίνονται από την Τετάρτη που πέρασε και συνεχίζουν ως κυλιόμενες, σας αναφέρω τα νούμερα αν και δεν βλέπω μεγάλες αλλαγές.

Η ΝΔ είναι σε καλό φεγγάρι και πάτησε άνετα το 33%, έχει να αλιεύσει και από ένα δικό της 10% αναποφάσιστων μέχρι το τέλος της προεκλογικής περιόδου, ο Κασσελάκης συνεχίζει ακατάπαυστα την προεκλογική του εκστρατεία σε όλη την χώρα.

Πάντως ο Στέφανος είναι εκεί κοντά στο 15%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ παλεύει εκεί στο 12% αν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις που συνήθως πέφτουν μέσα. Η προσέγγιση της ΝΔ και του ΚΜ με την Εκκλησία φαίνεται ότι φρέναρε και τον Βελόπουλο κάτω από το 10% αν και κάτι παίρνει από τους Σπαρτιάτες.

Μου είπε χθες ο δημοσκόπος - πηγή μου ότι είναι η πρώτη φορά που μετράνε την κοινή γνώμη χωρίς τους Σπαρτιάτες μέσα και βλέπουν ότι πολλοί ψήφοι τους πάνε στο Αφροδιτάκι (Λατινοπούλου) που είναι στο κατώφλι της Ευρωβουλής! Αμ, τι νομίζατε μόνο η Ζωίτσα θα κάνει γκελ και καρδούλες στο φιλοθεάμων εκλογικό κοινό; Στο 8% το ΚΚΕ, στο 4% η Νίκη και στο όριο του 2,5% η Νέα Αριστερά. Εγώ λοιπόν με βάση αυτά τα νούμερα έχω μια απορία, οι κανονικοί Συριζαίοι άραγε τι θα ψηφίσουν και πού να είναι άραγε κρυμμένοι, γιατί Χαρίτση δεν ψηφίζουν όπως βλέπω, ΠΑΣΟΚ ούτε με σφαίρες, ενώ οι ψηφοφόροι του Κασσελάκη είναι κατά τα λεγόμενα των αναλυτών κατά 40% άλλος κόσμος από εκείνον που ψήφισε Τσίπρα. Θα έχει ενδιαφέρον μεγάλο μου φαίνεται η νύχτα της 9ης Ιουνίου...

Πηγή: newmoney.gr

Ο Ζαγοράκης… δεν τραβάει

Εκεί ψηλά στη Βόρεια Ελλάδα ο πράσινος ήλιος του ΠΑΣΟΚ, μαθαίνω ότι είναι ολίγον… ωχρός.

Ο λόγος;

Η επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη να δώσει μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο στον «σύντροφο» από τις Βρυξέλλες (αν και νεοδημοκράτη) Θοδωρή Ζαγοράκη.

Και μαθαίνω ότι στη Θεσσαλονίκη, τόπο ισχυρής επιρροής του άλλοτε υπουργού, Χάρη Καστανίδη, δεν βλέπουν με καλό μάτι αυτή την υποψηφιότητα.

Μπορεί να ποντάρει το ΠΑΣΟΚ στους Παοκτζήδες, όμως, οι παλιοί πασόκοι σου λένε: «Έδιωξαν τον Χάρη και πήραν τον Ζαγοράκη επειδή έπινε καφέ στις Βρυξέλλες και μιλούσε για μπάλα με τον πρόεδρο;»

Άσε που και οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν ιδιαίτερη χαρά για την επιλογή Ζαγοράκη, που δεν φαίνεται να βρίσκεται στην πρώτη τετράδα των προτιμήσεων.

«Μέχρι και ο… Αρναούτογλου τον περνάει τον Ζαγοράκη», λένε σκωπτικά στην συμπρωτεύουσα.

Φουρτούνες στη Χ. Τρικούπη για τον Ζαγόρ…

Πηγή: mononews.gr