Η νέα δημοσκόπηση της RealPolls δείχνει ελεύθερη πτώση για τον Αλέξη Τσίπρα πριν ακόμη ανακοινώσει νέο κόμμα. Τα νέα για τον Αλέξη Τσίπρα είναι απογοητευτικά.
Η δημοσκόπηση καταγράφει βουτιά από το 13% στο 9,9%, μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες. Πρόσωπα που γνωρίζουν εκ των έσω την κατάσταση παραδέχονται ότι στο επιτελείο του επικρατεί ανησυχία και προβληματισμός, καθώς η καθοδική τάση φαίνεται να έχει δομικά χαρακτηριστικά και όχι συγκυριακά.

Η πτώση του Τσίπρα δεν οφείλεται μόνο στις δικές του επιλογές, αλλά και στην αποσύνθεση του χώρου της Αριστεράς συνολικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε κατάσταση εσωστρέφειας, ενώ η Νέα Αριστερά δείχνει να βυθίζεται στις δικές της εσωτερικές συγκρούσεις. Μέσα σε αυτό το κλίμα, η ανακοίνωση των «41» μελών του επιστημονικού συμβουλίου του Ιδρύματος Τσίπρα λειτούργησε αντίστροφα από το αναμενόμενο: αντί να δείξει πολιτική ανασυγκρότηση, προκάλεσε ειρωνικά σχόλια και αμηχανία ακόμη και σε πρώην υποστηρικτές του.

Αποκαλυπτική δημοσκόπηση: "Κατρακύλα" για Τσίπρα πριν ανακοινώσει το κόμμα!
Αλέξης Τσίπρας  / Intime

Η αντεπίθεση του ΠΑΣΟΚ

Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ δείχνει να εκμεταλλεύεται την αδυναμία των αντιπάλων του. Σύμφωνα με τη RealPolls, το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη εμφανίζει άνοδο 1,5 έως 2 μονάδων, φτάνοντας πλέον δίπλα στον Τσίπρα. Η εσωτερική νηνεμία και η επικέντρωση της ηγεσίας σε κοινωνικά ζητήματα φαίνεται πως λειτουργούν υπέρ του κόμματος, σε αντίθεση με την τοξικότητα που κυριαρχεί στον χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Πηγή: periodista.gr

Η πρόβλεψη του Σαμαρά για τις επόμενες εκλογές - 2ο κόμμα η Καρυστιανού!

Πληθαίνουν όλο και περισσότερο τα σενάρια που θέλουν την Μαρία Καρυστιανού να προχωράει στη δημιουργία κόμματος. Και η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα η επικεφαλής του Συλλόγου των Συγγενών των θυμάτων των Τεμπών δείχνει  πολύ  πιο συγκεκριμένη  όταν την ρωτούν για την ενδεχόμενη παρουσία της στην πολιτική. 

Πρόσφατα μάλιστα, είπε ότι επιθυμεί τη δημιουργία ενός νέου, πολιτικού κινήματος που να βασίζεται στον πολίτη, το οποίο θα προκαλέσει μια αλλαγή για την ανάπλαση της χώρας. Είχε πρόσθεση μάλιστα ότι αν δημιουργηθεί ένα τέτοιο κίνημα που να είναι συμβατό με τις σκέψεις της, θα μπορούσε να συμμετέχει σε αυτό.  Η αλήθεια είναι ότι για την ώρα η Μαρία Καρυστιανού εμφανίζεται για πολλούς μία εναλλακτική λύση απέναντι στο υπάρχον πολιτικό σύστημα καθώς δεν είναι μόνο μία μάνα που έχασε άδικα το παιδί της αλλά μία γυναίκα που αγωνίζεται κόντρα στο σύστημα καταφέρνοντας μάλιστα να κινητοποιήσει χιλιάδες πολίτες απέναντι στην κυβέρνηση. 

Αποκαλυπτική δημοσκόπηση: "Κατρακύλα" για Τσίπρα πριν ανακοινώσει το κόμμα!
Μαρία Καρυστιανού / Intime

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πρόσφατη δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1 τα στοιχεία ήταν υπέρ της αφού σίγουρα θα την ψήφιζε το 13,9 % ενώ μάλλον το 18,3%. Δηλαδή συνολικά  το 32% των ψηφοφόρων. Ακόμα το 50% έχουν θετική γνώμη ενώ μόνο το 24,9% αρνητική. 

Οι εκτιμήσεις Σαμαρά-Καρυστιανού

Ως προς τα υπό διαμόρφωση κόμματα, γράφει το "newmoney.gr": κλείνοντας τον κύκλο του πένθους, ο Σαμαράς έχει συστηματοποιήσει τις επαφές του και θεωρείται πολύ πιθανό τις επόμενες εβδομάδες να κάνει κάποια πολιτική παρέμβαση. Όσοι του μιλούν μένουν με την εντύπωση ότι το νέο του κόμμα είναι στα σκαριά, ενώ μου μεταφέρουν και την ανάλυση που έκανε ένας στενός του συνεργάτης. Βάσει των δημοσκοπήσεων και των ψήφων που έχασε η ΝΔ από τις εκλογές του 2023 ως τις ευρωεκλογές του 2024, λέει ο συνεργάτης, ότι το κόμμα Σαμαρά έχει ακόμα και δυναμική δεύτερου κόμματος - και μετά, ποιος ξέρει. Αυτά εγώ τα ακούω και σας τα μεταφέρω χωρίς κρίσεις, γιατί νομίζω ότι «έτσι είναι αν έτσι νομίζετε», αλά Πιραντέλο. Όσο για την Καρυστιανού και τους συνεργάτες της, το ψάχνει το πράγμα, αλλά μου λένε ότι την ενδιαφέρει και αυτήν ένα μεγάλο ποσοστό. Δεν αρκείται δηλαδή σε μια απλή καταγραφή, π.χ. του 10%, όσο καλό αποτέλεσμα κι αν είναι αυτό για ένα νεοπαγές κόμμα. Λέμε τώρα διάφορα εδώ, μην τα δένετε.

Αποκαλυπτική δημοσκόπηση: "Κατρακύλα" για Τσίπρα πριν ανακοινώσει το κόμμα!
Αντώνης Σαμαράς / Intime