Να μην αφήσει τίποτα. Ηδη πήρε το πρωτάθλημα. Πήρε με τον Μιραλάς τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.
Το Κύπελλο για να κάνει το νταμπλ έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Να περάσουνε δηλαδή οι μέρες μέχρι το Σάββατο, να γίνει το ματς με τον Ατρόμητο και να δώσει το κύπελλο στον Αβραάμ ο Σοφοκλής ο Πιλάβιος. Οπως έχω ήδη αναφέρει όμως ο Βαγγέλης προβληματιζότανε για το καλύτερο γκολ της χρονιάς.
Ο Ολυμπιακός μπορεί να τερμάτισε το πρωτάθλημα με την καλύτερη επίθεση στα 70 γκολ (και την καλύτερη άμυνα με 17 παθητικό) αλλά δεν ήταν κάποιο δικό του γκολ ανάμεσα στα καλύτερα. Σ' αυτά δηλαδή που μετέχουν στον διαγωνισμό που κάνει το συνδρομητικό. Αντίθετα, το γκολ του Κλέιτον με το ανάποδο ψαλίδι στα Γιάννενα έβαζε σοβαρή υποψηφιότητα για να βγει καλύτερο. Μέχρι το ματς με τον Ατρόμητο και τη λόμπα του Φετφατζίδη. Σαφώς καλύτερο γκολ.
Αρα ο Ολυμπιακός παίρνει κι αυτόν τον άτυπο τίτλο. Και για να δέσει τον γάιδαρό του ο Βαγγέλης, μέχρι που μπορεί να αγοράσει πενήντα χιλιάδες μηνύματα για να τα στείλει στον διαγωνισμό και να εξασφαλίσει την πρωτιά. Για να εξασφαλίσει ο Ολυμπιακός ότι και το καλύτερο γκολ της σεζόν θα είναι δικό του. Στα εισιτήρια είναι επίσης πρώτος με τον καλύτερο μέσο όρο, άλλη πρωτιά για να πάρει δεν υπάρχει. Κατά τα άλλα, δεν μπορεί ο Παπουτσάκης να αντέξει τον υποβιβασμό.
Για σκάνδαλα βγαίνει και φωνάζει, αλλά ποια είναι τα σκάνδαλα που γίνανε στο πρωτάθλημα δεν λέει. Θα επαναλάβω λοιπόν μια παροιμία που συνηθίζουνε να λένε στα νησιά Μπαρμπέιντος: «Της κοντής της τσαπού, τα μαλλιά της φταίνε». Ολόκληρο το δεύτερο γύρο ο Εργοτέλης πήρε όλους κι όλους οκτώ πόντους. Οσους πήρε η Κέρκυρα στα τέσσερα τελευταία ματς με τον Τιμόθεο Καβακά στον πάγκο, βοηθό του Λυράκη. Και χωρίς μάλιστα αυτός με την ΑΕΚ να του χρειαστεί. Δεν πρόκειται περί λάθους όμως ή ειρωνείας. Ο Λυράκης ανέλαβε προπονητής μετά την απομάκρυνση του Γκραθία.
Αυτοπροσώπως. Αυτός έφτιαχνε την ενδεκάδα, αυτός έκανε τις αλλαγές. Αυτός έδινε τις εντολές από τον πάγκο, όπως φάνηκε ξεκάθαρα στο ματς του Καραϊσκάκη. Ούτε τα προσχήματα δεν κράταγε. Επειδή όμως είναι χαμηλών τόνων, προσέλαβε τύποις τον Καβακά. Για να κάνει τις προπονήσεις και τις δηλώσεις μετά τα ματς. Πού βρίσκεται όμως το σκάνδαλο; Οτι η Κέρκυρα κέρδισε τον Ολυμπιακό; Σαφώς και το 0-1 στο Καραϊσκάκη συνιστά τεράστια έκπληξη. Τι πάει να πει όμως;
Οτι το ματς ήτανε αβαβά; Και πώς μπορεί να έγινε η δουλειά; Να το είπε στον Βαλβέρδε κι ο Βαλβέρδε στους παίκτες; Στον Χολέμπας δηλαδή, ν' αφήσει τον Γιάντση και στους Μέλμπεργκ-Μαρκάνο να μη μαρκάρουνε τον Ιωάννου στη φάση του γκολ; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Κι αν αντί για το δοκάρι λίγα λεπτά νωρίτερα ο Ορμπάιθ είχε στείλει την μπάλα δύο πόντους πιο μέσα κι είχε γίνει το 1-0, θα έβαζε στη συνέχεια η Κέρκυρα δύο γκολ; Ούτε στα καφενεία δεν λέγονται αυτά. Οποιος τα πει του ρίχνουνε βρεγμένες πατσαβούρες. Αυτά.
Εχω πρώτο ξάδερφο πολιτικό μηχανικό, άνεργο.
-Ευάγγελος Βενιζέλος
Από ποιον να το ζητήσει και ποιος να του το δώσει;
ΠΕΙΝΑ και των γονέων. Και σε ό,τι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο. Γίνεται το ματς του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο και αποθεώνονται ο Φέισα κι ο Φετφατζίδης. Λες και υπάρχει κανένας ποδοσφαιριστής Φέισα. Σαν καλαμάκια είναι τα πόδια του. Για φιλικά ματς, βέβαια, κάτι μπορεί να κάνει. Οπως πολύ καλός στα φιλικά είναι ο Φετφατζίδης. Κι ακόμα καλύτερος αν τον βάζουν στο ημίχρονο να κάνει κόλπα και να ξεσηκώνει την εξέδρα. Σαφώς κι ήταν εξαιρετικό το γκολ που έβαλε. Δεν φτάνει όμως. Οχι για να τον κάνει παιχταρά, αλλά κανονικό ποδοσφαιριστή.
Το να ξέρει να κάνει κόλπα δεν σημαίνει ότι είναι ο Ελληνας Μέσι, όπως τον έχουνε βαφτίσει οι δημοσιογράφοι. Για τη Β' Εθνική ναι. Σε υψηλό επίπεδο όχι. Οταν, όμως, υπάρχει πείνα από ειδήσεις κι από θέματα, αποθεώνονται ο Φετφατζίδης και ο Φέισα. Οπως αντίστοιχα αποθεώνουν τον Παναθηναϊκό ότι σκότωσε το θηρίο τον Παναιτωλικό και σεβάστηκε την ιστορία του.
Τρίχες κατσαρές. Θα μπορούσε δηλαδή να έχει συμβεί κάτι το διαφορετικό ή το αντίθετο; Να δώσει το ματς; Μα δεν το ήθελε καν το παιχνίδι ο Παναιτωλικός. Ξέρανε ότι είχανε πέσει. Για να δοθεί, λοιπόν, ένα παιχνίδι κάποιος πρέπει να το ζητήσει. Κι άιντε και ήθελε ο Παναιτωλικός. Από ποιον να το ζητήσει και ποιος να του το δώσει; Υπάρχει σήμερα που μιλάμε Παναθηναϊκός;
Ποιους φοβήθηκε;
ΟΤΑΝ σχολιάζεις την επικαιρότητα είναι λογικό κάποια πράγματα να σου ξεφεύγουν. Οπως, δηλαδή, η απουσία του Γιώργου Νταλάρα από την κηδεία του Μητροπάνου. Σχολιάστηκε και έντονα μάλιστα. Συνάδελφοι ήτανε. Οι συγγενείς, βέβαια, είχαν προειδοποιήσει με σχετική ανακοίνωση τους πολιτικούς ότι δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν αποδοκιμασίες ή επεισόδια.
Και γι' αυτό δεν πάτησε το πόδι του κανένας. Ο Νταλάρας, λοιπόν, που έχει καεί και στον χυλό, ενδεχόμενα να φύσηξε το γιαούρτι. Δεν ανήκει βέβαια στην τάξη των πολιτικών, αλλά προσφάτως είχε νιώσει στο πετσί του γιαούρτια και καφέδες. Στις γνωστές συναυλίες αλληλεγγύης που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ.
Κι αν σου λέει μου την έχουνε στήσει στην κηδεία και πάθω πάλι τα ίδια; Ενδεχόμενα να έκανε αυτή τη σκέψη και να κάθισε σπίτι του στη Φιλοθέη. Κι εδώ όμως είναι που προκύπτουν απορίες. Στις συναυλίες τον κυνηγάγανε, όπως έχει πει ο ίδιος, ακροδεξιοί και αριστεροί. Στην κηδεία του Μητροπάνου ούτε η Χρυσή Αυγή είχε κανένα λόγο να πάει ούτε οι αναρχικοί. Ποιους, λοιπόν, να φοβήθηκε ο Νταλάρας; Τους απλούς ανθρώπους;
ΕΡΩΤΗΣΗ: Εξακολουθούν να πιστεύουν στον Ολυμπιακό ότι ο Μανωλάς μπορεί να αντικαταστήσει τον Μέλμπεργκ;
Πηγή: Goal
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο