Facebook Pixel Εκλογές: Τα πρώτα γκάλοπ για τις εκλογές μετά τα Τέμπη - Έμαθαν τα… μαντάτα - Αποκάλυψη στο Χρηματιστήριο!
Life
| 2023-03-09 09:20:00

Τα πρώτα γκάλοπ για τις εκλογές μετά τα Τέμπη - Έμαθαν τα… μαντάτα - Αποκάλυψη στο Χρηματιστήριο!

Sportdog Team
Τα πρώτα γκάλοπ για τις εκλογές μετά τα Τέμπη - Έμαθαν τα… μαντάτα - Αποκάλυψη στο Χρηματιστήριο!

Το πολύνεκρο δυστύχημα έφερε τα πάνω κάτω στην Ελλάδα και η κατάσταση φαίνεται πως έχει αλλάξει πάρα πολύ πριν τις κάλπες. Τι αποκαλύπτει οικονομική ιστοσελίδα.

Το χρηματιστήριο αναγκαστικά ακολουθεί τις εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο.

Χθες η ημέρα ήταν καλή καθώς κάποιες μετοχές, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης κερδίζουν έδαφος.

Μια από αυτές ήταν η ΔΕΗ ΔΕΗ 4,31% 7,98 καθώς αναμένουμε σύντομα να ολοκληρωθεί το deal με την ENEL Ρουμανίας.

Στο τέλος όμως το κλίμα θόλωσε κυρίως λόγω της ομιλίας του Αμερικανού προέδρου της FED Πάουελ.

Όπως είπε σε υψηλότερο επίπεδο των προσδοκιών μπορεί να κλειδώσει το τελικό βασικό επιτόκιο, δίνοντας το σήμα, ότι το σενάριο για νέα αύξηση της τάξης του 0,25 δεν έχει κλειδώσει.

Παράλληλα, στα στοιχήματα των traders για την κίνηση που θα ακολουθήσει η FED στη συνεδρίαση του Μαρτίου, προηγείται πλέον η πιθανότητα για μια αύξηση κατά 50 μ.β., έναντι μιας αύξησης κατά 25 μ.β.

Επίσης άρχισαν να έρχονται οι πρώτες πληροφορίες για τα γκάλοπ που διενεργούνται αυτή την στιγμή, τα οποία βλέπουν «φθορά των μεγάλων κομμάτων με τους δυσαρεστημένους να προτιμούν τα μικρά κόμματα».

Οι απαντήσεις είναι του στυλ “φταίτε όλοι”.

Πηγή: mononews.gr

 

Ο Σόμπολος με δύο προτάσεις είπε τη σκληρή αλήθεια για τα Τέμπη - Καταγγελία Κατερινόπουλου (Vid)

«Δε λειτουργεί τίποτα», είπε αμέσως μετά την τραγωδία στα Τέμπη ο πρόεδρος των Μηχανοδηγών του ΟΣΕ Κώστας Γενηδούνιας, καταγγέλλοντας πως στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη όλα γίνονται χειροκίνητα. 

«Δε λειτουργεί τίποτα, γίνονται όλα χειροκίνητα, είμαστε στο manual και σε όλο τον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Ούτε τα φωτοσήματα λειτουργούν, αν λειτουργούσαν οι μηχανοδηγοί θα έβλεπαν τα κόκκινα σήματα και θα σταματούσαν εγκαίρως. Οι πληροφορίες δίνονται από σταθμάρχη σε σταθμάρχη μέσω ασυρμάτου. Μας λέει ο σταθμάρχης στην ΑΘήνα θα πάτε μέχρι το Μενίδι, μετά μέχρι την Οινόη, συνολικά αυτό γίνεται 15 φορές από Αθήνα για Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν ηλεκτρονικά συστήματα, δεν λειτουργούν, ρωτήστε τους υπευθύνους», συνέχισε.

Ο πρόεδρος των Μηχανοδηγών εξήγησε ότι στο σημείο, όπου έγινε η μετωπική σύγκρουση υπάρχει διπλή γραμμή, ώστε ένα τρένο να ανεβαίνει κι ένα να κατεβαίνει. «Δεν ξέρω γιατί τα τρένα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή, έγινε το αδιανόητο», είπε. 

«Εμείς ακολουθούμε εντολές. Όπου μας πουν πηγαίνουμε. Σε όλο το μήκος της διαδρομής είναι διπλή η γραμμή. Αν σε κάποιο σημείο γίνονται έργα υπάρχουν διακλαδώσεις. Όλα γίνονται χειροκίνητα και εμπειρικά. Είναι χρόνια που δεν λειτουργούν τα συστήματα»,  κατέληξε ο κ. Γενηδούνιας. 

Ο έμπειρος δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος σχολίασε σχετικά: «Τα όσα αναφέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων είναι όλη η ουσία. Γιατί έγινε το δυστύχημα. Είναι φρίκη, η φρίκη σε όλη της το μεγαλείο. Αυτά που αποκαλύπτει τώρα, είναι η βάση όλης της υπόθεσης πως φτάσαμε εδώ. Αυτή η αμέλεια, αυτό το χάος που επικρατεί σε όλες τις υπηρεσίες. Πρέπει κάποτε να σταματήσει όλο αυτό, για να δούμε πώς θα προλαβαίνουν τα δυστυχήματα. Επιτρέπεται το 2023 να μη βλέπουμε διαδικτυακά που βρίσκεται το κάθε τραίνο; Θα έπρεπε ο μηχανοδηγός, ο σταθμάρχης και όλοι, να τα βλέπουν στον πίνακα».

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος από την πλευρά του σχολίασε: «Θα γυρίσουν οι άνθρωποι; Πάλι θα δούμε να τιμωρούνται οι αδύναμοι κρίκοι και όχι οι πραγματικοί υπεύθυνοι. Όταν έγιναν τα εγκαίνια, εκεί βρίσκονταν πολιτικοί εκπρόσωποι. Όταν έγιναν απεργίες, κάποιοι έκαναν λόγο για συντεχνίες».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

 

Απόφαση Μητσοτάκη για τις εκλογές - Στις κάλπες καλοκαίρι λόγω των Τεμπών - Τι αποκάλυψε ο Βερύκιος!

Η πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, αλλά και τη διεθνή κοινότητα, φέρνει, όπως διαφαίνεται, και πολιτικές εξελίξεις.

Υπό το κλίμα πένθους που επικρατεί στη χώρα, κυβερνητικά στελέχη, ανέφεραν εκτιμήσεις ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, απομακρύνεται το σενάριο να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στις 10 Μαρτίου εκλογές για τις 9 Απριλίου, όπως προέβλεπαν αρχικές εκτιμήσεις.

Έτσι, φαίνεται πιθανό, υπό το πρίσμα των εξελίξεων, να υπάρξει ενδεχόμενη μετάθεση του σχεδιασμού για τις επερχόμενες εκλογές, οι οποίες πλέον δεν αποκλείεται να εξαγγελθούν για τις 14 ή τις 21 Μαΐου.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags