Facebook Pixel Ινδία: Πύραυλοι, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και ελικόπτερα κοινής ωφέλειας
Life
| 2023-03-18 23:25:00

Ινδία: Πύραυλοι, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και ελικόπτερα κοινής ωφέλειας

του Γεωπόλδου
Ινδία: Πύραυλοι, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και ελικόπτερα κοινής ωφέλειας

Όλα από εγχώριες βιομηχανίες!

Υπό την προεδρία του υπουργού Άμυνας της Ινδίας, Rajnath Singh, συνεδρίασε την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 τo Συμβούλιο Αμυντικών Δαπανών, το κορυφαίο όργανο του υπουργείου Άμυνας της χώρας το οποίο αναφέρεται στις εκκαθαρίσεις προμηθειών πολεμικών συστημάτων. Το Υπουργείο ενέκρινε την ανάγκη για αμυντικές δαπάνες, πάνω από 8 δις Ευρώ, το 99% των οποίων θα καλυφθούν από ινδικές βιομηχανίες.

Από το ποσό που προαναφέρθηκε, τα 6,3 δις Ευρώ αφορούν το ινδικό πολεμικό ναυτικό και εξοπλισμούς που περιλαμβάνουν σε μεγάλο βαθμό πυραύλους ινδικής κατασκευής BrahMos, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και ελικόπτερα κοινής ωφέλειας, δηλαδή όχι μόνο για στρατιωτική χρήση, αλλά και για διασώσεις.

«Τέτοια ποσότητα εγχώριων προμηθειών θα κινητοποιήσει τις ινδικές βιομηχανίες προς την επίτευξη του στόχου του Aatmanirbhar Bharat», όπως ανέφερε ένα δελτίο τύπου του υπουργείου Άμυνας .

Το «Aatmanirbhar Bharat» είναι η ονομασία που έχει αποδώσει η κυβέρνηση Μόντι στο σχέδιο για να καταστεί η Ινδία ένας πλήρως ανεξάρτητο οικονομικά κράτος και να παίξει ρόλο στην παγκόσμια οικονομία.

Η πρόσθετη προμήθεια πυραυλικών συστημάτων BrahMos από το Πολεμικό Ναυτικό θα ενισχύσει τις επιθετικές ικανότητές του στις πολεμικές επιχειρήσεις. Εν τω μεταξύ, η απόκτηση ελικοπτέρων κοινής ωφέλειας θα πολλαπλασιάσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα του ναυτικού στον τομέα των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης, εκκένωσης θυμάτων, ανθρωπιστικής βοήθειας και ανακούφισης από καταστροφές.

Ομοίως, τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου θα εξοπλίσουν και θα εκσυγχρονίσουν τα πολεμικά πλοία πρώτης γραμμής του Πολεμικού Ναυτικού για την αντιμετώπιση των ναυτικών επιχειρήσεων των αντιπάλων.

Η συμφωνία για κινητήρες ντίζελ θαλάσσης μεσαίας ταχύτητας στην κατηγορία «Make-I» είναι σημαντική καθώς, για πρώτη φορά, η Ινδία επιχειρεί την ανάπτυξη και την κατασκευή τέτοιων κινητήρων εγχώρια.

Για την επίτευξη των ίδιων στόχων, το συμβούλιο αμυντικών δαπανών ενέκρινε την πρόταση της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF) για τον εξοπλισμό του μαχητικού Sukhoi-30MKI με το εγχώριο όπλο stand-off μεγάλης εμβέλειας .

Για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του πυροβολικού του Στρατού, το σχέδιο περιλαμβάνει προμήθεια προηγμένου συστήματος πυροβόλων πυροβολικού (ATAGS) διαμετρήματος 155 mm/52 μαζί με οχήματα υψηλής κινητικότητας (HMV) και οχήματα ρυμούλκησης όπλων (GTV).

Το συμβούλιο αμυντικών δαπανών ενέκρινε επίσης την προμήθεια των προηγμένων ελαφρών ελικοπτέρων Dhruv (ALH) MK-III από την Hindustan Aeronautics (HAL) για την Ινδική Ακτοφυλακή.

«Το ελικόπτερο θα μπορεί να φέρει μια σουίτα αισθητήρων επιτήρησης για την ενίσχυση των δυνατοτήτων επιτήρησής του. Θα δώσει επίσης πλήρη νυχτερινή ικανότητα και ικανότητα Κανόνων Πτήσεων με Όργανα (IFR) για επιχειρήσεις της Ινδικής Ακτοφυλακής», ανέφερε η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ινδία είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας όπλων στον κόσμο. Και όμως διαθέτει τεράστια κεφάλια για εξοπλισμούς σε εγχώριες βιομηχανίες, προκειμένου να προασπίσει την εθνική της ασφάλεια. Βλέπετε, όπως η Ελλάδα (που έχει εξουδετερώσει την αμυντική της βιομηχανία) που έχει έναν κακό γείτονα, έτσι και η Ινδία έχει δύο κακούς γείτονες. Κίνα και Πακιστάν… 

ΠΗΓΗ: 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags