Facebook Pixel Να τεθεί το ζήτημα των απελάσεων Ελλήνων πολιτών στην Τουρκία
Life
| 2023-03-22 11:36:00

Να τεθεί το ζήτημα των απελάσεων Ελλήνων πολιτών στην Τουρκία

του Γεωπόλδου
Να τεθεί το ζήτημα των απελάσεων Ελλήνων πολιτών στην Τουρκία

Το σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης καλεί την κυβέρνηση να θέσει στο μέγιστο δυνατό επίπεδο τις λίστες απέλασης Ελλήνων πολιτών Ποντιακής καταγωγής που επιθυμούν να επισκεφθούν τις πατρογονικές τους εστίες στον Εύξεινο Πόντο.

To σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης με αφορμή τη συνάντηση των υφυπουργών εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας στην Άγκυρα, κάλεσε την κυβέρνηση να θέσει στο μέγιστο δυνατό επίπεδο τις λίστες απέλασης Ελλήνων πολιτών Ποντιακής καταγωγής που επιθυμούν να επισκεφθούν τις πατρογονικές τους εστίες στον Εύξεινο Πόντο.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση των κυβερνήσεων Ελλάδος -Τουρκίας θα λάβει χώρα σήμερα Τετάρτη 22  Μαρτίου συνάντηση σε Τουρκικό έδαφος των υφυπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών Κώστα Φραγκογιάννη και Burak Akcapar με θέμα την ονομασθείσα " θετική ατζέντα του τετάρτου γύρου προώθησης του διαλόγου με αιχμή ζητήματα που αφορούν τις μεταφορές,την ενέργεια,τις υποδομές,την ναυτιλία,την πολιτική προστασία και τον τουρισμό."

Το σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης καλεί την κυβέρνηση να θέσει στο μέγιστο δυνατό επίπεδο τις λίστες απέλασης Ελλήνων πολιτών Ποντιακής καταγωγής που επιθυμούν να επισκεφθούν τις πατρογονικές τους εστίες στον Εύξεινο Πόντο.

Αποτελεί αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα των απογόνων όσων υπέστησαν Γενοκτονία από το Κεμαλικό καθεστώς να δύνανται να έχουν πρόσβαση στις εστίες των προγόνων τους.

Γνωρίζουμε ότι αυτές οι λίστες είναι πολυσέλιδες με μεγάλο αριθμό Ελλήνων πολιτών οι οποίοι μάλιστα δεν γνωρίζουν εκ προοιμίου αν είναι μέλη της λίστας απέλασης.

Ούτως διακινδυνεύουν στα σύνορα και στα αεροδρόμια με την γνωστή αλά Τούρκα ταλαιπωρία όπου απλά τους δίδεται ένα έγγραφο χωρίς καμία αιτιολόγηση του μέτρου της απέλασης.

Προφανώς η Τουρκική πλευρά δεν διαθέτει κανένα στοιχείο εναντίον των Ελλήνων πολιτών και δεν επιθυμεί να παραδώσει γραπτώς στοιχεία που είναι βέβαιον ότι θα χρησιμοποιηθούν ενδίκως εναντίον της σε Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια διαγραφής της παρουσίας του Ελληνισμού στον Πόντο καθώς οι επαναλαμβανόμενες απελάσεις Ελλήνων του Πόντου αποθαρρύνουν και τους υπόλοιπους που δεν θα είναι ενδεχομένως στις μαύρες λίστες.

Το σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης θεωρεί την κίνηση αυτή μια ακόμα ψηφίδα στο μωσαϊκό της Άρνησης της Γενοκτονίας και της κακοπιστίας έναντι των απογόνων των θυμάτων από την πλευρά του θύτη.

Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές στην κυβέρνηση ότι την 19η Μαίου είναι βέβαιο ότι εκατοντάδες Τούρκοι θα εισέλθουν ελεύθερα σε ελληνικό έδαφος για να παραστούν σε γιορτές μίσους εντός του Τουρκικού Προξενείου και στο δήθεν " σπίτι του Κεμάλ" που έχει παράνομα μετατραπεί σε " Μουσείο".

Οι γιορτές αυτές υμνούν τις σφαγές των Ελλήνων του Πόντου με την αποβίβαση του Κεμάλ στην Σαμψούντα και την συμμαχία του με τον Χίμλερ της Ανατολίας, Τοπάλ Οσμάν,με αποτέλεσμα την εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων αθώων, γέρων, ορφανών, ανηλίκων και γυναικών.

Δεν είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε μια " θετική ατζέντα"με το κράτος θύτη μιας Γενοκτονίας την στιγμή μάλιστα που με αλά Τούρκα τρόπο κλείνει τον δρόμο στους απογόνους των Γενοκτονηθέντων στις πατρίδες τους την ώρα που στην προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη θα λαμβάνουν Κεμαλικές εορτές του  πιο Μαύρου Φασισμού.

Αναμένουμε τις ενέργειες της Ελληνικής κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags