Facebook Pixel Θράκη: Εκστρατεία προπαγάνδας από τα μειονοτικά κόμματα!
Life
| 2023-05-26 06:35:00

Εκστρατεία προπαγάνδας στη Θράκη από τα μειονοτικά κόμματα!

του Γεωπόλδου
Εκστρατεία προπαγάνδας στη Θράκη από τα μειονοτικά κόμματα!

Η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία αναφέρει σε προκλητικό βίντεο, πως ”τα μειονοτικά κόμματα στην Ελλάδα αποκλείονται με το 3%, κάτι που τα εμποδίζει από οποιαδήποτε εκπροσώπηση στην ελληνική Βουλή.”

Η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία (EFA), της οποίας είναι μέλος το Κόμμα Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης (DEB) στη Θράκη και η οποία σχημάτισε ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το Κόμμα των Πρασίνων, κυκλοφόρησε ένα προκλητικό βίντεο και μιλάει για δήθεν αδικίες στη Θράκη!

Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία αναφέρει σε προκλητικό βίντεο, πως ”τα μειονοτικά κόμματα στην Ελλάδα αποκλείονται με το 3%, κάτι που τα εμποδίζει από οποιαδήποτε εκπροσώπηση στην ελληνική Βουλή.”

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε αναλυτικά:

”Στο βίντεο, το οποίο ετοιμάστηκε για να ενημερώσει τους ευρωπαίους βουλευτές και κυκλοφόρησε στις 19 Μαΐου, τονίστηκε ότι παρόλο που τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας των περίπου 150 χιλιάδων ανθρώπων που ζουν στη Θράκη ήταν εγγυημένα σύμφωνα με τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης, τα δικαιώματα αυτά ήταν παραβιάζονται από το ελληνικό κράτος και τα εθνικιστικά τμήματα.

Στο βίντεο αναφέρθηκε ότι πολλά ακίνητα που ανήκαν σε Τούρκους κατασχέθηκαν τη δεκαετία του 1980 στη Θράκη, όπου ακολουθήθηκαν πολιτικές διακρίσεων, ενώ υπογραμμίστηκε και η απαγόρευση των τουρκικών ενώσεων.

Το βίντεο θύμισε τον θάνατο του γιατρού Σαντίκ Αχμέτ, του αείμνηστου ιδρυτή του κόμματος FEP, που αγωνίστηκε για τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας, σε ένα ύποπτο τροχαίο ατύχημα στην επέτειο της Συνθήκης της Λωζάνης.

Στο βίντεο αναφέρεται: “Σήμερα, απαγορεύουν στην τουρκική μειονότητα να αυτοχαρακτηρίζονται ακόμη και ως Τούρκοι. Ωστόσο, η μειονότητα έχει υψηλή συνείδηση της τουρκικότητας. Στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) του 2019, το Κόμμα FEP κέρδισε μια μεγάλη νίκη στο την περιφέρεια και έγινε το πρώτο κόμμα σε Κομοτηνή και Ξάνθη»

Το Κόμμα FEP έγινε το πρώτο κόμμα σε Ροδόπη και Ξάνθη στις ευρωεκλογές 2014 και 2019

Οι μειονοτικοί σύλλογοι στη Δυτική Θράκη έκλεισαν με την αιτιολογία ότι είχαν τη λέξη «τουρκικός» στα ονόματά τους.

Η Τουρκική Ένωση Ξάνθης (ITB) ιδρύθηκε το 1927, η Ένωση Τουρκικών Νέων Κομοτηνής (GTGB) ιδρύθηκε το 1928 και η Ένωση Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης (BTTÖB) ιδρύθηκε το 1936, στην οποία η μειονότητα στη Θράκη αναφέρεται στη Συνθήκη της Λωζάνης. ονομασίες Έκλεισε τη δεκαετία του 1980 με το σκεπτικό ότι ορίστηκε ως «μουσουλμανικό» και όχι ως «τουρκικό». Η έκφραση «Τούρκος» στις πινακίδες και τα δελτία των μειονοτικών σχολείων για ένα χρονικό διάστημα Ελλάδα Μετά την ημερομηνία αυτή, οι σύλλογοι με τουρκικά ονόματα δεν επιτρεπόταν να λειτουργούν σε επίσημο καθεστώς.

ΠΗΓΗ: Directus.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags