Facebook Pixel G20: Γιατί Κίνα και Τουρκία απείχαν από τη Συνάντηση Κορυφής των G20 στο Κασμίρ;
Life
| 2023-06-01 06:35:00

Γιατί Κίνα και Τουρκία απείχαν από τη Συνάντηση Κορυφής των G20 στο Κασμίρ;

του Γεωπόλδου
Γιατί Κίνα και Τουρκία απείχαν από τη Συνάντηση Κορυφής των G20 στο Κασμίρ;

Η Κίνα και η Τουρκία επέλεξαν να μην συμμετάσχουν στη συνάντηση της G20 στο Κασμίρ, με τη Σαουδική Αραβία επίσης να αποχωρεί αργότερα.

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που φωτίζει τις αιτίες της απουσίας της Κίνας και της Τουρκίας από τη Σύνοδο Κορυφής στο Κασμίρ φιλοξενεί η ιστοσελίδα First Post. To άρθρο το οποίο φέρει τον τίτλο “Σύνοδος των G20 στο Κασμίρ: Ένα ορόσημο για την ειρήνη, την πρόοδο και την παγκόσμια συνεργασία”, υπογράφει ο Ομέρ Γκάζι, ο οποίος δηλώνει στα άρθρα του καταπιάνεται με θέματα ιστορία, πολιτισμού και γεωπολιτικής.  Είναι υπέρμαχος της θρησκευτικής μεταρρύθμισης και αυτοπροσδιορίζεται ως «Ινδός μουσουλμάνος που εξερευνά τη βεδική γνώση και την πολιτιστική κληρονομιά μέσω της μουσικής». Όπως αναφέρει στο κείμενο, η Κίνα και η Τουρκία επέλεξαν να μην συμμετάσχουν στη συνάντηση των G20 στο Κασμίρ. Η πρώτη αρνήθηκε να συμμετάσχει λόγω σχέσεων με το Πακιστάν, ενώ η δεύτερη έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική της Ινδίας στο Κασμίρ. Ο συγγραφέας όμως φωτίζει το ρόλο της Τουρκίας, η οποία ενώ “κόπτεται” για τους μουσουλμάνους στο Κασμίρ στο Κασμίρ εκδίδει μουσουλμάνους Ουιγούρους στην Κίνα.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο:

Η συνάντηση των G20 στο Τζαμού & Κασμίρ σηματοδότησε ένα ιστορικό ορόσημο στην επιδίωξη της ειρήνης, της προόδου και της παγκόσμιας συνεργασίας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ενεργά εκπρόσωποι από 17 έθνη που μοιράστηκαν τις θετικές απόψεις τους για τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν. Η συνάντηση παρουσίασε τις κοσμογονικές αλλαγές που συμβαίνουν στο Κασμίρ, από τη μείωση των περιστατικών λιθοβολισμού έως την πρόοδο των υποδομών, τον αριθμό ρεκόρ τουριστών, τους πολιτιστικούς εορτασμούς και την προθυμία των κατοίκων του Κασμίρ να αγκαλιάσουν την ειρήνη και την ευημερία.

Οι αντιπρόσωποι που συμμετείχαν στη συνεδρίαση της G20 στο Κασμίρ εξέφρασαν την εκτίμησή τους για τις παραγωγικές συζητήσεις και τα θετικά αποτελέσματα. Ηγέτες από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, την Αυστραλία, τον Καναδά και άλλες χώρες αναγνώρισαν τις δυνατότητες της περιοχής και επικρότησαν τις προσπάθειες του Κασμίρ σε διάφορους τομείς. Τα σχόλιά τους τόνισαν τη σημασία της συλλογικής παγκόσμιας δράσης, της ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς και την ανάγκη υποστήριξης του Κασμίρ στο ταξίδι του προς την ειρήνη και την πρόοδο. Η γραφική ομορφιά του Κασμίρ άφησε πολλούς αντιπροσώπους με δέος, παρακινώντας μερικούς από αυτούς να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ενισχύσουν τον τουριστικό τομέα στην ινδική πολιτεία.

«Κάναμε μια βόλτα με shikara [βάρκα] στην όμορφη λίμνη Dal. Μου έδωσε μια γαλήνια εμπειρία», είπε ο Chang Jae-Bok, Πρέσβης της Νότιας Κορέας στην Ινδία, ο οποίος ανέφερε επίσης τη δυνατότητα γυρισμάτων δημοφιλών κορεατικών σειρών στην κοιλάδα.

 

Το παζάρι χειροτεχνίας που δημιουργήθηκε στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Sher-i-Kashmir προκάλεσε επίσης θαυμασμό και θαυμασμό στους αντιπροσώπους, γνωστούς κατά τα άλλα για την αυστηρή τους διπλωματία. Πολλοί δοκίμασαν τις δυνάμεις τους σε έργα τέχνης όπως η ζωγραφική Basohli, η ξυλογλυπτική καρυδιά, το papier mache, με τον Ύπατο Αρμοστή της Σιγκαπούρης να ανακοινώνει ότι η Σιγκαπούρη αναζητά νέους τομείς επενδύσεων και ανάπτυξης στην Ινδία.

Η Κίνα και η Τουρκία επέλεξαν να μην συμμετάσχουν στη συνάντηση των G20 στο Κασμίρ, με τη Σαουδική Αραβία επίσης να αποχωρεί αργότερα. Η Κίνα, φυσικά, αρνήθηκε να συμμετάσχει στη συνάντηση κατόπιν εντολής της ανεπίσημης αποικίας της, του Πακιστάν, αποκαλώντας το Κασμίρ «αμφισβητούμενο έδαφος», και η Τουρκία ήταν πάντα αντιδραστική για τον χειρισμό του Κασμίρ από την Ινδία. Είναι ένα άλλο θέμα ότι, ενώ η καρδιά της Τουρκίας αιμορραγεί για τον εξοστρακισμό που αντιμετώπισαν οι μουσουλμάνοι στο Κασμίρ, έχει, την ίδια στιγμή, καθοριστικό ρόλο στην έκδοση των Μουσουλμάνων Ουιγούρων στην Κίνα. Όχι ότι τον ρώτησε κανείς, αλλά ο συνήθης ύποπτος, ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν Bilawal Bhutto Zardari, χαρακτήρισε την απόφαση της Ινδίας να πραγματοποιήσει τη συνάντηση της G20 στο Κασμίρ «ανεύθυνη».

Τα Ηνωμένα Έθνη, σε έναν περίεργο ισχυρισμό, καταδίκασαν τη φιλοξενία της συνάντησης τβν G20 στο Κασμίρ, δηλώνοντας ότι μια αναγκαστική δημογραφική αλλαγή ενορχηστρώνεται στο Κασμίρ με Ινδουιστές από την ηπειρωτική Ινδία να εγκαθίστανται στην κοιλάδα ενάντια στα συμφέροντα της μουσουλμανικής μειονότητας. Παραδόξως, αυτή είναι η γλώσσα που ομιλείται από το προσωπικό στρατολόγησης των μαχητών και είναι μάλλον ντροπιαστικό να βλέπει κανείς αυτό να προέρχεται από έναν «ανεξάρτητο παρατηρητή» στα Ηνωμένα Έθνη. Αυτός ο ανεξάρτητος παρατηρητής πρέπει να υπενθυμίσει ότι η μειονοτική κοινότητα στην κοιλάδα του Κασμίρ αποτελείται από Ινδουιστές που έχουν αντιμετωπίσει πτώση του πληθυσμού τους λόγω διώξεων, μετανάστευσης και στοχευμένων δολοφονιών. Οι στοχευόμενες ομάδες είναι επίσης Σιίτες Μουσουλμάνοι και ακόμη και φιλελεύθεροι, εθνικιστές Σουνίτες Μουσουλμάνοι που αντιμετωπίζουν την οργή των τρομοκρατικών μορφών.

Ναι, η κατάργηση του άρθρου 370 θα μπορούσε να είχε γίνει με καλύτερο τρόπο, αλλά από την κατάργηση του άρθρου 370 το 2019, τα περιστατικά λιθοβολισμού στο Κασμίρ έχουν σημειώσει σημαντική μείωση. Ενώ οι άμαχοι που σκοτώθηκαν σε επεισόδια που σχετίζονται με τρομοκρατία δεν έχουν σημειώσει σημαντική μείωση, τα δεδομένα δείχνουν μια πτώση των απωλειών μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας σε τρομοκρατικά επεισόδια. Η αποτυχία των κυβερνώντων κομμάτων να ελέγξουν τους λιθοβολισμού κατά τη διάρκεια της περιόδου 2010-2019 οδήγησε σε τεράστιες απώλειες ζωών νέων και ριζοσπαστικοποίησε περαιτέρω τη νεολαία. Είναι αλήθεια ότι το κλείσιμο του διαδικτύου για μεγάλα χρονικά διαστήματα μετά την κατάργηση του άρθρου 370 δημιούργησε μια κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην κοιλάδα. Ωστόσο, το Διαδίκτυο 2G συνεχίστηκε μετά τον Ιανουάριο του 2020, αν και η πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξακολουθούσε να είναι αποκλεισμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στο ίδιο πνεύμα, η Σριναγκάρ, η πρωτεύουσα του Κασμίρ, έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στη μετατροπή της σε έξυπνη πόλη. Η εφαρμογή διαφόρων τεχνολογικών πρωτοβουλιών έχει βελτιώσει τις δημόσιες υπηρεσίες, βελτίωσε τη διακυβέρνηση και έχει αυξήσει την αποτελεσματικότητα. Τα έργα έξυπνων πόλεων οδηγούν την οικονομική ανάπτυξη και δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τους κατοίκους και τους τουρίστες.

Το Κασμίρ γνώρισε μια αξιοσημείωτη αύξηση του αριθμού των τουριστών πέρυσι, με ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο να ελκύονται από τα μαγευτικά τοπία, τον πλούσιο πολιτισμό και τη ζεστή φιλοξενία του. Αυτή η εισροή τουριστών όχι μόνο συμβάλλει στην τοπική οικονομία αλλά αναδεικνύει επίσης την ανανεωμένη εμπιστοσύνη στην περιοχή ως ασφαλή και ελκυστικό προορισμό. Μόνο το 2022, περίπου 18 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφτηκαν το Τζαμού και το Κασμίρ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των G20, ο διάσημος Ινδός ηθοποιός, Ram Charan, τίμησε την περίσταση με μια μαγευτική ερμηνεία, χορεύοντας υπό τις μελωδίες του τραγουδιού, «Natu Natu». Η παρουσία και η συμμετοχή του πρόσθεσαν μια νότα χαράς και γιορτής στην εκδήλωση. Ο λαός του Κασμίρ αγκαλιάζει ενεργά τις ευκαιρίες για ειρήνη και ευημερία. Οι ντόπιοι ανυπομονούν να προχωρήσουν, αφήνοντας πίσω τους δεκαετίες συγκρούσεων και διαμάχες. Αυτή η θετική στάση και η ανθεκτικότητα των κατοίκων του Κασμίρ διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην ενίσχυση ενός περιβάλλοντος που ευνοεί την πρόοδο και την ανάπτυξη.

Η επικείμενη ίδρυση του AIIMS (All India Institute of Medical Sciences) στην Awantipora στοχεύει να παρέχει εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης παγκόσμιας κλάσης στους κατοίκους του Κασμίρ. Επιπλέον, η ολοκλήρωση της γέφυρας Chenab, της ψηλότερης σιδηροδρομικής γέφυρας στον κόσμο, αποτελεί απόδειξη για την πρόοδο των υποδομών στην περιοχή, συνδέοντας το Κασμίρ με την υπόλοιπη χώρα και προάγοντας τη συνδεσιμότητα και το εμπόριο. Τα εγκαίνια ενός πολυχώρου στο Shivpora τον Σεπτέμβριο του 2022 είναι ένα σημαντικό βήμα προς την αναζωογόνηση του τομέα της ψυχαγωγίας στο Κασμίρ. Αυτή η ανάπτυξη όχι μόνο θα καλύψει τις ανάγκες ψυχαγωγίας του τοπικού πληθυσμού αλλά και θα προσελκύσει τουρίστες, συμβάλλοντας στη συνολική ανάπτυξη και ζωντάνια της περιοχής.

Η επιτυχημένη συνάντηση των G20 στο Κασμίρ συμβολίζει μια κομβική στιγμή στο ταξίδι της περιοχής προς την ειρήνη, την πρόοδο και την παγκόσμια συνεργασία. Από τα θετικά σχόλια των αντιπροσώπων μέχρι τη μείωση των περιστατικών λιθοβολισμού, τις εξελίξεις σε έξυπνες πόλεις, τους αριθμούς ρεκόρ τουριστών, τους πολιτιστικούς εορτασμούς και τις εξελίξεις στις υποδομές, το Κασμίρ προχωρά σταθερά. Η απόφαση να διεξαχθεί η συνεδρίαση των G20 στο Κασμίρ, μετά από χρόνια σύγκρουσης, καταδεικνύει την ανάγκη για εθνική και διεθνή υποστήριξη για να βοηθήσει την περιοχή να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της. Αγκαλιάζοντας την ειρήνη και την ευημερία, το Κασμίρ όχι μόνο μεταμορφώνεται αλλά αποτελεί επίσης ένα εμπνευσμένο παράδειγμα για την υπόλοιπη χώρα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ: Infognomonpolitics.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags