Facebook Pixel Λάβρος Ιγνατίου! Ο Λευκός Οίκος συνεχίζει να προκαλεί την Ομογένεια για τα F-16 που απαιτεί η Τουρκία
Life
| 2023-06-03 08:07:00

Λάβρος Ιγνατίου! Ο Λευκός Οίκος συνεχίζει να προκαλεί την Ομογένεια για τα F-16 που απαιτεί η Τουρκία

του Γεωπόλδου
Λάβρος Ιγνατίου! Ο Λευκός Οίκος συνεχίζει να προκαλεί την Ομογένεια για τα F-16 που απαιτεί η Τουρκία

Ξεχνούν ότι έρχονται οι προεδρικές εκλογές και θα χρειαστεί κάθε ψήφο…

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δεν βλέπουν ποτέ μακριά. Και αυτό οφείλεται κυρίως στην άνευ προηγουμένου αλαζονεία τους. Ξεχνούν, ιδιαίτερα όσοι έχουν ήδη εξασφαλίσει δουλειές στον ιδιωτικό τομέα, ότι ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, αποφάσισε να διεκδικήσει εκ νέου την αμερικανική Προεδρία.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι χρειάζεται και την τελευταία ψήφο για να μην ηττηθεί στις προεδρικές του 2024, κάτι που θα αποτελεί το απόλυτο ρεζιλίκι για ένα πολιτικό του μεγέθους του, ο οποίος είναι και ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου.

Η λατρεία των γραφειοκρατών για την αυταρχική Τουρκία, είναι γνωστή. Αλλά την ευθύνη έχουν οι αρχηγοί. Και στην προκειμένη περίπτωση ο Πρόεδρος Μπάιντεν. Αυτός λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις άσχετα από τις εισηγήσεις των συνεργατών του.

  • Στο θέμα της απαίτησης της Τουρκίας να αγοράσει τα μαχητικά F-16, η Ομογένεια γνωρίζει ποιον πρέπει να τιμωρήσει, εάν πουληθούν σε μία χώρα ακραία αντιαμερικανική, η οποία απειλεί όλους τους γείτονες της και φτάνει μέχρι την Αρμενία και τη Λιβύη.

Επίσης, η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα θα γνωρίζει και ποιον θα επιβραβεύσει εάν ο Λευκός Οίκος απορρίψει, στο τέλος, αυτή την ανάρμοστη πώληση των αμερικανικών μαχητικών στους Τούρκους. Καθαρές κουβέντες…

Δυστυχώς, η απόφαση του Προέδρου Μπάιντεν, όπως εκφράστηκε και χθες από τους εκπροσώπους του Λευκού Οίκου, είναι η γνωστή, όπως ανακοινώθηκε από τον ίδιο, τον Ιούνιο του 2022, στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Την απόφαση του Αμερικανού Πλανητάρχη υποστηρίζουν νομοθέτες και από τα δύο κόμματα, κυρίως από το Ρεπουμπλικανικό, με πρώτο τον γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ. Αυτό έπρεπε να το θεωρεί προσβολή ο Αμερικανός Πρόεδρος και οι συνεργάτες του.

Να θυμίσω ότι τα παλιά τα χρόνια, ο κ. Μπάιντεν ήταν ένας μεγάλος φιλέλληνας. Αλλά και η Ομογένεια τον τίμησε και τον υποστήριξε οικονομικά σε όλους τους εκλογικούς του αγώνες.

  • Να φανταστείτε, όταν διεκδίκησε ο Μάικλ Δουκάκης το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, οι ομογενείς μας δεν εγκατέλειψαν τον κ. Μπάιντεν. Έδωσαν μεν ψήφους και χρήματα στον κ. Δουκάκη, αλλά υποστήριξαν οικονομικά και τον σημερινό Πρόεδρο.

Οι ομογενείς μας ήταν δίπλα του και στις τραγωδίες του. Βρέθηκαν μαζικά στην κηδεία του αγαπημένου του γιού. Και δεν ήταν η μόνη τραγωδία του αυτή. Όσες φορές βρέθηκε ηττημένος, οι Ομογενείς μας τον σήκωσαν. Είναι πράξεις που δεν μπορεί να ξεχάσει κανένας άνθρωπος. Φαίνεται ότι ο σημερινός Πρόεδρος νομίζει πως οι Ελληνοαμερικανοί θα ξεχαστούν με τις κουβέντες περί …Μπαϊντενόπουλου.

Είμαι από τους λίγους που πιστεύουμε ακόμα ότι η Ομογένεια μας θα νικήσει και στο θέμα των F-16. Λόγω του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ και άλλων νομοθετών, που συντάσσονται μαζί του. Την ισχύ, αυτό το διάστημα, την έχει ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας. Το υπογράμμισε ξανά χθες ο κ. Μενέντεζ, ότι δεν υποχωρεί.

Είπε και κάτι άλλο ο γερουσιαστής: «Η Σουηδία είναι μόνο ένα μέρος της εξίσωσης». Πρέπει ο Ερντογάν να τερματίσει την «εμπόλεμη κατάσταση» εναντίον της Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Politico, συμφωνούν με τον κ. Μενέντεζ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν.

Ο κ. Μενέντεζ συζήτησε διεξοδικά το θέμα και με τους δύο. Του είπαν ότι δεν πρόκειται να βρεθούν απέναντι του.

«Αν αυτό συμβεί (εννοεί αν αλλάξει στάση η Τουρκία) και μπορούμε να το δούμε μέσα από ουσιαστικές δεσμεύσεις και διάφορες ενδείξεις που θα πραγματοποιηθούν στην πράξη, τότε υπάρχει μια πορεία προς τα εμπρός -τουλάχιστον για μένα», είπε ο Μενέντεζ.

Αντρίκειες κουβέντες, και προς τον Πρόεδρο Μπάιντεν και προς τον Ταγίπ Ερντογάν. Έχει απόλυτο δίκιο ο γερουσιαστής, διότι δεν εμπιστεύεται καθόλου, μα καθόλου, τον ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Πριν από τις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου πρόβλεψε επανειλημμένα την «πτώση» του κ. Μενέντεζ και την έγκριση της αγοράς των αμερικανικών μαχητικών F-16 από την Τουρκία. Όταν ο γερουσιαστής παρέμεινε ένας ισχυρός πρόεδρος της Επιτροπής της Γερουσίας, οι Τούρκοι άφηναν να εννοηθεί ότι έχουν και άλλους τρόπους για να τον νικήσουν. Από το πουθενά, λοιπόν, ξεκίνησε μία περίεργη έρευνα εναντίον του κ. Μενέντεζ για μία υπόθεση που δεν έχει σχέση. Μπορεί να έχει η σύζυγος του, με την οποία δεν είχε τότε καμία σχέση. Η υπόθεση είναι πολύ παράξενη και αρκετοί θυμηθήκαμε τις κουβέντες που έλεγαν οι Τούρκοι. Ο γερουσιαστής δήλωσε στο CNN ότι και αυτή η υπόθεση θα καταπέσει, όπως και η προηγούμενη…

 

  • ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Λοιπόν, απλώς μετά από ορισμένες από τις παρατηρήσεις του Προέδρου σχετικά με την Τουρκία, είπε ότι θα υπάρξει — θα υπάρξει άλλη τηλεφωνική κλήση ή άλλη «δέσμευση» με τον Ερντογάν εντός — την επόμενη — την επόμενη εβδομάδα. Μπορείτε — έχετε περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς θα γίνει αυτή η κλήση; Και είναι δίκαιο να πούμε ότι το κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης σε αυτήν την κλήση είναι μια συμφωνία όπου οι ΗΠΑ θα παρέχουν τα F-16 (στην Τουρκία) σε αντάλλαγμα για τη συμφωνία της να επιτρέψει (την ένταξη) της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ;

ΚΥΡΙΟΣ ΚΙΡΜΠΙ: Δεν έχω ενημέρωση για το πότε θα γίνει αυτή η συνομιλία. Σίγουρα, καθώς πλησιάζουμε σε μια άλλη συνομιλία με τον Πρόεδρο Ερντογάν, θα σας κρατάμε ενήμερους.

Ο Πρόεδρος υποστήριξε εδώ και καιρό την παροχή των F-16 στην Τουρκία και τη βοήθεια για τον εκσυγχρονισμό της αεροπορίας της. Αυτό είναι κάτι για το οποίο έχει μιλήσει πολλές, πολλές φορές. Αυτό δεν έχει αλλάξει και αυτό δεν συνδέεται με το αν η Τουρκία προχωρήσει ή όχι στην (έγκριση) της ένταξης της Σουηδίας στη Συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Θέλουμε επίσης να δούμε τη Σουηδία ως χώρα-σύμμαχο του ΝΑΤΟ. Είναι πολύ ικανή στρατιωτικά. Έχουμε συνηθίσει να λειτουργούμε μαζί τους. Θα προσφέρουν καταπληκτικές δυνατότητες στη Συμμαχία.

Θέλουμε να το δούμε αυτό, και ο Πρόεδρος εξέφρασε αυτές τις ανησυχίες επίσης όταν μίλησε με τον Πρόεδρο Ερντογάν το Σαββατοκύριακο, συγχαίροντάς τον για τη νίκη του.

Αλλά το να λέγεται ότι υπάρχει κάποιο είδος σύνδεσης (των F-16 με την ένταξη της Σουηδίας) θα ήταν — θα ήταν λάθος.

ΚΥΡΙΑ ΖΑΝ-ΠΙΕΡ: Προχώρα (λέει η εκπροσωπος σε άλλο δημοσιογράφο).

Παρεμβαίνει ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΙΡΜΠΙ: Θέλουμε να τους δούμε (εννοεί τους Τούρκους) να παίρνουν τα F-16.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags