Facebook Pixel Κύπρος: Μήνυμα Κολοκασίδη προς πάσα κατεύθυνση! Δεν μπορούμε να την παραδώσουμε
Life
| 2023-06-04 03:15:00

Μήνυμα Κολοκασίδη προς πάσα κατεύθυνση! Δεν μπορούμε να παραδώσουμε την υπόλοιπη Κύπρο

του Γεωπόλδου
Μήνυμα Κολοκασίδη προς πάσα κατεύθυνση! Δεν μπορούμε να παραδώσουμε την υπόλοιπη Κύπρο

 Προσβολή στο τραύμα της κατοχής αυτό που συνέβη στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων χαρακτήρισε το περιστατικό με youtubers που έκαναν παρκούρ...

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν μπορούμε να παραδώσουμε την υπόλοιπη Κύπρο, έστειλε ο Γιώργος Κολοκασίδης, μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο και τους Μάριο Πούλλαδο-Χρήστο Μιχάλαρο.

Ο πολιτικός, με αφορμή το περιστατικό με  Youtubers που έκαναν παρκούρ στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, που προκάλεσε αντιδράσεις, σχολίασε τον ρόλο που θέλει να διαδραματίσει η Γερμανία, μέσω της πρώην Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, στο Κυπριακό και την επιμονή της Δύσης για υιοθέτηση της λύση της Διζωνική Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, η οποία είναι καταστροφική και καταλύει την Κυπριακή Δημοκρατία, με την ύπαρξη δύο κρατών, ανοίγοντας κερκόπορτα στην Τουρκία.

Ακούστε την παρέμβασή του:

Το ρεπορτάζ

Τις τελευταίες ώρες κάνει το γύρο του διαδικτύου ένα βίντεο το οποίο προκαλεί έντονο προβληματισμό, με νεαρούς να κάνουν παρκούρ από την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Συγκεκριμένα, Βρετανοί αθλητές παρκούρ ανέβασαν στο κανάλι τους στο Youtube -το οποίο έχει την ονομασία STORROR και πάνω από 8 εκατομμύρια ακολούθους- βίντεο στο οποίο εμφανίζονται να κάνουν επίδειξη παρκούρ στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, ισχυριζόμενοι ότι πήραν άδεια από την «ομάδα ασφαλείας» (κατοχικός στρατός) για να εισέλθουν εντός αυτής.

Σημειώνεται δε, πως το εν λόγω βίντεο έχει ονομασία «Παρκούρ σε μολυσμένη με φίδια εμπόλεμη ζώνη» και μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει πέραν των 350 χιλιάδων προβολών.

«Τους εκμεταλλεύτηκαν οι κατοχικές αρχές»

Μιλώντας στη Cyprus Times για το εν λόγω βίντεο, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, Σίμος Ιωάννου, επεσήμανε ότι «για να πουν μέσα και να κάνουν για μισή ώρα ακροβατικά επικίνδυνα τα οποία μπορούν να τους επέφεραν και σοβαρούς τραυματισμούς, πρέπει σίγουρα να έχουν πάρει άδεια».

Εξήγησε δε, πως «δεν μπορεί να ήταν τόση ώρα εκεί και να μην τους είδε κανείς με όλες αυτές τις κάμερες. Δεδομένου ότι φαίνεται και η παραλία στο συγκεκριμένο βίντεο, δεν αποκλείεται να τους έδωσαν την άδεια για να κάνουν προώθηση και τουριστική attraction».

Επεσήμανε επίσης πως «είμαι βέβαιος πως οι συγκεκριμένοι νεαροί δεν έχουν καμία πολιτική αντίληψη των πραγμάτων και ο κατοχικός στρατός το εκμεταλλεύτηκε αυτό δίνοντας τους άδεια».

Ο κ. Ιωάννου διευκρίνισε καταληκτικά πως με βάση τα πλάνα που φαίνονται στο βίντεο, τα εν λόγω πρόσωπα «δεν μπήκαν βαθιά στην περίκλειστη πόλη, αλλά μόλις 100 μέτρα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags