Facebook Pixel Ο Έλληνας υπερπράκτορας ξεσκεπάζει τον Τούρκο αρχιπράκτορα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2023-06-05 17:37:00

Ο Έλληνας υπερπράκτορας ξεσκεπάζει τον Τούρκο αρχιπράκτορα! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γεωπόλδου
Ο Έλληνας υπερπράκτορας ξεσκεπάζει τον Τούρκο αρχιπράκτορα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Σάββας Καλεντερίδης ξετυλίγει την ιστορία του νέου υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας και πρώην διοικητή της MİT.

Στη θέση του υπουργού Εξωτερικών, ο Ερντογάν επέλεξε να τοποθετήσει τον Τούρκο διπλωμάτη, Χακάν Φιντάν, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας από το 2010 μέχρι και σήμερα. Έγινε γνωστός για την συνεισφορά του στην τουρκική εθνική ασφάλεια και τη συμμετοχή του σε νευραλγικής σημασίας διπλωματικές υπηρεσίες.

Ο Χακάν Φιντάν γεννήθηκε το 1968 στην Άγκυρα της Τουρκίας. Απέκτησε πτυχίο στη διαχείριση και στις πολιτικές επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Maryland Global Campus. Στη συνέχεια, πήρε το μεταπτυχιακό και το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Bilkent. Εργάστηκε ως υπαξιωματικός στον τουρκικό στρατό από το 1986 έως το 2001. Σε διεθνές επίπεδο, ο Φιντάν έχει θητεύσει σε δύο εξειδικευμένους οργανισμούς των Ηνωμένων Εθνών, τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) και τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ανάπτυξης (UNIDO).

Ο Φιντάν ήταν επικεφαλής της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών από τις 25 Μαΐου 2010 έως τις 7 Φεβρουαρίου 2015, όταν παραιτήθηκε από τη θέση του για να θέσει υποψηφιότητα ως μέλος του κοινοβουλίου, με στόχο να εκπροσωπήσει το κόμμα του Ερντογάν. Ωστόσο, στις 9 Μαρτίου 2015, ακριβώς 30 ημέρες αργότερα, απέσυρε την υποψηφιότητά του. Διορίστηκε πίσω στη θέση του μέσα σε λίγες ώρες, στην οποία παρέμεινε μέχρι και σήμερα, που ορίστηκε νέος υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Ο Χακάν Φίνταν δεν είναι μία οποιαδήποτε προσωπικότητα! Είναι ο άνθρωπος που αναδιοργάνωσε τη MİT, την Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών δηλαδή και αποτέλεσε το μακρύ χέρι του Ερντογάν σε μερικές από τις πιο δύσκολες αποστολές, ενώ είχε αναλάβει δράση σε θέματα που αφορούν τη Συρία και το Κουρδικό, έχοντας κάνει πολλά ταξίδια, στα οποία λειτούργησε ένα είδος μυστικής διπλωματίας.

Το προσωπείο του Χακάν Φιντάν ανέλυσε ο Σάββας Καλεντερίδης στις Ανιχνεύσεις που παρουσιάζει ο Παντελής Σαββίδης. Ο Έλληνας υπερπράκτορας λοιπόν κατέθεσε λεπτομερή στοιχεία για τον Τούρκο αρχιπράκτορα…

Δείτε την παρέμβασή του:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags