Έτοιμο είναι το νέο πουλέν του ΣΥΡΙΖΑ, o Στέφανος Κασσελάκης, για την κάθοδό του στον πολιτικό στίβο για την αρχηγία του κόμματος και μέρα με τη μέρα «συνδέομαι» με τις πηγές μου στο κόμμα της Π.Φ.Α. (Πρώτη Φορά Αριστερά, αν θυμάστε) και μαθαίνω πράγματα.

Μικρό ιστορικό

-Λοιπόν, μία first class πηγή από τον χώρο μού είπε ότι «το παιδί ήταν απολιτίκ τελείως, αλλά μεγάλο επικοινωνιακό ταλέντο, οι γονείς του γνώρισαν τον Πολάκη στην Κρήτη ο οποίος τους βοήθησε σε ένα (σοβαρό) ζήτημα που είχαν κι έτσι σιγά σιγά μπήκε και στο ιερό». Ρώτησα τι εστί «ιερό» για τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν τα ξέρω και καλά και μού είπαν ότι «το ιερό είναι το περιβάλλον του Τσίπρα και ο ίδιος ο πρόεδρος». Μάλιστα.

Ποσοστό +10%;

-«Και τώρα τι θα γίνει;» ρώτησα, εφόσον κατέβει για αρχηγός ο Κασσελάκης, για να απαντήσει (άλλη πολύ καλή πηγή): «Κοίτα, ένα παιδί που μπήκε τέσσερις μήνες στην πολιτική δεν μπορεί να γίνει αρχηγός του κόμματος, αλλά ότι έχει ταλέντο, έχει πέρασμα σε κόσμο πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε πιο ειδικά κοινά, είναι αλήθεια. Μπορεί να πάρει ένα 10% ή και παραπάνω και φυσικά να δημιουργήσει μία εικόνα διαφορετική στους συσχετισμούς από τη σημερινή».

Η Έφη και οι προεδρικοί

-«Και από πού θα κόψει;» ρώτησα εγώ παριστάνοντας τον αφελή και συνεχίζοντας το ρεπορτάζ. «Πιο πολύ φοβάται η Έφη μήπως της κόψει την… αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή που μάλλον για εκεί πάει. Αυτό δεν θα πείραζε καθόλου τον Τσίπρα, γιατί αν και δεν θέλει να φαίνεται, της τα έχει μαζεμένα, τον άδειασε η κυρία πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι αναμενόταν», είπε η πολύ έμπειρη συριζαϊκή πηγή μου και δεν έχω λόγο να μην τη λάβω υπόψη μου.

Νέο κόμμα;

Η ολίγον πιο χαλαρή «απόδοση» του ρεπορτάζ θέλει μάλιστα τον νεαρό Stefanos, που φυσικά διαχειριστής κεφαλαίων ήταν στην Αμερική κι όχι ο ίδιος εφοπλιστής, μου λένε κάτι παιδιά που ξέρουν, να προχωράει στη ζωή του και παρακάτω. «Αν πάει όντως δυνατά και πάρει ένα +10% στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί να μην κάνει και κόμμα στις ευρωεκλογές;» λένε, αλλά τώρα έχουμε αρχίσει... τα σκληρά, οπότε ας το αφήσουμε έως εδώ.

Πηγή: newmoney.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Τι «δίνουν» οι στοιχηματικές για Αχτσιόγλου – Κασσελάκη

Με τις μέρες να μετράνε αντίστροφα για τη έναρξη των αρχαιρεσιών στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα υπάρξει η εκλογή του νέου προέδρου.

Στους μέχρι τώρα υποψήφιους προστέθηκε ο αμφιλεγόμενος Στέφανος Κασσελάκης, όμως, δεν φαίνεται να διαφοροποίησε αρκετά τα δεδομένα που ήδη είχαν διαμορφωθεί στην «κούρσα διαδοχής» του Αλέξη Τσίπρα.

Οι περισσότερες στοιχηματικές εταιρείες προσφέρουν αποδόσεις για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και όλες έχουν αναδείξει ως μεγάλο φαβορί την Έφη Αχτσιόγλου. Η υποψήφια για τον προεδρικό θώκο «πληρώνει» σε ένα εύρος αποδόσεων από 1,35 μέχρι 1,80 όντας το φαβορί σε όλες τις εταιρείες στοιχήματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης από την πλευρά του, έρχεται να μπει «σφήνα» στους υπόλοιπους υποψήφιους και είναι το δεύτερο φαβορί για τις εταιρείες στοιχήματος. Οι αποδόσεις υπέρ του κυμαίνονται από το 2,00 μέχρι το 3,00.

Από εκεί και πέρα, ακολουθούν οι υπόλοιποι υποψήφιοι Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Στέφανος Τζουμάκας με αυτή τη σειρά.