Facebook Pixel Sportdog.gr | Καταγγελιών συνέχεια για την απογραφή στην Αλβανία! Εναντίον της ελληνικής καταγωγής η Στατιστική Αρχή
Life
| 2023-10-04 00:29:00

Καταγγελιών συνέχεια για την απογραφή στην Αλβανία! Εναντίον της ελληνικής καταγωγής η Στατιστική Αρχή

του Γεωπόλδου
Καταγγελιών συνέχεια για την απογραφή στην Αλβανία! Εναντίον της ελληνικής καταγωγής η Στατιστική Αρχή

Φορείς της ελληνικής εθνικής μειονότητας κάνουν λόγο προσπάθεια παρεμπόδισης του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού των Βορειοηπειρωτών.

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ στη στήλη «Γεωπόλδος» ενημερωθήκατε για τη διαδικασία απογραφής πληθυσμού στην Αλβανία, η οποία εξελίσσεται σε παρωδία και η εγκυρότητα της τίθεται υπό αμφισβήτηση. Οι απογραφείς καταγράφουν τα στοιχεία με πρόχειρες σημειώσεις και όχι με κάποια οργάνωση. Επίσης δεν προχωρούν καν στο σκέλος του ερωτηματολογίου που αφορά στα στοιχεία εθνικότητας, θρησκεύματος και μητρικής γλώσσας, ενώ όπως καταγγέλλεται αποθαρρύνεται από τους απογραφείς η αναφορά τέτοιων στοιχείων, που μαρτυρούν την ελληνικότητα της Βορείου Ηπείρου, με την πρόφαση... φανταστικών κινδύνων.

Πρόκειται για χειραγώγηση από μεριάς απογραφών, ωστόσο, τα ευτράπελα νέα από Αλβανία συνεχίζονται! Η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια» σε νέο δελτίο Τύπου κάνει λόγο για εκτροχιασμό της διαδικασίας απογραφής στη Χειμάρρα. Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει, απολύθηκαν δύο απογραφείς από τη στατιστική υπηρεσία, γιατί όπως τους δηλώθηκε, στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα της απογραφής, προέκυπτε υπερβολικός αριθμός ελληνικής καταγωγής πολιτών.

Παράλληλα η «Ομόνοια» αποκαλύπτει, ότι «σε όλες τις περιοχές ιστορικής αριθμητικής σημαίνουσας παρουσίας του γηγενούς Ελληνισμού παρατηρείται δραστηριοποίηση φορέων και ατόμων που ισχυρίζονται αρμοδιότητα της Στατιστικής Αρχής, που εν τούτοις όμως παρεμβάλλονται απροκάλυπτα εξωθεσμικά ασκώντας έλεγχο και πιέσεις τόσο στους απογραφείς όσο και στους πολίτες».

Η «Ομόνοια» κάνει λόγο για «φαινόμενα παραβιάσεων» στη διαδικασία απογραφής, τα οποία συνεχίζονται με την ίδια ένταση και σε όλο το γεωγραφικό χώρο παρουσίας των Ελληνικής καταγωγής και Ορθόδοξης θρησκευτικής ταυτότητας πολίτες και κοινότητες.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Θέμα: Στη Χιμάρα εκτροχιάζεται η διαδικασία Απογραφής: η Στατιστική Αρχή απολύει απογραφείς διότι εφαρμόζουν τις διατάξεις κείμενης νομοθεσίας!!!

Στο τέλος προηγούμενης εβδομάδας (δεύτερης σε ότι αφορά στην υλοποίηση α’ Φάσης Απογραφής – Συλλογή στο Πεδίο Στοιχείων του Ερωτηματολογίου Cens – 2023), στο Δήμο Χιμάρας σημειώθηκε το πλέον αποκαλυπτικό των πραγματικών στοχεύσεων των αρμοδίων (;!) – και εφαρμοστικών αρχών - INSTAT της Απογραφής Πληθυσμού και Κατοικιών.

Απολύθηκαν των καθηκόντων τους δύο υπάλληλοι προσωρινής απασχόλησης, γηγενείς ως επί το πλείστον της περιοχής, που εν τούτοις είχαν προσληφθεί νομότυπα, στη θέση του Απογραφέα και για δίμηνη απασχόληση. Το αιτιολογικό δεν αναφέρεται επισήμως, ωστόσο όμως σχεδόν απροκάλυπτα τους δηλώθηκε: στις περιοχές που κάλυπταν και αφορούν την κωμόπολη της Χιμάρας προέκυπτε στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα, υπερβολικός αριθμός Ελληνικής καταγωγής πολιτών.

Στην ουσία οι δύο υπάλληλοι εφάρμοζαν ρητά την νομική διάταξη για το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού των κατοίκων που εντόπιζαν στα οικογενειακά νοικοκυριά και επί το πλείστον διότι εξαντλούσαν τις δυνατότητες που παρέχει το πρόγραμμα που διαθέτουν οι ηλεκτρονικές συσκευές που τους έχουν προμηθεύσει!!!

Η επισήμανση της δεύτερης τούτης λεπτομέρειας έχει ειδική σημασία δεδομένου ότι σε όλα σχεδόν τα νοικοκυριά εκτός των κομουνιστικής ρύθμισης «μειονοτικών ζωνών» ο ισχυρισμός των υπαλλήλων του INSTAT, είναι ότι η συσκευή τους δεν περιέχει ερωτήματα για τα οποία πολλοί πολίτες επιμένουν.

Τα στοιχεία αυτά αφορούν στην διαφορετική της Αλβανικής εθνικής ταυτότητας, την Ορθόδοξη θρησκεία και την Ελληνική μητρική γλώσσα.

Επιπροσθέτως και επί της ευκαιρίας καταγγέλλουμε ότι σε όλες τις περιοχές ιστορικής αριθμητικής σημαίνουσας παρουσίας του γηγενούς Ελληνισμού παρατηρείται δραστηριοποίηση φορέων και ατόμων που ισχυρίζονται αρμοδιότητα της Στατιστικής Αρχής, που εν τούτοις όμως παρεμβάλλονται απροκάλυπτα εξωθεσμικά ασκώντας έλεγχο και πιέσεις τόσο στους απογραφείς όσο και στους πολίτες.

***

Φορείς της πολιτείας που θα έπρεπε να είναι αυστηροί εφαρμοστές του Νόμου και που σύμφωνα με την Στατιστική Αρχή έχουν καταρτιστεί σε ότι αφορά ειδικά τα ευαίσθητα και προαιρετικά ερωτήματα, έχουν στην πράξη μετατραπεί σε υπηρέτες κέντρων που στοχεύουν να εκθέσουν τη διαδικασία σε ότι αφορά την αξιοπιστία της. Δεν είναι καθόλου τυχαίο εξ άλλου ότι ενώ τα γνωστά ανθελληνικά πολιτικά σχήματα και συλλογικότητες εστιάζουν. με ανιστόρητα επιχειρήματα και φανταστικά σενάρια δήθεν εδαφικών κινδύνων που ελλοχεύουν στην διαδικασία Απογραφής, στις περιοχές του Μουρσί και Χιμάρας, ακριβώς εκεί παρατηρούνται και οι περιπτώσεις «υπακοής» των κρατικών φορέων.

Τα φαινόμενα παραβιάσεων στη διαδικασία που αναφέραμε στο προηγούμενο Δελτίο συνεχίζονται με την ίδια ένταση και σε όλο το γεωγραφικό χώρο παρουσίας των Ελληνικής καταγωγής και Ορθόδοξης θρησκευτικής ταυτότητας πολίτες και κοινότητες. Ας προστεθεί το ατεκμηρίωτο πρόσχημα ότι δήθεν τα υπό χρήση τάμπλετ εργασίας των απογραφέων δεν διαθέτουν τα ευαίσθητα ερωτήματα μετά τον αριθμό 169. Επί το πλείστον κι εξίσου προκλητικό το γεγονός ότι πληθώρα υπαλλήλων απογραφής ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν ότι μέλη των οικογενειών περί των οποίων ο οικογενειάρχης δηλώνει υπεύθυνα και αρμοδίως, δεν διαβιούν στην οικογενειακή στέγη.

Geopoldos Opinion: Υπενθυμίζεται, ότι ο νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, παραμένει φυλακισμένος από τον Μάιο, με τις γνωστές κατηγορίες περί  εξαγοράς ψήφων. Το καθεστώς Ράμα έχει σχέδιο σφετερισμού και αρπαγής ελληνικών περιουσιών στην περιοχή, προκειμένου να εξυπηρετήσει επιχειρηματικά συμφέροντα που αφορούν την ανάπτυξη του τουρισμού. Οπότε πρέπει να δοθεί βάση στις καταγγελίες που υπάρχουν για την απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία, γιατί εκτός από τους πολίτες, καταγράφονται περιουσίες, επιχειρήσεις και άλλα πολλά...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags