Facebook Pixel Κασμίρ: Νίκησαν την τρομοκρατία του Πακιστάν και φούντωσε η νυχτερινή ζωή!
Life
| 2023-07-18 11:14:00

Νίκησαν την τρομοκρατία του Πακιστάν και φούντωσε η νυχτερινή ζωή στο Κασμίρ!

του Γεωπόλδου
Νίκησαν την τρομοκρατία του Πακιστάν και φούντωσε η νυχτερινή ζωή στο Κασμίρ!

Οι επιχειρήσεις στο Κασμίρ συνήθιζαν να κλείνουν νωρίς λόγω του φόβου για τρομοκράτες και αυτονομιστές που υποστηρίζονται από το Πακιστάν. Δεν υπήρχε νυχτερινή ζωή για τρεις δεκαετίες.

Τρομοκράτες και Πακιστανοί στρατιώτες που δραστηριοποιούνταν στην κοιλάδα του Κασμίρ, ωστόσο στέκονται περικυκλωμένοι και η ικανότητά τους να λειτουργούν ένα παράλληλο σύστημα έχει σπάσει τα τελευταία χρόνια, οδηγώντας σε μια αναζωπύρωση της νυχτερινής ζωής στο Κασμίρ. Η αποκατάσταση της αρχικής αίγλης του Κασμίρ κατέστη δυνατή με την κατάργηση του άρθρου 370 στις 5 Αυγούστου 2019. Η γενναία κίνηση της κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι συνέδεσε ουσιαστικά την περιοχή με την Ινδία και έβαλε τέλος στην κυριαρχία των αντιειρηνευτικών ομάδων.

Όπως αναφέρεται σε άρθρο της ιστοσελίδα therealkashmir.com, με τίτλο «Η νυχτερινή ζωή του Κασμίρ αναβιώνει καθώς η τρομοκρατία που υποστηρίζεται από το Πακιστάν μειώνεται», το οποίο υπογράφει ο Khubaib Mir, συγγραφέας και Πρόεδρος του Voice of Youth (Μεγαλύτερη οργάνωση με βάση τη νεολαία), αυτήν τη στιγμή, το κέντρο του Σριναγκάρ, της πρωτεύουσας του Κασμίρ δηλαδή, είναι γεμάτο δραστηριότητα μέχρι αργά το βράδυ. Οι νέοι παίζουν τώρα ποδόσφαιρο, κρίκετ και άλλα αθλήματα σε καλά φωτισμένα στάδια μέχρι τα μεσάνυχτα, και ο φόβος και η απειλή του τρόμου που επικρατούσε με το ηλιοβασίλεμα έχει εξαφανιστεί εντελώς.

Δεν υπάρχουν πλέον τρομοκράτες που κουβαλούν όπλα ή χειροβομβίδες, αφού οι υπηρεσίες ασφαλείας τα έχουν υποβαθμίσει. Δεν υπάρχουν πλέον επιθέσεις με χειροβομβίδες ή διασταυρούμενα πυρά, αυτονομιστικές κλήσεις διακοπής λειτουργίας ή περιστατικά λιθοβολισμού πουθενά στην κοιλάδα.

Ο απλός πολίτης στο Κασμίρ έχει ανακουφιστεί καθώς η κανονικότητα έχει επιστρέψει. Δουλεύει αθόρυβα ενώ ολοκληρώνει κανονικά τα καθήκοντά του. Οι επιχειρηματικές εγκαταστάσεις είναι πλέον ανοιχτές μέχρι αργά, χάρη στην αναζωπύρωση της νυχτερινής ζωής, η οποία έχει αυξήσει τις πωλήσεις και τα περιθώρια κέρδους για τους επιχειρηματίες.

Το τμήμα τουρισμού του Τζαμού και Κασμίρ εργάζεται σκληρά τα τελευταία χρόνια για να διασφαλίσει ότι οι επισκέπτες της κοιλάδας δεν χρειάζεται να κάνουν check in σε ξενοδοχεία μετά τις 8 μ.μ. Τα αναμμένα φώτα στα κινούμενα shikaras κάνουν τη λίμνη Dal να αστράφτει σαν διαμάντι. Οι ιδιοκτήτες Shikara έχουν πλέον μεγαλύτερες εργάσιμες ημέρες, πράγμα που σημαίνει περισσότερους πελάτες για αυτούς.

Η νυχτερινή ζωή στο Κασμίρ έχει πάρει μια νέα διάσταση χάρη σε δραστηριότητες όπως περιηγήσεις πολιτιστικής κληρονομιάς, εκθέσεις χειροτεχνών, μουσικές παραστάσεις αργά το βράδυ και πολλές άλλες. Τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα ταχυφαγεία που κάποτε έκλειναν τις πόρτες τους με τη δύση του ηλίου, τώρα παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το Inox, που είναι κινηματογραφικές αίθουσες στο Κασμίρ, εγκαινιάστηκε από τον κ. Manoj Sinha, τον Αντικυβερνήτη του Τζαμού και Κασμίρ πέρυσι. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1990, λίγο αφότου άρχισαν να εμφανίζονται τρομοκράτες υποστηριζόμενοι από το Πακιστάν στους δρόμους της κοιλάδας του Κασμίρ, οι κινηματογραφικές αίθουσες αναγκάστηκαν να κλείσουν. Το Inox, παλαιότερα γνωστό ως θέατρο Broadway, βρίσκεται στο Σοβάρ στο Σριναγκάρ. Επιπλέον, δύο κινηματογραφικές αίθουσες πολλαπλών χρήσεων άνοιξαν πρόσφατα στην Πουλβάμα και στο Σοπιάν του Νότιου Κασμίρ, που παλαιότερα θεωρούνταν εστίες τρομοκρατίας.

Η αντίληψη της απειλής εξασθενεί και οι χώροι ψυχαγωγίας όπως οι κινηματογραφικές αίθουσες επανέρχονται στην επιφάνεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα πολιτικά καθεστώτα δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον για την αναβίωση της νυχτερινής ζωής του Κασμίρ. Η αστάθεια στο Κασμίρ και η επιβολή της βούλησης των Πακιστανών πληρεξουσίων στο κοινό φαίνεται ότι ήταν αποδεκτή από τους πολιτικούς που κυβέρνησαν την περιοχή μέχρι την κατάργηση του άρθρου 370. Χωρίς αμφιβολία, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι έδειξε, ότι οι ισχυροί ηγέτες μπορούν να πάρουν θαρραλέες αποφάσεις για το καλό του λαού. Από το 2019, το Κέντρο έχει φροντίσει ώστε οι κάτοικοι του Τζαμού και του Κασμίρ να έχουν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που παρέχονται σε όλους τους πολίτες σε εθνικό επίπεδο.

Στην περιοχή, ο απλός άνθρωπος βρίσκεται στο επίκεντρο και η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι ήταν δυνατό για να τον αφήσει να παίξει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ειρήνης. Οι άνθρωποι στο Κασμίρ αποτελούν πλέον αναπόσπαστο στοιχείο προόδου, ειρήνης και ευημερίας χάρη στις ενέργειες της τρέχουσας διοίκησης που επικεντρώνονται στις ανάγκες του λαού.

Η διοίκηση έχει επικεντρωθεί στην καταστροφή της τρομοκρατίας και του οικοσυστήματος που την υποστηρίζει. Οι υποστηρικτές της τρομοκρατίας είναι επί του παρόντος περιορισμένοι και απομονωμένοι, ενώ όσοι εκτιμούν την ειρήνη έχουν ξεκινήσει την πορεία της προόδου.

Οι νέοι στο Νέο Κασμίρ είναι ελεύθεροι να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους μέχρι αργά τις ώρες παίρνοντας μέρος σε διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις, μουσικές παραστάσεις, εκθέσεις τέχνης και χειροτεχνίας κ.λπ., που πραγματοποιούνται σε κάθε τμήμα της πόλης. Αντί να μένουν στα ξενοδοχεία τους, οι τουρίστες έχουν πλέον την επιλογή να περιηγηθούν στο Κασμίρ. Είναι δυνατές βραδινές οικογενειακές εκδρομές. Χωρίς απειλές, εκφοβισμό ή φόβο. Τώρα οι καταστηματάρχες, οι εστιάτορες και οι πλανόδιοι πωλητές μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους μέχρι αργά το βράδυ και οι θεατές του κινηματογράφου μπορούν να πάνε στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Μετά το άρθρο 370, μια προσωρινή συνταγματική ρήτρα καταργήθηκε, ο λαός παρατήρησε σαφώς μια θετική διαφορά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags