Στο χθεσινό επεισόδιο (Τρίτη 12/3) η γκρι μπριγάδα σημείωσε μια συντριπτική νίκη στο Tεστ Δημιουργικότητας, με τελικό σκορ 6-1, ένα αποτέλεσμα που διέψευσε και ακύρωσε όλη τη στρατηγική και τις προσδοκίες του αρχηγού της μπορντό μπριγάδας, Γιάννη Κούρτογλου.

Ο Άνχελ Σαχπαζής, ο νέος αρχηγός της γκρι μπριγάδας, όχι μόνο οδήγησε την μπριγάδα του στη νίκη, αλλά ήταν και αυτός που παρουσίασε το καλύτερο πιάτο και κέρδισε το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ!

Μετά την ψηφοφορία, από την ηττημένη μπορντό μπριγάδα προέκυψε ως δεύτερος υποψήφιος προς αποχώρηση ο Νίκος Κυψίδης, γεγονός που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στα μέλη της γκρι μπριγάδας, καθώς οι περισσότεροι θεωρούν πως ο Νίκος ήταν το εύκολο θύμα, ο «αποδιοπομπαίος τράγος» για  το κακό κλίμα, που επικρατεί στην μπριγάδα, μετά και τη μεγάλη ήττα της.

Ομαδική Δοκιμασία, απόψε, Τετάρτη 13  Μαρτίου, αλλά πριν τη μαγειρική, ο Γιάννης Κούρτογλου μαζί τον υπαρχηγό του Σοφοκλή Πουλή και ο Άνχελ Σαχπαζής μαζί με τον υπαρχηγό του Κώστα Φρέτζιο, θα πρέπει να σηκωθούν από τα κρεβάτια τους πολύ νωρίς το πρωί.  Αποστολή τους, πριν τη δοκιμασία, είναι να αγοράσουν τα ψάρια, τα οποία θα μαγειρέψουν για τους τρεις chef κριτές, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο, αλλά και για τον καλεσμένο τους Dimitris "Dimi" Leivadas Founder of Delta Lambda Hospitality (UK) και μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας της Μαγειρικής Τέχνης στη Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος ήρθε αποκλειστικά για το MasterChef 2024 από το Λονδίνο.

Η υψηλού επιπέδου  μαγειρική δοκιμασία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Four Seasons Astir Palace, ένα από τα ωραιότερα ξενοδοχεία της Ελλάδας.

Ο καλεσμένος Dimitris "Dimi" Leivadas έχει 25 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της πολυτελούς εστίασης και ξέρει όσοι λίγοι στον κόσμο τι σημαίνει να αξιοποιεί μια μπριγάδα, όσο το δυνατόν περισσότερο, τις πρώτες ύλες. Τα εστιατόρια στα οποία έχει εργαστεί ως διευθυντής, βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας γαστρονομίας, με αποκορύφωμα το τριάστερο Fat Duck του Έστον Μπλούμενταλ στο Λονδίνο.

Αυτό είναι και το ζητούμενο απόψε για τις δυο μπριγάδες. Η υψηλή γαστρονομία. Υψηλή γαστρονομία, όμως, σε ένα ψάρι δεν είναι μόνο το φιλέτο. Τα ψάρια, που θα αγοράσουν οι δυο αρχηγοί, θα πρέπει να πρωταγωνιστήσουν σε πέντε πιάτα. Ένα πιάτο με το κεφάλι, ένα με τα κολάρα, ένα με την ουρά, ένα με την κοιλιά και ένα με τα φιλέτα. Με άλλα λόγια, αξιοποίηση της πρώτης ύλης «nose to tail». Τίποτα δεν πρέπει να πάει χαμένο σήμερα στη μαγειρική τους.

Ποια από τις δυο μπριγάδες θα πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα και θα παρουσιάσει την καλύτερη προσπάθεια;

Δευτέρα έως Παρασκευή στις 21:00

MasterChef 2024, επικό MasterChef!

Head of ProductionsΣάββας Βέλλας

Senior Executive Producer: Γιάννης Θηραίος

Creative ProducerΘανάσης Μητρέλιας

Executive ProducerΒασίλης Γεωργιάδης

ΣκηνοθεσίαΚώστας Τριπύλας

Διεύθυνση ΦωτογραφίαςΓιώργος Μιχελής

Σκηνογράφος: Χριστίνα Κωστέα

Οργάνωση ΠαραγωγήςΧρήστος Γκόγκας

Εκτέλεση παραγωγήςGreen Pixel Productions

#MasterChefGR #StarChannelTV 

MasterChef on Social Media

https://www.facebook.com/MasterChefGR/

https://twitter.com/masterchefgr

https://www.instagram.com/masterchefgr/

https://www.tiktok.com/@masterchefgr