Στα φετινά βραβεία του ΠΣΑΤ, ο Παναγιώτης Καραχάλιος είναι υποψήφιος για τη βράβευση ως πρώτος σκόρερ της Football League 2 για τη σεζόν 2011-2012,όταν ήταν δηλαδή παίκτης του Κεραυνού Γλυφάδας.Επειδή έτσι τα είχε φέρει η ζωή και παρακολούθησα σχεδόν όλα τα εντός αλλά και κάποια από τα εκτός έδρας παιχνίδια της συγκεκριμένης ομάδας, ένα έχω να πώ : Καραχάλιος σημαίνει γκόλ.

Ο Παναγιώτης είναι ενας ιδιαίτερα ψηλός για τη θέση που παίζει παίκτης, αλλά ταυτόχρονα ευκίνητος, γρήγορος, κι έξυπνος με δυνατό και εύστοχο πόδι. Αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι ότι βρίσκεται πάντα μέσα στις φάσεις, ή ακόμη και τις δημιουργεί. Το πουλέν του Κεραυνού ξελάσπωσε πολλές φορές την ομάδα και άγγιξαν το όνειρο της πρόκρισης, αλλά τελικά δεν προέκυψε. 

Ο Lionel Messi είπε ότι θα ηθελε να τον θυμούνται εκτός από μεγάλο ποδοσφαιριστή και ως έναν καλό άνθρωπο. Εγώ έτσι έχω στο μυαλό μου τον Παναγιώτη, σαν το καλό παιδί του ποδοσφαίρου. Τοσο αγωνιστικά, αλλά όσο και έξωαγωνιστικά από όσα γνωρίζω, ο Παναγιώτης έχει καλή στόφα ψυχής. 

Μετά από μια χρονιά που ο Παναγιώτης σημείωσε 9 γκόλ και θα τη θυμάται πιθανόν με ένα όμορφο βραβείο ως αναμνηστικό από τον ΠΣΑΤ, τώρα βρίσκεται στον Πανηλειακό και μαζί θα μιλήσουμε γι αυτά που έγιναν, που συμβαίνουν και που προβλέπονται…

Έχω μια μεγάλη απορία. Στη Δεύτερη και την Τρίτη Εθνική κατηγορία είσαι μεγάλο όνομα και παράλληλα παίζεις αντικειμενικά πολύ καλό ποδόσφαιρο, ανώτερο του επιπέδου στο οποίο αγωνίζεσαι. Τι ακριβώς συμβαίνει και δεν βρίσκεσαι στην Α Εθνική , εκεί που ανήκεις;

Mου έχει δοθεί η ευκαιρία να συμετασχω σε ομάδα α εθνικής αλλα δεν ένιωθα έτοιμος και διάλεξα τότε τον Eθνικό Πειραιώς που ήταν στην Β εθνικη πριν τρία χρόνια περίπου . Δεν ήθελα να πάω στην α εθνικη και να είμαι θεατής . Θέλω να κάνω το άλμα και να είμαι έτοιμος να αγωνιστώ , .Aλλωστε το όνειρο μου αυτο είναι και το πιστεύω πως κάποια στιγμη θα πραγματοποιηθεί ύστερα απο δουλεια και θέληση .

Πόσο διαφορετικό ποδόσφαιρο παίζεται στη Football League 1 & 2 από την Super League ;

Είναι αρκετά διαφορετικό . Στην μεγάλη κατηγορία έχει αρκετούς χώρους μπορείς να δεχθείς την μπάλα να δεις και να παίξεις ποιο ελεύθερα . Ενώ στην ftl δεν έχεις χώρους η ποιο πολλές Ομάδες παίζουν κλειστά και γενικά δεν μπορεί να παίξει και να δείξει ο κάθε παίχτης την ποιότητα του . Επίσης στην μεγάλη κατηγορία δεν παίζεται σκληρό ποδόσφαιρο σε αντίθεση με τη Football League´που γίνεται ένα σκληρό πρωτάθλημα σε κακούς αγωνιστικούς χώρους .Γενικά στην Super League είναι ένα σκαλοπάτι ποιο πάνω σε όλους του τομείς.

Πώς αισθάνεσαι ως υποψήφιος των βραβείων ΠΣΑΤ; Σε κάθε γκόλ που έβαζες το πανηγύριζες έξαλλα και το αφιέρωνες σε δικούς σου ανθρώπους αλλά και σε παράγοντες της τότε ομάδας σου. Αυτό το βραβείο πού θα το αφιερώσεις ;

Αισθάνομαι χαρούμενος και μια μικρη δικαίωση ύστερα απο μια δύσκολη και σκληρή χρόνια . Το βραβείο αυτο θα το αφιερωσω στους συμπαίκτες μου γιατι χωρίς αυτούς δεν θα έπαιρνα αυτο το βραβείο . Και στον πατέρα μου , που με ακολουθεί παντού με την παρουσία του .

Aν και ο Κεραυνός Γλυφάδας, έχει πολλές υποψηφιότητες για τα βραβεια ΠΣΑΤ, εσένα, κι επίσης τόσο σε νέο ταλέντο( Bασιλόγιαννης), όσο και σε τερματοφύλακα( Χώνος ), τι έφταιγε και δεν κατάφερε να ανέβει κατηγορία ύστερα από μια τόσο υποσχόμενη χρονιά που είχαν ακουστεί τόσα και τόσα καλά γι’αυτόν τον Συλλογο ;

Το περσινό πρωτάθλημα ήταν ένα πολυ ανταγωνιστικό με ομάδες οι οποίες είχαν στόχο την άνοδο . Αυτο που έφταιγε πιστεύω είναι ότι δεν κάναμε καλο ξεκίνημα και μείναμε αρκετά πίσω . Παρόλα αυτα στην συνέχεια βελτιώθηκαμε παρόλο ότι είμασταν μια καινούργια ομάδα που έπαιζε πρώτη χρόνια στις επαγγελματικές κατηγορίες .Παλεψαμε μέχρι την τελευταία αγωνιστική για να μπούμε στα μπαράζ αλλα δεν τα καταφέραμε .Της ευχομαι να τα καταφέρει φετος .

Πώς και αποφάσισες φέτος να πάρεις μεταγραφή στον Πανηλειακό; Πώς είσαι εκεί , σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα και ποιος είναι ο φετινός σας στόχος ;

Πιστεύω πως δεν είναι δύσκολο να αποφασίσεις όταν σε προσεγγίζουν δυο αστέρες του ελληνικού ποδοσφαίρου που έχουν αφήσει ιστορία οπως είναι ο κύριος Δημοπουλος και ο κύριος Γιαννακοπουλος .Νιωθω καλα και όρεξη για δουλεια . Η κατάσταση της ομάδας είναι πολυ θετική και δυνατή ύστερα απο καλα αποτελέσματα . Ο στόχος τις ομάδας είναι ο πρωταθλητισμός .

Πώς έχεις μέσα στο μυαλό σου την καριέρα σου από δώ και στο εξής ; 

Αυτο που σκέφτομαι και εχω στο μυαλο μου είναι , μέσα απο τις επιτυχίες τις ομάδας μου να διακρίθω και εγω και να ολοκληρώσω το όνειρο μου παίζοντας στην Super League.