Mε τον Κατίδη της καρδιάς μας κοντέψαμε να πάθουμε ανακοπή χθές στο ΟΑΚΑ...Εγώ με τα δωδεκάποντα να ήμουν στη θέση του θα είχα σκοράρει.

Πιο γεμάτο από κάθε προηγούμενη φορά το ΟΑΚΑ στο χθεσινό αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΟ. Ο κόσμος της ΑΕΚ έκανε τη νύχτα μέρα με τα καπνογόνα και τα βεγγαλικά.  Μια οργανωμένη θύρα τόσο εντυπωσιακή που και σκηνοθέτη να είχαν οι άνθρωποι, τόσο φαντασμαγορικό δε θα έβγαινε το αποτέλεσμα. Οι κερκίδες γεμάτες ακόμη και με κρύο απαγορευτικό. Όλοι εκεί. Για ποιόν ; Για την ΑΕΚ. Για ποια ΑΕΚ ; Για την ΑΕΚ του Κατίδη…

Πόσο με ενοχλεί που ασχολουμαι ΚΑΙ εγω με αυτόν τον παίκτη(sic), ο οποίος τα έχει καταφέρει έτσι που χωρίς να δείξει τίποτε περισσότερο από άλλους ποδοσφαιρικά, όλο μια μανούρα προκαλεί για να γράφουν για κείνον. Όταν ο Αντρέ Πίντο κοντεύει να σπάσει τον αστράγαλο του οικειοθελώς για να τον αφήσει να σκοράρει σε ευθεία γραμμή και με κλειστά τα μάτια, εκεί μάλλον χρειάζεται το ταλέντο του Γιώργου Κατίδη για να χάσεις την ευκαιρία…

Όλοι τα ψιλογράψανε, όλοι τα μισοείπανε, αλλά αυτή τη φορά θα τα πώ κι εγώ, γιατί από την αρχή της σεζόν ακούω για αυτόν τον παίκτη και προκοπή δε βλέπω. Βλέπω ότι κάνει τατουάζ, ότι πάει στα εξωτερικά μετά της συντρόφου και βολτάρει με τους φίλους του, διαβάζω ότι παίζει pro και χάνει κι εκεί, ανεβαζει φωτογραφίες από γίδια που του κλείνουν το δρόμο, κάνει κάτι τέτοια γραφικά με το μαλλί περιποιημένο και πάντα σηκωμένο  στο ύψος του, αλλά ποδόσφαιρο δε βλέπω να παίζει.

Και δώστου και τσαντίζεται, και δώστου και τσακώνεται και δώστου και τον αδικεί ο προπονητής, ο γυμναστής, ο ψιλικατζής, ο παπάς της ενορίας και τον συλλαμβάνει η κάμερα να βλαστημάει παναγίες και μπάλα πάλι δε βλέπω να παίζει.

Ξέρει να παίζει ποδόσφαιρο ο άνθρωπος ή δεν ξέρει ; Γιατί εγώ, μπορεί να μη βλέπω καλά, να μην κατέχω , να μην ξέρω, αλλά όταν άκουσα αυτό το γιουχάισμα ζωντανά από είκοσι χιλιάδες κόσμο κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Βέβαια, δεν είμαι απολύτως σίγουρη εάν ο παίκτης κατάλαβε ότι το ΟΥΥΥΥΥΥ ήταν αποδοκιμασία, ή εάν νόμιζε πως έλειπε το ΑΟΥΥΥΥ …για να γίνει όλο μαζί ΟΥΥΥΥΑΟΥΥΥΥ επειδή ήταν εντυπωσιακός και τον αποθέωνε ο λαός του.

Ε όχι. Στην ΑΕΚ της καρδιάς μας δε χωράνε Κατίδηδες. Γιατί; Γιατί δε σέβεται καμμία φανέλα. Γιατί και στην ομάδα που έπαιζε μόλις πρίν, προκάλεσε  ανεγκέφαλα κι εριστικά τους οπαδούς της. Γιατί το ίδιο θα κάνει και στην ΑΕΚ όταν αλλάξει φανέλα. Τέτοιοι παίκτες να μας λείπουν. Και να έπαιζε κιόλας… Να τον καταπίναμε χωρίς να τον χωνέψουμε. Αλλά έτσι δεν τρώγεται με τίποτα. Ή παίξε αν μπορείς, ή Φόρα το καπελάκι στου στραβά όπως σου αρέσει να το μοστράρεις Γιωργάκη και φύγε.