Για να αισθάνεσαι σίγουρος για την ασφάλιση του αυτοκινήτου σου, Anytime με την εγγύηση της INTERAMERICAN

Έρχεται λοιπόν ένα Πάσχα στο οποίο ο κατώτατος μισθός θα έχει καταργηθεί και επισήμως, η ανεργία θα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και το μόνο χαρούμενο τραπέζι της Λαμπρής, θα είναι αυτό στο οποίο είναι καλεσμένη η Κατερίνα Στανίση. Το Κατερινάκι το πήρανε από τα μούτρα. Καθίκια. Αλλά τέτοιοι είστε. Εκεί ήθελε Λαίδη, να βγει κανένας να της πάει κόντρα να τον φάει η μαύρη κόμπρα.

Η Ελλάδα όπως έχει καταντήσει φέτος, μου θυμίζει τη φράση: "Η ομορφιά μπορεί να είναι μόνο επιφανειακή, η ασχήμια όμως έχει βάθος". Πόση ασχήμια τελικά κρυβότανε κάτω από τις πιστωτικές κάρτες, τα πολυτελή αυτοκίνητα, τα διπλά εξοχικά, τις εξωτικές διακοπές, τα καταναλωτικοδιακοποδάνεια, τα ξεσαλώματα στη Μύκονο και τις κάμερες που τραβούσανε τα ανεπανάληπτα γλέντια σε κοσμικά στέκια; Η απάντηση βρίσκεται γύρω σας. Όποιος πίνει βερεσέ δυο φορές μεθάει, κι όποιος ζει με δανεικά πρόσκαιρα γλεντάει, συμπληρώνω εγώ.

Κι όμως είμαι βέβαιη πως βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή του κατήφορου. Το να βλέπω κάθε μέρα ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια, να κοιμούνται στις πλατείες, να μαζεύουν τα σάπια ζαρζαβατικά μετά τις λαϊκές αγορές και να ζητιανεύουν έξω από τα super market, με κάνει να πιστεύω πως δεν έχουμε δει ακόμη το τέρας… Απλά αφουγκραζόμαστε την οργή του.

Πιάσανε και δέκα λοποδύτες και τους βάλανε φυλακή έτσι για τα μάτια του κόσμου, κάτι Τσοχατζοπουλαίους και κάτι Δημαρχαίους της Θεσσαλονίκης αλλά η μπάζα τους άφαντη. Και προφυλάκιση και δικαστήρια και σούξου μούξου μανταλάκια. Και κουρέλι η Σταμάτη που όταν ντερλίκωνε τις μίζες αισθανόταν υπέροχα. Χαλάρωσε Βασιλικούλα, ακόμα δε στα πήρανε, εντάξει έχεις κάνει και ψειρρού τώρα, έγινες αγριογκόμενα, να δεις που θα βγεις έξω και μετράει και σαν προϋπηρεσία. Θα μπαίνεις στου Δουδέση και θα λες: "Μια περμανάντ σβέλτα και χωρίς ραντεβού, άντε μπράβο γιατί εμένα που με βλέπεις έχω κάνει και φυλακή". Αίμα θα τις πηγαίνει τις κομμώτριες.

Όλα σκατά και αιμοδοσία μόνο για Έλληνες. Λογικό. Έτσι κι αλλιώς αναμεταξύ μας τρωγόμαστε. Έλληνες πίνουνε το αίμα Ελλήνων, δεν ήρθε κάνας Ισλανδός να μας κλέψει. Οπότε, ας αλληλομεταγγιστούμε κι αναμεταξύ μας, η υπόθεση είναι καθαρά εσωτερική. Εκροές, εισροές, δεν έχουν νόημα. Μόνο ρε γαμώτο που στην επόμενη αιμοδοσία, να γράφουνε πάνω στις φιάλες εκτός από το ότι το αίμα δίνεται αποκλειστικά σε Έλληνες, και σε ποιο κόμμα να ανήκουν. Καλό θα ήταν επίσης να αναγράφεται και η ομάδα, όχι αίματος, αλλά η ποδοσφαιρική την οποία επιθυμούν οι αιμοδότες να υποστηρίζει ο κάθε παραλήπτης. Κάτσε κύριος, εδώ με ξεζουμίσατε, δέκα βρυκόλακες θα χόρταινα, να μην πάει το αίμα μου τουλάχιστον σε έναν Έλληνα-Χρυσαγίτη-Ολυμπιακό;;;; Δικό μου είναι όπου θέλω το δίνω στην τελική.

Μέχρι φέτος το έθιμο έλεγε τον Επιτάφιο τον στολίζουν παρθένες. Καμμένο το έθιμο τα τελευταία χρόνια. Οι παρθένες σπανίζουν γκρίνιαζαν οι θρησκόληπτοι. Κι όμως. Περνάμε φέτος σε μια νέα εποχή που οι παρθένες δεν είναι πλέον το νούμερο ένα είδος προς εξαφάνιση. Υπάρχει μια κατηγορία γυναικών που σπανίζει ακόμη περισσότερο! Οι εργαζόμενες! Όσο δε για τον εκρηκτικό συνδυασμό εργαζόμενης παρθένας, εδώ νομίζω πως μιλάμε για ένα πραγματικό θαύμα, ένα φαινόμενο με το οποίο θα έπρεπε να ασχοληθεί η ιατρική, η κοινωνιολογία, το FBI και το Πατριαρχείο σε συνεργασία με το Βατικανό μια και ίσως είναι η περίπτωση του ατόμου η οποία θα γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στην ορθόδοξη και την καθολική εκκλησία ώστε να επέλθει τελικά ή Ένωση. Τα ίδια σκατά τρώμε ποιος ο λόγος να κάνουμε Πάσχα χωριστά;

Καλή Ανάσταση σε όλους (μας). Έχουμε πεθάνει και δεν το ξέρουμε...