H Έλενα Φάκου γράφει για τη νίκη  του Κώστα Σακκά που σήμερα αποφυλακίζεται ύστερα απο 2,5 χρόνια προφυλάκισης.

Υστερα από 38 ημέρες απεργίας πείνας, το Εφετείο αποφάσισε την αποφυλάκιση του Αναρχικού Κώστα Σακκά. Συγκεκριμένα :" Ελεύθερος, με την επιβολή αυστηρών περιοριστικών όρων και υψηλή χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ, αφήνεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο κατηγορούμενος για υποθέσεις που αφορούν τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, απεργός πείνας, Κώστας Σακκάς".

Ο πολιτικός κρατούμενος δικαιώθηκε, κέρδισε μια μάχη. Και μαζί με κείνον κέρδισε και μια μάχη η δικαιοσύνη μαζί με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Γιατί η δικαιοσύνη αν και ορίζεται ως τυφλή, τελικά εθελοτυφλεί και βλέπουμε τα εγκλήματα που διαπράττονται από τους «λειτουργούς» της να είναι καμμιά φορά χειρότερα από τα εγκλήματα που υποτίθεται ότι διέπραξαν οι κατηγορούμενοι.

Δε χρειάζονται πολλά λόγια, αυτό που έπρεπε έγινε.Ο Κώστας Σακκάς πίεσε με τη ζωή του και ήταν διατεθειμένος να την θυσιάσει και αυτή για τις ιδέες του. Την ίδια ώρα που κάτι άλλοι «νταήδες» καταπίνουν τα συμπληρώματα διατροφής και τα αναβολικά με τους κουβάδες για να ολοκληρώσουν κατά την ατροφική λογική τους την εικόνα του «παλήκαρου», ο Σακκάς τερμάτισε την αφαγία για την αξιοπρέπειά του. Δεν αξιολογώ την ιδεολογία του Σακκά, αξιολογώ το σθένος του να την υποστηρίξει και την αυτοθυσία προς δικαίωση της τιμής του.

Οι 38 μέρες  της απεργίας πείνας του Σακκά, στο δικό μου μυαλό ξεφουσκώνουν αυτόματα τα νταβραντισμένα πρωτοπαλήκαρα που ντύνονται ίδια και συμπεριφέρονται σα πίθηκοι κάτω από τυμπανοκρουσίες και εμβατήρια, χωρίς να ξέρουν ουσιαστικά τι τους γίνεται, μια και άνθρωπος που γράφει με κεφαλαία γραφή και ορθογραφικά λάθη, απέχει από την κατανόηση μιας ιδεολογίας όσο η Γή από τον Ήλιο. Ο νοών νοείτω.

Κώστα, ήρθε η ώρα να φάς. Αρκετά φάγανε τη σκόνη σου.