Οι  έλληνες  πολιτικοί  ομαδικά, σχεδόν κατάφεραν να αγγίξουν το μεγαλείο του τιτάνα  Μπερλουσκόνι, αφενός ώς εραστές του κοινοβουλίου κι αφετέρου με τις οικονομικές τους ατασθαλίες. Ο παντοκράτωρ  Σίλβιο βέβαια, ήταν ολοκληρωτικός, συγκεντρωτικός και άρχοντας, τα κατάφερνε όλα μόνος  του, από τα μπούγκα μπούγκα πάρτι μέχρι τη φοροδιαφυγή. 

Εδώ στην  Ελλάδα οι τύποι είναι ακόμα ερασιτέχνες. Κάτι κουτσοκαταφέρνει ο ένας, κάτι πάει να κάνει ο άλλος, μισές δουλειές. Ο Κεδίκογλου ερωτοτροπεί και μετά παραιτείται το κορίτσι. Είσαι καλά ρε Σίμο; Έτσι κάνουν οι άντρες; Πρώτα εκθέτουν τη δεσποινίδα και μετά όξω από την πόρτα;

Ο Παπακωνσταντίνου κατηγορείται για οικονομικά σκάνδαλα και κοντεψε να βάλει τα κλάματα. Κλαίνε οι άντρες ρε Γιώργη; Μαζί τα φάγαμε είπε ο Θόδωρας. Απενοχοποιήσου. Ο Άκης πήγε φυλακή γιατί έκλεψε  κανα δυό δις ευρώ. Φυλακή ρε Άκη; Πως την πάτησες έτσι; Έσυ που αντρώθηκες στα καφενεία απ’ όπου σε μαζεψε ο Αντρέας και είσαι παιδί της πιάτσας να την πατήσεις έτσι; Που ακούστηκε.

Και μέσα σε όλα αυτά έχουμε και το Στουρνάρα που πρωινιάτικα βγαίνει στα κανάλια και τρολάρει τον κόσμο: «Οι φτωχοί και οι άνεργοι θα προστατευθούν». Θα προστατευθούν από τι ρε Γιάννο; Από επιθέσεις εξωγήινων; Ό,τι ήταν να πάθουν οι άνθρωποι το έπαθαν. Μείνανε άνεργοι και έγιναν φτωχοί.

Γι΄αυτό σας λέω ερασιτέχνες σε όλα. Ούτε για σοβαροί απατεώνες δεν κάνετε, και αυτό ταλέντο θέλει.  Πως να πάει μπροστά ο θίασος; Ο Σαμαράς Μπερλουσκόνι δε γίνεται, ούτε ο Πλατανιάς Μίλαν.

Έλενα Φάκου