Eχετε καταλάβει ότι ο εμφύλιος έχει ξεκινήσει; Σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει, να σας ενημερώσουμε ότι ναι, το μίσος ξεχείλησε, οι πρακτικές επιδεινώθηκαν, εκσφενδονίζονται ύβρεις, ξύλα, πέτρες, βγαίνουν μαχαίρια και όπλα, υπάρχουν νεκροί.

Από την αιματηρή επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ κατά την αφισοκόλληση στο Πέραμα  περάσαμε στην αρπαγή του μικροφώνου, τη σπρωξιά και τους τσαμπουκάδες την Κυριακή στο Μελιγαλά και μέσα σε δυο μέρες, φτάσαμε σε δολοφονία, μόνο για Έλληνες. Βέβαια, η στρουθοκάμηλος ακροδεξιά, χώνει το κεφάλι της μέσα σε μια τρύπα και διαψεύδει, πάει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και βάζει τις στρατιές των Ορκ να παραταχθούν και να τρομοκρατήσουν την κοινή γνώμη με τους βηματισμούς και τις ιαχές τους. Αλήθεια, πού να βρίσκεται το εργοστάσιο παραγωγής αυτών των εθνικοδιεστραμμένων Ούρουκ Χάι;

Το βράδυ έπεσε νεκρός από μαχαίρι ενας νεαρός άντρας σε διαπληκτισμό για τα πολιτικά του πιστεύω. Όλη η Ελλάδα καταλογίζει το έγκλημα στη Χρυσή Αυγή, η Χρυσή Αυγή κάνει αυτό που ξέρει: Διαψεύδει και απειλεί με μηνύσεις. Με τόσες μηνυσεις που έχει κάνει, προς πάσα κατεύθυνση, για τα επόμενα σαράντα χρόνια θα περάσει τη ζωή της στα ελληνικά δικαστήρια για να λύσει τις διαφορές της. Ή τουλάχιστον όσες δεν λύνει με τους τρόπους που συνηθίζει. Γιατί τελικά όσοι δεν είναι μαζί τους είναι εναντίον τους κατά τη νοοτροπία τους. Κι ας αφήσουν το ψέμμα περί εθνικισμού: Όλες οι διαφωνίες τους, οι καυγάδες τους, οι ύβρεις τους και οι θανατηφορες επιθέσεις τους έγιναν απέναντι σε Έλληνες.Αλλά βέβαια, η πιπίλα περί προδότών, κύναιδων, κομμουνιστών και κλεφτών νομίζουν ότι δικαιολογεί την ειρωνία τους, την επιθετικότητά τους και τη βία που ασκούν.

Δε μπορείς να μην ασχοληθείς με αυτούς τους τύπους. Με παντιέρα έναν απατηλό εθνικισμό, με δικαιολογία τους άκατάλληλους πολιτικούς που πέρασαν από την εξουσία, με δεκανίκια την κρίση οικονομίας και θεσμών, έχουν βγεί παγανιά στους δρόμους και υποβαθμίζουν την κοινωνία με τις πρακτικές τους, ασχημαίνουν τον τόπο με την αισθητική; τους, μετατρέπουν την ζωή σε χρονομηχανή που οπισθοχωρεί σε εποχές τακτικών φρίκης.Το πιο βασικό όμως είναι ότι με θράσος λένε ψέμματα. Δεν παραδέχονται κάτι από αυτά που κάνουν. Γιατί; μα είναι πολύ απλό. Γιατί είναι δειλοί. Γιατί  πίσω από τις ντουλάπες με τις ίδιες φορεσιές, κάτω απ’ τα παραστρατιωτικά ενδύματα, κρύβεται μια ψυχή μικρή, άτιμη, άδεια.

Κάντε εκλογές επιτέλους. Βαρέθηκα να ακούω και να διαβάζω από τους συγκεκριμένους ανθρώπους ότι υπερέχουν και σαρώνουν. Γιατί προς το παρόν απ’ότι φαίνεται μόνο κατατρέχουν και σκοτώνουν.

Παύλο θα κλάψουμε για σένα, αλλά δε θα τους φοβηθούμε.