Η ασπρόμαυρη φωτογραφία της Αλία Μάγδα Ελμαχντί δημοσιεύτηκε σε ένα βιβλίο με γυμνές φωτογραφίες όχι για τη τέχνη, αλλά για να στείλει μήνυμα ως φεμινίστρια.

Ωστόσο η πράξη της μπορεί να θεωρηθεί εξαιρετικά επικίνδυνη αφού έχει προκαλέσει οργή στη Μέση Ανατολή μετά που ανέβασε την περασμένη εβδομάδα τη φωτογραφία στο blog της.

Από τότε, το blog δέχθηκε πάνω από 1.5 εκατομμύριο hits ενώ χιλιάδες είναι οι προσβολές και ο βρισιές που τις στέλνουν όπως "πόρνη" και "διανοητικά άρρωστη".

Η ενέργεια της 20χρονης μπορεί να ακούγεται λίγο-πολύ φυσιολογική πράξη στο δυτικό κόσμο, αλλά στο Ισλάμ το να εμφανίζεται γυναίκα γυμνή είναι τεράστια προσβολή (ακόμη και ως τέχνη).

Η ίδια προσπάθησε να υπερασπίσει την ενέργειά της, λέγοντας: «Κρύψετε όλα τα βιβλία τέχνης και σπάσετε όλα τα αρχαιολογικά αγάλματα. Μετά βγάλτε τα ρούχα σας, κοιτάξτε στο καθρέφτη, μετά κάψετε το κορμί σας που τόσο περιφρονείτε ώστε να απαλλαγείτε από τα σεξουαλικά σας κόμπλεξ για πάντα, πριν με βρίσετε ή να αρνηθείτε τη δική μου ελευθερία έκφρασης».

Ωστόσο, στην Αίγυπτο που η πλειοψηφία των γυναικών φορά μαντήλι αλλά και τη Μέση Ανατολή που οι γυναίκες καλύπτουν ολόκληρο το πρόσωπο υπάρχουν σκληρές ποινές και η νεαρή θα είναι τυχερή αν την γλυτώσει με φυλακή.

Πηγή: shootandgoal.com