Facebook Pixel Ινδία: Δοκιμάζει σύστημα έγκυρης προειδοποίησης σεισμών
Life
| 2023-04-18 10:44:00

Σύστημα έγκυρης προειδοποίησης σεισμών δοκιμάζει η Ινδία

Sportdog Team
Σύστημα έγκυρης προειδοποίησης σεισμών δοκιμάζει η Ινδία

Πρόκειται για μία εφαρμογή έγκαιρης ανίχνευσης σεισμών. Ωστόσο, δεν αρκεί να στέλνουμε μια προειδοποίηση στους ανθρώπους πριν από έναν σεισμό. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλο και περισσότερα κτίρια αποτελούνται από αντισεισμικό υλικό

Επί του παρόντος, το Τμήμα Αντισεισμικής Μηχανικής του ινστιτούτου στέλνει μια προειδοποίηση λίγα μόλις δευτερόλεπτα πριν από έναν σεισμό που πρόκειται να χτυπήσει.

Ο καθηγητής ML Sharma, επικεφαλής του συστήματος έγκαιρης ανίχνευσης σεισμών του ινστιτούτου, ίδρυσε μια start-up ονόματι— Seismic Hazard and Risk Investigations — η οποία εργάζεται για την προώθηση του συστήματος προειδοποίησης.

Εξηγώντας πώς λειτουργεί το σύστημα, είπε: «Έχουμε εγκαταστήσει έναν αισθητήρα σε μια άκρως σεισμική ζώνη, μεταξύ Uttarkashi και Dharchula (στο Uttarakhand). Κάθε φορά που πιάνει ένα σεισμικό κύμα, αποστέλλονται σήματα στο σύστημα παρακολούθησης που είναι εγκατεστημένο στο εργαστήριο σεισμών μας».

Ο Sharma πρόσθεσε: «Μόλις πιάσει το σήμα και προσδιορίσει το μέγεθος του σεισμού, στέλνει μια προειδοποίηση. Εάν ο σεισμός είναι μεγάλου μεγέθους, η προειδοποίηση πηγαίνει στο κοινό, διαφορετικά πηγαίνει στους ερευνητές εσωτερικά για σκοπούς παρακολούθησης».

Μια προειδοποίηση αποστέλλεται στο κοινό μέσω της δωρεάν εφαρμογής — Early Earthquake Warning — μόνο εάν ο σεισμός είναι ισχυρότερος από πέντε Ρίχτερ.

Ο Sharma, ωστόσο, τόνισε ότι «δεν αρκεί να στέλνουμε μια προειδοποίηση στους ανθρώπους πριν από έναν σεισμό. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλο και περισσότερα κτίρια αποτελούνται από αντισεισμικό υλικό».

Το Τμήμα Αντισεισμικής Μηχανικής του IIT Roorkee είναι το μοναδικό στο είδος του σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που διεξάγει έρευνα για την έγκαιρη ανίχνευση σεισμών και το αντισεισμικό δομικό υλικό.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags