Facebook Pixel Απίστευτο! 5χρονος Ινδός μαθητής είναι προγραμματιστής της Apple - Αποθέωση απ’τον CEO της εταιρείας
Life
| 2023-04-29 21:03:00

Απίστευτο! 5χρονος Ινδός μαθητής είναι προγραμματιστής της Apple - Αποθέωση απ’τον CEO της εταιρείας

Sportdog Team
Απίστευτο! 5χρονος Ινδός μαθητής είναι προγραμματιστής της Apple - Αποθέωση απ’τον CEO της εταιρείας

Τις τεράστιες δυνατότητες της Ινδίας στον τομέα της τεχνολογίας και του προγραμματισμού ανέδειξε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple. Βρίσκεται σε καλή θέση για να γίνει πρόδρομος μυαλών με ιδιοφυΐα τεχνολογίας, οδηγώντας τις εξελίξεις προς έναν πιο καινοτόμο και διασυνδεδεμένο κόσμο.

Ο 5χρονος Ρανβίρ Σατσντέβα είναι μια απόδειξη για τις τεράστιες δυνατότητες της Ινδίας στον τομέα της τεχνολογίας και του προγραμματισμού. Ως μαθητής της Α΄ τάξης στο Νέο Δελχί, είναι ήδη προγραμματιστής της Apple Swift, επιδεικνύοντας τις δεξιότητές του στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Apple, Τιμ Κουκ, κατά τη διάρκεια της έναρξης του καταστήματος της Apple στο Δελχί.

Η έκπληξη του Κουκ για το ταλέντο του Ραμβίρ τον οδήγησε σε μια πρόσκληση να παρευρεθεί στο Worldwide Developers Conference (WWDC) στις αρχές Ιουνίου του περασμένου έτους. Αυτή η ιστορία ενός νεαρού Ινδού προγραμματιστή όχι μόνο υπογραμμίζει τις απίστευτες δυνατότητες της νεολαίας της Ινδίας, αλλά τονίζει επίσης τη σημασία του προγραμματισμού στην εκπαίδευση.

Ο πατέρας του Ρανβίρ, Γκουρτζότ Σατσντέβα, έλαμψε από περηφάνια καθώς περιέγραφε τις εξαιρετικές ικανότητες του γιου του στα μαθηματικά και τη λογιστική. Σημείωσε επίσης ότι σε ηλικία μόλις πέντε ετών, ο Ρανβίρ είναι το μικρότερο παιδί στην τάξη του, όπου οι περισσότεροι μαθητές είναι 6-7 ετών. Αυτό το υπέροχο ταλέντο είναι πηγή υπερηφάνειας όχι μόνο για την οικογένεια του Ρανβίρ αλλά και για την ευρύτερη ινδική κοινότητα, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ.

Ο Τιμ Κουκ έχει υποστηρίξει εδώ και καιρό τη συμπερίληψη του προγραμματισμού στα σχολικά προγράμματα, τονίζοντας τη σημασία της ως «παγκόσμιας γλώσσας» που μπορεί να εξουσιοδοτήσει τους μαθητές να δημιουργήσουν προϊόντα παγκόσμιας κλάσης και να λύσουν προβλήματα της πραγματικής ζωής. Πιστεύει ότι ο προγραμματισμός πρέπει να εισαχθεί σε νεαρή ηλικία στα σχολεία σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας.

Η δήλωση του Κουκ ότι «αν μαθαίνεις μόνο μία γλώσσα στη ζωή σου, κάνε την αυτή» υπογραμμίζει τις μεταμορφωτικές δυνατότητες της γνώσης προγραμματισμού.

Για να υποστηρίξει νέους προγραμματιστές όπως το Ρανβίρ, η Apple έχει λάβει σημαντικά βήματα για τη διανομή ισχυρών εφαρμογών σε σχολεία και ιδρύματα σε όλη την Ινδία. Αυτή η προσπάθεια συμπληρώνει τη δέσμευση της εταιρείας να ενδυναμώσει τους προγραμματιστές μέσω του App Accelerator στο Μπανγκαλόρ.

Η υποστήριξη της Apple προς τους εκκολαπτόμενους προγραμματιστές της Ινδίας αποτελεί παράδειγμα των Τζασκαράν Σινγκ και Τζέι Φίρκε, αμφότεροι ήταν νικητές του 2022 Swift Student Challenge της Apple.

Η επιμονή του Κουκ στην εκπαίδευση προγραμματισμού απηχεί στις απίστευτες δυνατότητες της νεολαίας της Ινδίας, που είναι έτοιμη να διαμορφώσει το παγκόσμιο τεχνολογικό τοπίο. Η ιστορία του Ρανβίρ Σασντέβα, ενός πεντάχρονου κωδικοποιητή που έχει τραβήξει την προσοχή του CEO της Apple, λειτουργεί ως έμπνευση για τους Σιχ, τους Ινδούς και τους επίδοξους προγραμματιστές παντού.

Με την κατάλληλη εκπαίδευση και υποστήριξη, η Ινδία βρίσκεται σε καλή θέση για να γίνει πρόδρομος μυαλών με ιδιοφυΐα τεχνολογίας, οδηγώντας τις εξελίξεις προς έναν πιο καινοτόμο και διασυνδεδεμένο κόσμο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags