Facebook Pixel Sportdog.gr | Δόντια την ίδια μέρα: Τι σημαίνει και πότε κρίνεται αναγκαία αυτή η θεραπευτική διαδικασία!
| 2022-09-14 22:30:00

Δόντια την ίδια μέρα: Τι σημαίνει και πότε κρίνεται αναγκαία αυτή η θεραπευτική διαδικασία!

Sportdog Team
Δόντια την ίδια μέρα: Τι σημαίνει και πότε κρίνεται αναγκαία αυτή η θεραπευτική διαδικασία!

Άρθρο και οδηγίες από την Χειρ. Οδοντίατρο και Επιστημονικά Υπεύθυνη της κλινικής Οδοντιατρικό Κέντρο Αθηνών, κα Αγγελική Δαλακούρα.

Ο όρος «ίδια μέρα δόντια» (same day teeth) αφορά στην άμεση φόρτιση των οδοντικών εμφυτευμάτων που έχουν τοποθετηθεί, μια διαδικασία που εφαρμόζεται όλο και πιο συχνά λόγω των αυξημένων αναγκών μας για γρήγορη και λειτουργική αποκατάσταση του στόματος.

Έχει προηγηθεί η ψηφιακή μελέτη του περιστατικού όποτε σε ένα ραντεβού προγραμματίζεται η εξαγωγή των δοντιών που έχουν απομείνει στο στόμα, η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων τιτανίου και εφαρμογή των ακρυλικών δοντιών βιδωμένα στα εμφυτεύματα μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Μετά από 7-10 ημέρες προγραμματίζεται η τοποθέτηση των τελικών κεραμικών αποκαταστάσεων.

Η δρ. Αγγελική Δαλακούρα είναι Χειρουργός Οδοντίατρος DDS και επιστημονικά υπεύθυνη της κλινικής Οδοντιατρικό Κέντρο Αθηνών. Κάτοχος του μετεκπαιδευτικού προγράμματος της Διαγνωστικής και Ακτινολογίας Στόματος της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αντικείμενο την ακτινοδιάγνωση, ακτινοπροστασία και ακτινοτεχνική. Δημιούργησε στο Μαρούσι την πιο εξειδικευμένη κλινική αντιμετώπισης Οδοντιατρικών και Αισθητικών προβλημάτων και μας αναλύει τον όρο «ίδια μέρα δόντια» (same day teeth).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα

https://odontiatrikoathinon.gr.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags