Η σειρά των τελικών βρίσκεται στο 1-0 με τον Ολυμπιακό να προηγείται μετά το 84-78 του Φαλήρου και με την πίεση πλέον να μεταφέρεται στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός θέλει τη νίκη που θα φέρει την κατάσταση στα ίσα, ώστε να μιλάμε για τελείως διαφορετικό παιχνίδι την Κυριακή (υπαλλήλων ΣΕΦ επιτρεπόντων) και ο Ολυμπιακός έχει ακριβώς τον ίδιο στόχο προκειμένου να κάνει πολύ πιο «καθαρό» το προβάδισμά του και να πλησιάσει μια ανάσα από τον τίτλο.

«Πίεση» είπαμε; Ομολογουμένως υπάρχει σε μια σειρά που κρίνεται τίτλος, αλλά το θέμα είναι ποιος δεν θα την αντέξει. Ο Παναθηναϊκός έχει μάθει να παίζει υπό τέτοιο καθεστώς εδώ και πολλά χρόνια, άρα ξέρει καλά να διαχειρίζεται την κατάσταση με τρόπο... επαγγελματικό και «ψυχρό», έστω κι αν είναι πρωτόγνωρα τα δεδομένα (να βρίσκεται δηλαδή στο 0-1) με βάση όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια.

Στον ενθουσιασμό και τη φρεσκάδα όπως και την ενέργεια του Ολυμπιακού ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός έχει ειδικά γι' αυτό το ματς ν' αντιπαρατάξει σημαντικά πράγματα.

Πιο πολύ το γεγονός ότι αγωνίζεται στην έδρα του, μπροστά στο κοινό του, εκεί όπου έχει κατακτήσει δεκάδες τίτλους. Βεβαίως έχει να παρουσιάσει και την πείρα του, που μετράει σημαντικά σε τέτοια διαδικασία, απέναντι σε μια ομάδα που έχει ανοίξει... λεωφόρο μπροστά της (και όχι απλώς έναν... δρόμο) με τον τρόπο που αγωνίζεται και με όσα έχει πετύχει μέχρι στιγμής.

Για τον Παναθηναϊκό το ζητούμενο είναι να βρεθούν... περισσότερες λύσεις συγκριτικά με τον πρώτο αγώνα και να υπάρξει η απαραίτητη «υποστήριξη» από παίκτες που ακόμα δεν έχουν βγει στην επιφάνεια. Ζητείται περισσότερη ενέργεια απέναντι σε μια ομάδα που «οργώνει» το γήπεδο. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός δείχνει... γκαζωμένος και καλείται ν' αποδείξει ότι μπορεί ν' αποτρέψει την εικόνα της «κατηφόρας» που υπάρχει στο ΟΑΚΑ σε τέτοιες καταστάσεις.

Είναι σίγουρο πάντως ότι θα έχουμε μια εικόνα περισσότερο ξεκάθαρη το βράδυ, καθώς ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να «απαντήσει» και ο Ολυμπιακός ν' αντιδράσει πάνω σ' αυτή την πρόθεση.

Πηγή: Goal