Είναι ΚΥΡΙΩΣ οι συνθήκες που έχουν πλέον διαμορφωθεί μετά και τον τρίτο τελικό και η... κεκτημένη ταχύτητα. Ο Ολυμπιακός πηγαίνει... τρένο. Χθες νίκησε από το πρώτο δίλεπτο.
Κανένα ντέρμπι δεν υπήρξε. Κάποια στιγμή πήγε να ζοριστεί, στο γ' δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να κατεβάζει τη διαφορά στους 8, οπότε έγινε χείμαρρος και τον έπνιξε. Τρία απανωτά τρίποντα, τέλος στη σεμνή τελετή! Στο καλύτερό του διάστημα το «τριφύλλι», αντί να μειώσει, έπεσε οριστικά στο παρκέ.
Ο Ολυμπιακός έχει πάρει δύο ματς πολύ εύκολα. Το δεύτερο θριαμβευτικά. Με τη διαφορά να φτάνει έως το +23! Ασχετα αν... κατέληξε στους 12, καθώς έξυπνα ο Ιβκοβιτς έκοψε ταχύτητα θέλοντας, προφανώς, να μην εκτοξεύσει μαζί με το σκορ τον πληγωμένο εγωισμό του μεγάλου αντιπάλου του.
Δεν θυμάμαι ποτέ ο Παναθηναϊκός του Ομπράντοβιτς μέσα στο ΣΕΦ να πετάει ουσιαστικά λευκή πετσέτα 10 λεπτά πριν από το τέλος, με τον «Ζοτς» να κρατάει στον πάγκο για να ξεκουράσει τον μέγα μαχητή (σχεδόν μόνος του έπαιζε) Δημήτρη Διαμαντίδη. Αλλά ποιος θυμάται, αλήθεια, και τόσες... χιλιάδες λάθη από τους πρωταθλητές Ελλάδας, ακόμη και τον «εφηβικό» εκνευρισμό του μεγάλου «Σάρας»; Ποιος τους θυμάται ξανά τόσο αποκαμωμένους;
Η αρμάδα του «Ντούντα» σφύζει από ενέργεια. Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε το πιο ώριμα μεγάλο παιχνίδι του ως τώρα στους τελικούς, ο Πρίντεζης συνέχισε τα... όργια και συνολικά οι πρωταθλητές Ευρώπης πετούσαν στα ύψη καταπίνοντας το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο και βομβαρδίζοντας το αντίπαλο καλάθι με τρίποντα λες και ήταν βαρέλι. Ο πλουραλισμός του Ολυμπιακού στην επίθεση υπήρξε εκπληκτικός, το πάθος του στην άμυνα -ως συνήθως- σημείο αναφοράς.
Μεγαλύτερη ευκαιρία από τη φετινή δεν ξέρω αν θα ξαναβρεί ο Ολυμπιακός να διεκδικήσει και να πάρει τον τίτλο μέσα στο ΟΑΚΑ. Θα επιμείνω πάντως σε αυτό που έγραψα μετά το 2ο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι ΜΕΓΑ φαβορί έως και το 4ο ματς. Εχει όλες τις προϋποθέσεις να σηκώσει την κούπα χωρίς να χρειαστεί το τελευταίο.
Αν όμως ο «πράσινος Braveheart» κάνει το 2-2, τότε το 5ο παιχνίδι της σειράς δεν θα έχει σχέση με το χθεσινό. Θα είναι στην κόψη του ξυραφιού και τα πάντα θα παίξουν ρόλο. Αυτά όμως θα τα συζητήσουμε μόνο αν υπάρξει «επόμενη μέρα» από το ματς του ΟΑΚΑ...
Πηγή: Sentragoal.gr
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο