Facebook Pixel Ο Μπατίστ έδιωξε το άγχος
| 2012-05-31 14:48:00

Ο Μπατίστ έδιωξε το άγχος

Ο Μπατίστ έδιωξε το άγχος

Καλύτερα έτσι! Eνα ματς ακόμη ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες δεν μπορεί παρά να είναι η χαρά του ανθρώπου που αγαπάει το μπάσκετ.

Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος.

Αυτήν τη φορά ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να «σβήσει» το προβάδισμα τίτλου του Ολυμπιακού και να πάει να διεκδικήσει το μέγιστο μέσα στο ΣΕΦ. Και φυσικά, αντιστοίχως, για τους «ερυθρόλευκους» να κατακτήσουν το πολυπόθητο πρωτάθλημα μέσα στο «σπίτι» τους. Εδώ που φτάσαμε όλα μπορούν να συμβούν και όλα να γίνουν. Η απόλυτη ισορροπία του 2-2 κάτι δείχνει για τη δυναμική και την αποφασιστικότητα των δύο μεγάλων αντιπάλων.

Τι συνέβη άραγε χθες; Ο ΠΑΟ είχε αντικειμενικό σκοπό να μην υποστεί νέα φθορά από τα χαμένα ριμπάουντ. Ηθελε να «χτίσει» αυτοπεποίθηση στις δικές του επιθέσεις (με αιφνιδιασμό, αν του έβγαινε) και εν πολλοίς το κατάφερε.

Αυτό, όμως, που για 30 λεπτά τον «πλήγωνε» και δεν μπορούσε να πάρει εμπρός ήταν το άγχος του (κάτι που φαινόταν ολοκάθαρα από τα παιδαριώδη λάθη και τα πολλά άστοχα σουτ). Στην τελευταία περίοδο με τον εκπληκτικό χθες Μπατίστ, με τον Σάρας που έστρωσε το παιχνίδι της ομάδας του, τον Σμιθ που έδωσε λύσεις και τον συνήθη Διαμαντίδη ουσιαστικά «κλείδωσε» για τα καλά τον αγώνα.

Τι συνέβη στον Ολυμπιακό; Τα ακριβώς ανάποδα. Δεν κατάφερε να τρέξει, είχε για 30 λεπτά τον έλεγχο του αγώνα, αλλά στο τέλος έπεσε από τα λάθη της επίθεσής του ή από την άμυνα του ΠΑΟ. Οι δεδομένοι Πρίντεζης και Παπανικολάου χθες δεν ήταν και τόσο δεδομένοι. Ο Λο έδωσε λύσεις, αλλά δεν έφτανε. Υπήρξαν στιγμές που ο Ολυμπιακός βρήκε ευκαιρίες από τις πολλές «πράσινες» τρύπες στην άμυνα, όχι όμως και στην τελευταία περίοδο.

Το όλον; Δικαίως ο Παναθηναϊκός νίκησε, καθώς έδωσε στον εαυτό του το καθοριστικό φιλί της ζωής! Οπως και να 'χει, η ζωή για κάποιον στο ακροτελεύτιο (πέμπτο) ματς της σειράς των τελικών θα τελειώσει. Να δούμε ποιος θα είναι...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags