Σήμερα συμπληρώνονται δέκα χρόνια από εκείνη τη μεγάλη μέρα, αλλά φαντάζουν… αιώνες. Η τότε πρωταθλήτρια ΑΕΚ έχει φτάσει να φυτοζωεί και να αγωνίζεται στην Α2, με τις ένδοξες εκείνες ημέρες να μοιάζουν πολύ μακρινές πια.
Τότε, το 2002, η «Ένωση» ολοκληρώνοντας μία επική αντεπίθεση και παρότι είχε χάσει τα δύο πρώτα ματς των τελικών απέναντι στον Ολυμπιακό, είχε ισοφαρίσει σε 2-2 κι έφτασε στον πέμπτο τελικό στον τίτλο νικώντας με 79-70.
Ο Δήμος Ντικούδης ήταν ο MVP της αναμέτρησης με 23 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ σε απόδοση τον είχε ακολουθήσει ο Νίκος Χατζής με 20 πόντους, ο Μιχάλης Κακιούζης με 13 και ο Τζέι Αρ Χόλντεν με 14. Ήταν η επιβράβευση για την ομάδα του διοικητικού ηγέτη Γιάννη Φιλίππου και του προπονητή Ντράγκαν Σάκοτα, που δεν το έβαλε κάτω όταν έχασε το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ (72-82) και το δεύτερο στο ΣΕΦ (75-70), αλλά επέστρεψε κερδίζοντας στην έδρα της (85-78) και στο Φάληρο (60-61).
Οι πόντοι της ΑΕΚ: Χόλντεν 14, Ζήσης 2, Χατζής 20, Ντικούδης 23, Μπιλμπά 4, Μπετς 3, Κακιούζης 13, Παντελιάδης, Κικίλιας.
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο