Στις 20 Ιουνίου του 2007 ο Παναθηναϊκός νικά τον Ολυμπιακό 89-76 στον πέμπτο τελικό στο ΟΑΚΑ, κάνει το 3-2  και κατακτά για 9η φορά το πρωτάθλημα τα τελευταία δέκα χρόνια, που είναι και το πέμπτο συνεχόμενο. Οι «πράσινοι» με αυτό τον τίτλο κλείνουν με τον καλύτερο τρόπο μια εκπληκτική χρονιά, καθώς νωρίτερα είχαν κατακτήσει την Ευρωλίγκα, αλλά και το Κύπελλο Ελλάδας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν για μία ακόμα φορά ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Από την αρχή του παιχνιδιού η ομάδα του «τριφυλλιού» είχε το πάνω χέρι και ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει διαφορά άνω των πέντε πόντων. Κάποια λάθη των «πράσινων» επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να κρατηθεί κοντά στο σκορ με την βοήθεια των μακρινών σουτ του Άκερ. 

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θέλησε να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους  και χρησιμοποίησε τον Δημήτρη Παπανικολάου, ο οποίος τον δικαίωσε. Ωστόσο η «ερυθρόλευκη» απάντηση ήρθε με τον Βασιλόπουλο ο οποίος με τους εννιά πόντους που πέτυχε έδωσε στον Ολυμπιακό το προβάδισμα, καθώς το ημίχρονο έληξε 45-46. 

Η αρχή του δεύτερου μέρους σημαδεύτηκε με παρατράγουδα, αφού ο διαιτητής Κουκουλεκίδης χρέωσε με  δύο τεχνικές ποινές τους γηπεδούχους, για θέατρο του Βούγιανιτς και στον πάγκο.

 Οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν επηρεάστηκαν και συνέχισαν με μακρινά σουτ να έχουν τα ηνία.  Παρά το γεγονός ότι από κάποιο σημείο και μετά οι «πράσινοι» άρχισαν να αστοχούν, είχαν καλή αμυντική συμπεριφορά και δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να εκμεταλλευτεί την αστοχία τους. 

Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 68-57. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κρατήσει μια απόσταση ασφαλείας που κυμαινόταν από 8 ως 12 πόντους.

Η ομάδα του Πίνι Γκέρσον με γρήγορες επιθέσεις προσπάθησε να δώσει την κατάσταση, αλλά πλέον ήταν αργά. Το τρίποντο του Σισκάουσκας λίγο πριν το τέλος και η αστοχία του  Ματσιγιάουσκας επίσης σε σουτ τριών πόντων, ήταν η αρχή των πράσινων πανηγυριών .
 
Τα δεκάλεπτα: 18-16, 45-46, 68-57, 89-76.

Παναθηναϊκός: Αλβέρτης 8 (2), Διαμαντίδης 8 (1), Παπανικολάου 12 (2), Μπετσίροβιτς 9 (1), Σισκάουσκας 13 (2), Μπατίστ 15, Χατζηβρέττας 5 (1), Ντικούδης, Τσαρτσαρής 11, Τομάσεβιτς 4, Βούγιανιτς 4.

Ολυμπιακός: Πεν 8 (1), Παπαμακάριος, Ακερ 12 (1), Ματσιγιάουσκας 10 (1), Μπουρούσης 8 (1), Ντόμερκαντ 5, Χαρίσης 10 (1), Μπάρλος, Βασιλόπουλος 9 (2), Στακ 2, Ζίζιτς 12, Σχορτσανίτης.

Πηγή: sday.gr