Facebook Pixel Μόνο ο Ιτούδης μπορεί!
| 2012-06-27 12:37:00

Μόνο ο Ιτούδης μπορεί!

Μόνο ο Ιτούδης μπορεί!

Δεν υπάρχει προπονητής στην πιάτσα ισάξιος του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ουδείς μπορεί να εξασφαλίσει τη συνέχεια του Παναθηναϊκού. Γράφει ο Παναγιώτης Περπερίδης.

Δεν αναφέρομαι σε ευρωπαϊκούς τίτλους και μεγαλεία. Ουδείς μπορεί να διασφαλίσει τη συνέχεια σε επίπεδο φιλοσοφίας, δουλειάς και χτισίματος.

Ουδείς πλην ενός. Ο μοναδικός που είναι ικανός να διατηρήσει όλα τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης αυτοκρατορίας χωρίς να την οδηγήσει στην παρακμή, είναι ο απολύτως συμμέτοχος στο χτίσιμο της αγωνιστικής εικόνας του ‘’εξάστερου’’. Ο Δημήτρης Ιτούδης είναι η μια και μοναδική ιδανική περίπτωση κανονικής διαδοχής και ευτυχώς φαίνεται ότι στον Παναθηναϊκό το έχουν εμπεδώσει. Το αποκλειστικό ρεπορτάζ του pamesports.gr είμαι απολύτως βέβαιος ότι δίνει μεγάλη χαρά στον κόσμο της ομάδας και ο λόγος είναι απλός και απολύτως λογικός.

Εφόσον όλα εξελιχθούν όπως πρέπει, οι πράσινοι θα συνεχίσουν την μεγάλη πορεία τους και θα έχουν το πάνω χέρι στην προσπάθεια να ανακτήσουν τα χαμένα σκήπτρα. Δύσκολο για την Ευρώπη, απολύτως εφικτό για την Ελλάδα και μάλιστα (όπως φαίνεται) από θέση ισχύος. Υπό την προϋπόθεση ότι προπονητής θα είναι ο Δημήτρης Ιτούδης. Θεώρησα εξ αρχής αστείες τις πατέντες για Γιασικεβίτσιους, λάθος τις κινήσεις για Ζντοβτς, εκτός κλίματος τις προσεγγίσεις περί Ζούρου, Πεδουλάκη κλπ...

Με τον Ιτούδη ο Παναθηναϊκός κάνει την δεύτερη καθοριστική κίνηση για να επανέλθει στην κορυφή. Έχει βάλει τις βάσεις για εκ νέου κυριαρχία στον ΕΣΑΚΕ (την ώρα που οι αιώνιοι αντίπαλοι παραμένουν –σωστά κατά την άποψή μου- ρομαντικοί) και ταυτόχρονα με την παρουσία του Ιτούδη έχει σαφές πλεονέκτημα έναντι του Ολυμπιακού με οποιαδήποτε επιλογή από αυτές που κυκλοφορούν.

Ο Ιτούδης δεν είναι από τις περιπτώσεις των γεννημένων δεύτερων. Έμεινε δεύτερος από επιλογή. Και για να είμαι πιο σωστός, δεν ήταν ποτέ δεύτερος. Ο Ιτούδης ήταν συνεργάτης, συμμέτοχος και συνδημιουργός. Με άποψη, παρέμβαση και δημιουργικές διαφωνίες. Εκτιμώ (και στο μέλλον θα κριθεί αυτή η εκτίμησή μου) ότι ως head coach θα ''δημιουργήσει'' μπάσκετ και θα.... μεγαλουργήσει. Ήρθε η ώρα του. Το γεγονός ότι έμεινε δίπλα στον κορυφαίο των κορυφαίων μόνο εις όφελός του μπορεί να λειτουργήσει στην μοναχική πορεία που έρχεται.

Εν κατακλείδι αυτή η κίνηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου (εφόσον ολοκληρωθεί με υπογραφές και σφραγίδες) κλείνει ιδανικά τόσο το επί της ουσίας προπονητικό σκέλος, όσο και το επικοινωνιακό που είναι εξίσου σημαντικό σε μια μεταβατική περίοδο.

Αν κάτι στραβώσει τα ξαναλέμε. Για την ώρα όμως οι πράσινοι ξεκινούν με συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου που πλέον δεν έχει κανένα περιθώριο να χάσει (λόγου χάριν) τον Σπανούλη, ούτε να βάζει χαμηλό ταβάνι στο μπάτζετ του προπονητή. Ο πήχυς ψηλώνει πολύ και ο Ολυμπιακός πρέπει να ανασχεδιάσει για να διατηρήσει τα κεκτημένα και να χτίσει την αυτοκρατορία, την οποία έχει όλες τις προϋποθέσεις να δημιουργήσει. Αρκεί να δει ότι ο πήχυς ανεβαίνει πολύ. Μη νομίζετε, και τα διοικητικά μια σκακιέρα δύσκολης και απαιτητικής τακτικής είναι.

Προς το παρόν ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλύτερο υλικό (αν δεν του φύγει). Ο Παναθηναϊκός έχει όλα τ’ άλλα...

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags