Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης.

Θα είμαι ειλικρινής, χωρίς βέβαια να πω και την... ατάκα του αιώνα: Δεν περίμενα να προκληθεί... φρενίτιδα ενθουσιασμού στο άκουσμα της είδησης ότι ο Αργύρης Πεδουλάκης θα είναι ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού. Παρατηρώντας τις αντιδράσεις αντιλήφθηκα ότι υπήρχαν δύο τάσεις: Οι ψύχραιμοι που αντιμετώπισαν το θέμα ρεαλιστικά, αλλά και οι «θερμόαιμοι» που έσπευσαν να προδικάσουν την καταστροφή και τον όλεθρο.

Δεν πρόκειται να μπω σε μια τέτοια διαδικασία. Ο κάθε προπονητής κρίνεται στο γήπεδο, από τη δουλειά του, από το πόσο παραγωγικός αποδεικνύεται και σε ό,τι αφορά ομάδες του επιπέδου του Παναθηναϊκού (όπως και του Ολυμπιακού αντίστοιχα) από τα αποτελέσματά του.

Ολοι γνώριζαν ότι η μετά Ομπράντοβιτς εποχή θα ήταν δύσκολη, πολύ δύσκολη για την ακρίβεια. Οι «πράσινοι» επέλεξαν έναν προπονητή που μπορεί να μην έχει το «βαρύ» όνομα του Ομπράντοβιτς, αλλά διαθέτει πείρα, γνώση και φιλοσοφία. Εναν «κανονικό» προπονητή με λίγα λόγια.

Πέρα από το ότι ο Πεδουλάκης θα διαδεχτεί έναν «μύθο», τον κορυφαίο προπονητή στην Ευρώπη την τελευταία 20ετία, θα έχει ν' αντιμετωπίσει κι άλλα ζητήματα: Πρώτον, την (πέρα ως πέρα άδικη) σύγκριση που θα γίνεται με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος είναι ένας και μοναδικός και ήταν αδύνατο να βρεθεί... προπονητής αντίστοιχος του «Ζοτς».

Δεύτερον, την ανάγκη να δουλέψει με το... μοιρογνωμόνιο, καθώς -με το μπάτζετ της ομάδας κοντά στα 10 εκατομμύρια- θα πρέπει να «χτίσει» για το μέλλον, να βρει «λαβράκια» Αμερικανούς σε ιδανική τιμή και κυρίως να έχει την υπομονή και την εμπιστοσύνη του κόσμου (της διοίκησης την έχει εξασφαλισμένη, αλλιώς δεν θα τον προσελάμβαναν).

Ας είμαστε ρεαλιστές... Η οικογένεια Γιαννακόπουλου επενδύει (από την... τσέπη αποκλειστικά) σε εποχές δύσκολες, με πλάνο που έχει βάθος χρόνου, με επένδυση στο μέλλον και όσο σκληρό (είναι κι... απότομο, όπως απότομα ήρθαν όλα τα πάνω κάτω στη ζωή μας) κι αν ακούγεται θα πρέπει η «παρελθοντολαγνεία» να εκλείψει. Ρεαλιστικά, επίσης, θα πρέπει ν' αντιμετωπίσουμε και τη συνέχεια, καθώς ο βασικός στόχος περιορίζεται -προ της διαφαινόμενης πρόσληψης Πεδουλάκη- στις εγχώριες διοργανώσεις.

Πηγή: Goal