Facebook Pixel Ο Μάικ έκανε το λογικό κι ο ΠΑΟ την υπέρβαση!
| 2012-07-11 09:24:00

Ο Μάικ έκανε το λογικό κι ο ΠΑΟ την υπέρβαση!

Ο Μάικ έκανε το λογικό κι ο ΠΑΟ την υπέρβαση!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για την απόφαση του Μάικ Μπατίστ να αποδεχτεί την πρόταση της Φενέρ και εξηγεί γιατί στην προκειμένη περίπτωση το διαζύγιο ήταν αναπόφευκτο.

Η λίστα των «φευγάτων» ολοένα και μεγαλώνει με τον Μάικ Μπατίστ να αποτελεί το δεύτερο ηχηρό «χαστούκι» στον κόσμο του Παναθηναϊκού, μετά την αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο αγαπημένος «μπουλντόζας», ο άνθρωπος που έγινε... πιο Ελληνας και από τους Ελληνες, πήρε την απόφαση να μετακομίσει στην Τουρκία και ταυτόχρονα να γίνει ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ με συμβόλαιο δύο εκατομμυρίων δολαρίων σε ηλικία 35 ετών!

Γιατί μπορεί κανείς να μην πίστευε ότι ο γερό - Μάικ θα βρει τέτοιο συμβόλαιο, αλλά όχι μόνο βρήκε, αλλά τα κατάφερε και μάλιστα σε μια ομάδα που ξεκινάει με σοβαρό πρότζεκτ και στόχο να πρωταγωνιστήσει στην Ευρωλίγκα... Δεν επέλεξε δηλαδή μια αρπαχτή τύπου Λοκομοτίβ Κούμπαν ή ένα... αγροτικό στη Ρωσία για να βγάλει τα τελευταία ένσημα της σύνταξης.

Ο Μπατίστ λοιπόν το αποφάσισε κι άφησε τους φίλους του Παναθηναϊκού να «σφάζονται» στα blog και τα forum για το αν έπρεπε να αποδεχτεί την πρόταση ή αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει βαλθεί να διαλύσει την ομάδα... Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω και με τους μεν, αλλά και με τους δε και να πω ότι η κάθε μία από τις δύο πλευρές έκανε αυτό που έπρεπε στην συγκεκριμένη περίπτωση...

Ορθώς ο Μπατίστ που έχει αποδείξει πολλάκις ότι σέβεται το... παντεσπάνι που έφαγε στον Παναθηναϊκό αποδέχτηκε την πρόταση - μαμούθ της Φενέρ, ορθώς ο Παναθηναϊκός έκανε την προσπάθεια υπέρβασης για να κρατήσει τον Αμερικανό, έστω κι αν αυτή δεν τελεσφόρησε.

Δεν μπορεί κανείς μα κανείς να κατηγορήσει τον Μπατίστ που έκανε μια επαγγελματική επιλογή και μάλιστα όχι για να «αρπάξει τα φράγκα», αλλά για να συνεχίσει να παίζει σε υψηλό επίπεδο και σε ομάδα που σκοπεύει κι έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει.

Δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον Μπατίστ με επιχειρήματα του τύπου «καλά, τόσα λεφτά έβγαλε, δεν μπορούσε να παίξει έναν χρόνο με λιγότερα;», λες κι ό,τι πήρε δεν το δούλεψε, αλλά το... έκλεψε...

Δεν δικαιούται κανείς μα κανείς να μιλήσει για τον επαγγελματισμό του πιο σοβαρού Αμερικανού που πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα και που πάρα πολλές φορές ρίσκαρε την υγεία του για να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τον στόχο της.

Ο Μπατίστ, όπως και οι υπόλοιποι παίκτες που σάρωσαν τα πάντα στην διάρκεια της Αυτοκρατορίας του Παναθηναϊκού, συνηθίζουν να ψάχουν πάντα ένα μεγάλο κίνητρο στην καριέρα τους και το κίνητρο αυτό δεν είναι μόνο οικονομικό.

Δεν ήταν λίγες οι φορές στο παρελθόν που ο Μάικ παρέμεινε στο τριφύλλι με λιγότερα χρήματα απ' όσα του πρόσφεραν στο εξωτερικό, αλλά έχοντας την εγγύηση του Ομπράντοβιτς που αυτομάτως εξασφάλιζε και την διεκδίκηση των τριών τροπαίων.

Είναι άλλο πράγμα να παίρνεις λιγότερα, αλλά να ξέρεις πως στο τέλος της χρονιάς μπορεί να γίνεις... πρώτος μάγκας και να μετράς στα δάχτυλα των δύο χεριών τις Ευρωλίγκες και άλλο να χάνεις ένα εκατομμύριο ευρώ και μερικά τρόπαια στο φινάλε της καριέρας σου...

Από την άλλη, υπάρχει μια διοίκηση που αυτή την περίοδο παλεύει με σαράντα κύματα και δεν ξέρει από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει. Είναι πρωτόγνωρη η κατάσταση που ζει ο Παναθηναϊκός, αφού δεν ήταν συνηθισμένος να διαλύεται και να ξαναστήνεται κάθε καλοκαίρι. Είναι μια διαδικασία που έχει να την κάνει 13 χρόνια και γίνεται ακόμη δυσκολότερη με τα νέα πρόσωπα που ανέλαβαν να οδηγήσουν το καράβι με ασφάλεια.

Ο Παναθηναϊκός έχασε τον Μάικ Μπατίστ, αλλά όπως ήρθαν τα πράγματα μπορεί να αισθάνεται πως έκανε ό,τι μπορούσε για να μην δεχτεί κι αυτό το πλήγμα. Για τα δεδομένα της εποχής, την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και το χαμηλό μπάτζετ, τα δύο εκατομμύρια δολάρια αποτελούν πρόταση - υπέρβαση. Οι «πράσινοι» έδειξαν στον Αμερικανό πως ήθελαν να τον κρατήσουν κι έπεσαν με ψηλά το κεφάλι, αφού δεν ήταν δυνατόν να μπουν σε διαδικασία πλειστηριασμού με την... τρέλα των Τούρκων.

Συμπερασματικά, ο Μπατίστ έκανε το λογικό και ο Παναθηναϊκός την υπέρβασή του στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η πρόταση με λιγότερα χρήματα θα είχε μεγαλύτερη τύχη, αν οι «πράσινοι» μπορούσαν να εξασφαλίσουν ανταγωνιστικότητα στην Ευρωλίγκα κι επειδή η «εξασφάλιση» κοστίζει, το τέλος ήταν προδιαγεγραμμένο και αναμενόμενο...

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags