Το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων απασχόλησε για ακόμα μία φορά το Συμβούλιο, ωστόσο και πάλι δεν πάρθηκε κάποια οριστική απόφαση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι ΚΑΕ εξασφάλισαν ότι οι 600.000 ευρώ που προτάθηκαν από την ΕΡΤ και από την εταιρεία ως διαφημιστικός χρόνος θα είναι «εγγυημένα», ενώ ο Χαλβατζάκης δεσμεύτηκε ενώπιον των μελών πως θα γίνουν προσπάθειες για περισσότερα χρήματα.

Οι ΚΑΕ λοιπόν, κατανοώντας πως μία νέα αναβολή θα έκανε μεγαλύτερο κακό στο άθλημα, αποφάσισαν την έναρξη του πρωταθλήματος το επόμενο Σαββατοκύριακο. Η πρώτη αγωνιστική περιλαμβάνει τις εξής αναμετρήσεις: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, Ικαρος - Απόλλων Πατρών, Αρης - Παναθηναϊκός, Κολοσσός - Ρέθυμνο, Καβάλα, Ηλυσιακός, Περιστέρι - Πανελευσινιακός, ΚΑΟΔ - Πανιώνιος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, έχοντας ως βασική επιδίωξη την εύρυθμη λειτουργία του θεσμού του Πρωταθλήματος, αποφάσισε την έναρξη της Basket League ΟΠΑΠ 2012-13 το Σάββατο 13/10/2012.

Η απόφαση αυτή δεν αναιρεί την αδιάλειπτη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του επαγγελματικού μπάσκετ, όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα.