Facebook Pixel Όχι άλλο ένα ντέρμπι, αλλά ένα ...άλλο ντέρμπι!
| 2012-10-22 17:21:00

Όχι άλλο ένα ντέρμπι, αλλά ένα ...άλλο ντέρμπι!

Όχι άλλο ένα ντέρμπι, αλλά ένα ...άλλο ντέρμπι!

Το πρώτο ντέρμπι της νέας εποχής φιλοξενεί (18:45) το κλειστό του ΟΑΚΑ. Ο Κυπελλούχος και ...ολοκαίνουργιος, Παναθηναϊκός, υποδέχεται τον Πρωταθλητή Ελλάδας και Ευρώπης, Ολυμπιακό, για την 2η αγωνιστική της Α1.
 

Με δεδομένο πως μόνο με κάποιο …θαύμα θα στραβοπατήσουν οι "αιώνιοι" στα ματς με τις υπόλοιπες ομάδες της Κατηγορίας, η νίκη στο ντέρμπι θα τους δώσει προβάδισμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου, που συνοδεύεται από το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ (πέρσι το είχαν οι ερυθρόλευκοι και κατέκτησαν το τρόπαιο έπειτα από 15 χρόνια ....ανομβρίας). Βέβαια, σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει όχι μόνο η επικράτηση, αλλά και η διαφορά που θα δημιουργήσει όποιος πάρει στα χέρια του το ροζ φύλλο αγώνα.

Για πρώτη φορά έπειτα από 13 χρόνια ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει στον πάγκο του τον πολυνίκη Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ούτε και τον βασικό κορμό των επιτυχιών των προηγούμενων χρόνων. Οι πράσινοι πορεύονται στη νέα εποχή με τον Αργύρη Πεδουλάκη στο τιμόνι τους και ποντάρουν πολλά στις ηγετικές ικανότητες του αρχηγού Δημήτρη Διαμαντίδη και την εμπειρία του Κώστα Τσαρτσαρή, αφού οι δυο τους είναι οι μοναδικοί που απέμειναν στην ομάδα μετά το ριζικό ...λίφτινγκ του καλοκαιριού και τα 10 νέα πρόσωπα που περιλαμβάνει πια η 12άδα τους. Η έλλειψη ομοιογένειας, τουλάχιστον στην αφετηρία της νέας σεζόν, αποτελεί μειονέκτημα για το τριφύλλι, ωστόσο ο Πεδουλάκης υπόσχεται στους απαιτητικούς φιλάθλους πως "τον Ιανουάριο θα είμαστε έτοιμοι". Άλλωστε οι τίτλοι δεν κρίνονται στην αρχή, αλλά στο τέλος της χρονιάς.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη, μπορεί να παρέδωσε τα ηνία στον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος αντικατέστησε στον "Σοφό" του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Ντούσαν Ίβκοβιτς, ωστόσο διατήρησε σχεδόν αναλλοίωτο το ρόστερ του και με μπροστάρη τον αρχηγό του Βασίλη Σπανούλη, θα επιδιώξει να υπερασπιστεί τα κεκτημένα εκτός κι εκτός συνόρων, καθώς πέρσι εκτός από το εγχώριο τίτλο έραψε και το 2ο αστέρι του πρωταθλητή Ευρώπης στη φανέλα του. Φέτος οι ερυθρόλευκοι ξεκινούν ως φαβορί για τον εγχώριο τίτλο, γεγονός που προσδίδει άγχος στις προσπάθειες των παικτών τους, κάτι το οποίο καλείται να διαχειριστεί με επιτυχία ο νέος προπονητής.

Η μετακίνηση του Στράτου Περπέρογλου στον Ολυμπιακό ήταν το γεγονός του καλοκαιριού στο ελληνικό μπάσκετ, όπως ακριβώς συνέβη δύο χρόνια πριν με το αντίστοιχο δρομολόγιο του Βασίλη Σπανούλη. Πλέον, ο διεθνής γκαρντ επιστρέφει ως ...κόκκινο πανί για τους οπαδούς της προηγούμενης ομάδα του, του Παναθηναϊκού, όπου δημιούργησε το όνομά του και πήρε τίτλους την τελευταία 5ετία με την πράσινη φανέλα. Αύριο, ο Περπέρογλου θα κληθεί να "αντιμετωπίσει" την "υποδοχή" των φίλων του τριφυλλιού, καθώς επιστρέφει για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος, με τη φανέλα του "αιώνιου" αντιπάλου και δηλώνει: "Θα κλείσω τα αφτιά μου".

Δύο χρόνια μετά την απόφασή του να φύγει από τον Ολυμπιακό και να αγωνιστεί στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα, αυτή τη φορά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο "Σόφο" θα αγωνιστεί για πρώτη φορά απέναντι στην προηγούμενη ομάδα του και δηλώνει σίγουρος για την επιλογή του να ντυθεί στα "πράσινα", έστω κι αν "κάποιοι οπαδοί του Ολυμπιακού νευριάσουν μαζί μου".

Οι διαιτητές Χριστοδούλου, Σχινάς και Αναστόπουλος θα διευθύνουν το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags